Sör, MSZP, fizetős parkolás

„Mi is migránsként kerültünk ide, csak ezt honfoglalásnak hívjuk” – indul az MSZP EP-kampánya

2019. április 6. 19:14
A szocialista Tóth Csaba a zuglói fizetős parkolást méltatta, Ujhelyi az EU-ból való kilépéssel, a harmincas évek szólamaival, háborúval és haláltáborokkal riogatott, a magát függetlennek valló Kálló Dániel pedig elmagyarázta, miért indul MSZP-s színekben az európai parlamenti választásokon. A szocialisták zuglói dzsemboriján jártunk. Tudósításunk.

A Csertő parki panelházak dzsungelében, igazi nosztalgikus hangulat ragadott minket magával, amikor beléptünk a kissé kórház hangulatot idéző Zuglói Civil Ház épületébe. Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, valamint Kálló Dániel európai parlamenti képviselőjelölt beszélgetésére érkeztünk. A helyi MSZP nagy erővel készülhetett, ugyanis a kedves fogadtatás mellett bőséges ital- és ételkínálat fogadta a rendezvényre érkező érdeklődőket.

A beszélgetést Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője vezette fel. A kerülettel kapcsolatban elmondta, Zugló fejlődik, ezt mutatja az is, hogy egyre jobb a közbiztonság. Ezzel összefügg

„a zuglói fizetős parkolás kialakítása is, amely miatt áll a bál körülöttünk, de nagyon jó döntés volt”,

mert ahol ezt bevezették, 20-25 százalékkal csökkent a bűnelkövetések száma – mondta Tóth. A májusi választáson azonban Magyarország Európai Unión belüli sorsáról kell dönteni – hívta fel a figyelmet a képviselő, majd átadta a szót Ujhelyi Istvánnak.

Ujhelyi István nagyon drámai hangot ütött meg a beszélgetés elején, miután mindenkinek felajánlotta a tegeződés lehetőségét, – sőt még telefonszámot is osztogatott – részletezte mennyire rossz irányba tart ma az ország.

A mostani európai parlamenti választások igazi tétje, hogy Magyarország bent marad-e az Unióban vagy sem. Szerinte a mai felelőtlen, nacionalista politikusok ordas támadást intéznek az európai közösség ellen, mellyel csak a széthúzást erősítik.

Hasonló szólamok voltak a harmincas években is,

amelyek emberek tömegét vitték a frontokra és a haláltáborokba – mondta a képviselő. „Ébresztő emberek, a mi Európánkat teszik tönkre a nacionalista politikusok!” Szerinte ma Magyarország pont ott tart, mint pár éve a britek, él annak a veszélye, hogy Magyarország kisodródik az Európai Unióból. Ezt azonban nem engedhetik a választópolgárok. Ebben hatalmas szerepe van az első választóknak is, hiszen Nagy-Britanniában is az a tendencia volt megfigyelhető, hogy a fiatalok nem hittek a Brexit reális esélyében, emiatt pedig el sem mentek szavazni. Nekünk azonban meg kell tartanunk Magyarországot az EU-n belül! Meg kell találnunk a mi Európánkat, ami nem lehet más, csak a szociális Európa képe, a haza, a szeretet és az európaiság jegyében – mondta a képviselő.

Létfontosságú a kötelező és egységesített minimálbér, valamint a családi pótlék intézményének megteremtése, illetve a szociális bérlakásprogramok biztosítása. Az Uniónak egységesíteni kellene az oktatás- és egészségügy rendszereket is. Ez az Európai Unió felelőssége kell legyen, nem pedig tagországi hatáskör. Mindenkinek jár az azonos színvonalú oktatás és egészségügyi ellátás – emelte ki Ujhelyi.

Kálló Dániel, a valaha volt legfiatalabb európai parlamenti képviselő címéért is induló, magát függetlennek mondó, de az MSZP színeiben politizáló tizenkilenc éves képviselőjelölt kiemelte, hogy neki „sosem voltak pártpolitikai ambíciói”, ő csak a társadalmi diskurzus létének biztosításáért, és a tenni akarás jegyében került a politikába. Öt évvel ezelőtt „teljes elutasítást” kapott az akkor még FDP színeiben „politizáló” tinédzser, így szinte belekényszerült abba a helyzetbe, hogy zászlajára tűzze a magyar oktatás ügyét.

„Én nem akartam soha semmi mást, mint tenni, mint változtatni olyan társadalmi kérdésekben, amik hatalmas kárt okoznak, mint például az oktatás”

– érzékenyített a politikusjelölt.

Szerinte a fiataloknak lehetősége és felelőssége is van a közéletben való aktív részvételhez, mára azonban lejáratták a politikát a fiatalok szemében is, hiszen a politikusok igaz, hogy kicsit olyanok, mint a rocksztárok, csak őket mégsem szereti senki sem. Mindemellett nem azért vagyunk kiábrándulva a politikából, mert az önmagában rossz lenne, hiszen a politika mindössze a közügyekkel való foglalkozást jelenti, ami tagadhatatlanul jó dolog. A gond azzal van, ami ma politizálás néven zajlik ebben az országban – hangsúlyozta Kálló. Szerinte a kormány kommunikációja leszűkülté vált, „van egy arc és azt kell utálni, ilyen egyszerű”. Hosszútávon ez csak az ország tönkremeneteléhez vezet – mondta.

