Az oroszok egyharmada nem állna szóba többé ismerősével, ha megtudná, hogy meleg

2019. május 23. 09:47

A megkérdezettek 39 százaléka semlegesen, és csak 3 százaléka viszonyul pozitívan az LMBT-közösséghez tartozó honfitársaihoz.

2019. május 23. 09:47

Az oroszok több mint fele (56 százaléka) negatívan viszonyul  a homoszexuálisokhoz, és csaknem egyharmaduk (31) nem állna szóba többé ismerősével, ha kiderülne róla, hogy a saját neméhez vonzódik – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpontnak az Interfax hírügynökség által csütörtökön ismertetett felméréséből.

A megkérdezettek 39 százaléka semlegesen, és csak 3 százaléka viszonyul pozitívan az LMBT-közösséghez tartozó (meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű) honfitársaihoz, 47 százalékuk úgy vélekedett, hogy ugyanolyan jogok illetik meg őket, mint a társadalom más tagjait, 43 százalék viszont nem értett ezzel egyet.

A válaszadók 89 százalékának nem volt „nem hagyományos nemi orientációjú” ismerőse, 8 százalék mondta azt, hogy volt. A megkérdezettek 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem változna meg a viszonya valakivel, ha kiderülne róla, hogy ilyen vonzalmú.

Negyvenöt százalékuk sosem hallott homoszexuálisok elleni erőszakcselekményekről. Húsz százalék úgy vélekedett, hogy ilyesmi szórványosan előfordul, 13 százalékuk szerint az erőszaktétel elterjedt jelenség, további 15 százalék szerint pedig ez csak bizonyos régiókra jellemző.

A felmérést április végén egy 1625 fős országos reprezentatív mintán végezték el.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2019. május 24. 14:29
És buzi zeneszerzőket hallgatnak? Például Csajkovszkijt???
Akitlosz
2019. május 23. 19:51
Nincsenek az embereknek ilyen ismerőseik. Hasonló a hasonlónak örül. Kivéve, amikor az ellentétek vonzzák egymást. De ez nagyon nem ez a kivétel eset, hanem a törvényszerű.
Szabó A. Imre
2019. május 23. 16:39
No, de most komolyan! Mi beszélgetnivalója lehetne egy normális embernek egy buzival? :-)
silenceCZ
2019. május 23. 14:35
:-DDD medve nem szeretni LMBTQVZZS ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik