Bolond lyukból

Még több érzékenyítés az embereknek – Az Alapjogokért Központ szemléje

2019. június 6. 14:33

Újabb hírek a gyermekeknek szóló legújabb érzékenyítő tartalmakról. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják, hogy szép új világunk építésének sarokkövei az eljövendő generációk, ezért az ő megfelelő nevelésük fontos feladatunk, minden héten örömmel adunk hírt tehát a gyermekeknek szóló legújabb érzékenyítő tartalmakról. Nincs ez másként most sem: a Gay Star Newsjóvoltából büszkén ajánljuk A lány és a hercegnő című tündérmesét az Isabel Galupo és Daniel Haack szerzőpáros tollából. A progresszív remekmű története röviden összefoglalva: adott egy lány, akire gonosz szülei hatalmas nyomást gyakorolnak, hogy egy herceggel kösse össze az életét, de ő bátran szerelmét, a címszereplő hercegnőt választja. Felnőtt fejjel is megkönnyezzük, olyan szép. Sajnos azonban nem minden mese ennyire gyermekbarát. A Peppa malac című rajzfilm kritikáiról már korábban is olvashattak nálunk: akkor az volt a fő baj, hogy a rózsaszínű malacokat a gyermekek fehérként azonosítják, így a sorozatból hiányzik a megfelelő diverzitás. Igen ám, de ez még semmi: kiderült, hogy a mesebeli malacok között nincsenek sem homoszexuális, sem pedig transzmalacok. Szerencsére elszánt haladók egy csoportja már bőszen tiltakozik; csak remélni tudjuk, hogy munkájukat mihamarabb siker koronázza. Más a helyzet az angliai Anderton általános iskolájában. Itt a haladó tantestület bevezette ugyan a kötelező olvasmányok közé a Julián egy hableány című remekművet, de maradi szülők csoportja nem átallott tiltakozni a döntés ellen. Szerintük gyermekeik fejlődésére káros a könyv, melynek alaptörténete, hogy a Julián nevű kisfiú csodálatos hableánnyá szeretne változni. Szerencsére a szakmai, jogvédő bíróság igazságos ítéletet hozott: a szülők nem tiltakozhatnak többé – derül ki a Times beszámolójából. Van még remény.

A felnőtt korosztálynak szóló műsorok háza tájáról vegyes hírekkel szolgálhatunk: a Szerelem Sziget című randiműsorban egyelőre túl sok a vékony, heteroszexuális szereplő, de a Times publicistája szerint a nézők egyre türelmetlenebbül követelik a nagyobb diverzitást. A jó példa pedig adott: az MTV-n futó Te vagy az igazi? című társkereső műsor következő évadjába kizárólag olyan jelentkezőket válogatnak be, akiknek nincs állandó szexuális irányultságuk, hanem időről-időre váltogatják azt. Mi már nagyon várjuk!

Persze néha olyan helyről érkezik a segítség, ahonnan a legkevésbé számítunk rá. Többször kifejtettük már, hogy szép új világunkban nem lesz helye a vallásoknak (kivétel természetesen az iszlám, amely a béke vallása), de úgy tűnik, még mi is tévedhetünk. Történt ugyanis, hogy az év legszivárványosabb hónapjára készülődve egy katolikus püspök kifejtette maradi álláspontját, mely szerint a keresztényeknek távol kell maradniuk a Pride hónap rendezvényeiről. Ebben természetesen semmi meglepő sincs, váratlan fordulat azonban a „Sátán egyházának” kiállása az LMBTQ%=PA mozgalom mellett a keresztény vezető ellenében. A sátánista „egyház” hivatalos Twitter oldalán tette közzé üzenetét, mely szerint az igazi baj a keresztényekkel van, nem pedig a hagyományostól eltérő nemi identitású emberekkel.  E heti vallási rovatunkban olvashatják még a Pink News riportját arról a haladó amerikai lelkipásztorról, aki legfőbb küldetésének a muszlimok és az LMBT%&$A emberek iránti érzékenyítést tekinti; de beszámolunk az ausztráliai katolikus egyház „gendersemlegesítési” reformjáról is: az Atyaisten természetesen semleges nemű.

Újbeszélül tanuló olvasóink megismerkedhetnek a „gayborhood” kifejezéssel a Newsweek jóvoltából, mely haladó körökben a többségében homoszexuálisok által lakott övezeteket jelöli. Sajnos a szegényebb LM@%TQ emberek számára ezek a negyedek nehezen megfizethetők: egy gayborhoodi lakás sokkal drágább, mint a hagyományos lakónegyedek apartmanjai. Ez önmagában felveti a diszkrimináció gyanúját: a homoszexuálisoknak minden drágább.

De úgy néz ki nem csak nekik. Sajnos az amerikai muszlim bevándorlók is pénzügyi akadályokkal szembesülnek. A Vice publicistája hívja fel a figyelmet arra, hogy a Korán szerint tilos kamatra hitelt nyújtani és felvenni is, így pedig a muzulmánok kiszorulnak az amerikai felsőoktatásból, ahol a diákok túlnyomó része hitelből fedezi a tandíjat. A szerző megoldást is kínál: legyen a muszlimoknak ingyenes a diákhitel. Éljen a kapitalizmus! A valódi művészetek iránt érdeklődő olvasóinknak a Metro jóvoltából ajánljuk továbbá Tara Todris-Whitehill kiállítását. A fotós új tárlata olyan képekből áll, melyeken mosolygós nők feszítenek büszkén „nekem már volt abortuszom” feliratú pólókban, ezzel is népszerűsítve ezt a nemes ügyet. Heti szemlénkből az is kiderül, hogy miként szegregálják a háziállatok az amerikai társadalmat – részletek a Huffington Post cikkében.”

A szemle szövege itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149653

Ajánljuk még a témában