A közönségtől érkezett kérdések nagy része a szociális Európa kérdéskörét, azon belül is az egységesített minimálbér és a versenyképesség témakörét érintette. Ujhelyi István kitért arra, hogy bérunióról nem érdemes beszélni, hiszen az „a fából vaskarika” tipikus esete, a jelenlegi állapotokat ismerve elképzelhetetlen. Az egységes, minimálbér biztosítása azonban nem lázálom. Hatalmas szüksége van erre az EU tagországainak, hiszen például Magyarországon sem lehet megélni az állam által biztosított minimálbérből. A létminimum alatt van a kormány által meghirdetett minimálbér, nem csoda, hogy a fiataljaink elmenekülnek az országból – mondta Ujhelyi. Az MSZP a 750 eurós egységesített minimálbér biztosításáért küzd. Ezt a minimumot mindenki számára biztosítani kell – jelentette ki a képviselő.

Ma az EU-ban 4,5 millió 25 év alatti munkanélküli van a munkaerőpiacon, úgy, hogy egyébként bőven lennének befogadószektorok, egyszerűen csak nincs biztosítva számukra a megfelelő színvonalú oktatás vagy éppen az átképzés lehetősége. Ujhelyi szerint Andor László volt uniós biztos már kidolgozta az Ifjúsági Garancia Programot, ami biztosít minden feltételt a fiataljainknak – emelte ki.

Kérdésünkre, hogy hogyan lehetséges mindaz, hogy a 2014-ben leköszönő Andor László programja mellett mégis 4,5 millió fiatal munkanélküli van az Európai Unióban, csak a költségvetési keret nyújtotta korlátokat, illetve a program fiatalságát tudta megemlíteni a képviselő.

Ujhelyi emellett kiemelte, hogy nem ért egyet a Demokratikus Koalíció nyújtotta Európai Egyesült Államok víziójával, hiszen szerinte ez csak erősíti azt a téves elképzelést, hogy nem lehet erős Európát elképzelni erős nemzetállamokkal. Nem vagylagosság áll fent az erős Európa és erős nemzetállamok kérdésében a képviselő szerint. Nem kellenek határok, nem kell ellenségeskedés, túlzó nacionalista lelkület, de mindenki megtarthatja nyelvét, kultúráját, hitét – hirdeti Ujhelyi.

A baloldali politikus szerint migrációs nyomás van, volt és lesz, majd hozzátette

„mi is migránsként kerültünk ide”, csak ezt honfoglalásnak hívjuk a mi szempontunkból.

Ujhelyi kiemelte, az MSZP képviselői mind a tízmillió magyar állampolgár érdekeit hivatottak képviselni az Európai Parlamentben. Kérdésünkre helyesbített, mind a tizenötmillió magyar ügyét fontosnak tartja, és elsőként írta alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést is. A kettős állampolgárság intézményével még sem tud azonosulni. Kiemelte, a kettős állampolgárság intézménye nem a nemzet egymásra találásának programja, a nemzetietlen billog azonban messze nem igaz az MSZP politikájára. A szlovák „himnusztörvényt” is teljes mértékben elítélik, Tóth Bertalan pártelnök pedig levélben tolmácsolta felháborodását a szlovák politikai vezetőknek.

Ujhelyi szerint a szociális Európa programját minél előbb meg kell valósítani, hiszen, ha mindez nem történik meg

„Európa hajója felborul”.

A fórum zárásaként arról beszélt, hogy az MSZP követeli az Európai Ügyészséghez való csatlakozás jogát, hiszen, ha nem vállaljuk önként a csatlakozást, ki fogunk szorulni az Európai Unió támogatásaiból. Rendbe tenni a jogállamiságot, és nem összetörni a tükröt, melyet Sargentini képviselő asszony tart az ország elé – mondta Ujhelyi.

(Nyitókép: Ujhelyi István Facebook)

Összesen 258 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„mi is migránsként kerültünk ide”, csak ezt honfoglalásnak hívjuk a mi szempontunkból."

Idióta!
De "jól csinálja". Ilyen szöveggel biztos népszerű lesz a választók körében. :)))))))
Komolyan nem hiszem el, hogy valakinek csak ennyi esze van.

Válaszok:
pollip | 2019. április 6. 19:48

Nekem is ez jutott eszembe. Tényleg nem normálisak. Ennyire maguk alatt vágni a fát? Hihetetlen! :DDDDDDD

Mindenki kapjon egy SZEVIÉP-et!

A ROHAMOSAN FEJLŐDŐ ZUGLÓ

"Látják? Nem látják? Na látják! Zugló - a végre nem hajtott döntések kerülete
A ZUGLÓI LAPOKBAN hónapól hónapra hírt adnak egy-egy jelentős fejlesztésről. A címlapon vagy belső szalagcímeken virítanak a szakrendelőink felújítása, a városközpont kezdődő építése, új sport- és rendezvény központ építése. Nem kamuznak, a képviselő-testület valóban hozott ilyen stratégiai jelentőségű döntéseket, csakhogy ezeket rendre nem hajtják végre."
https://varnailaszlo.blog.hu/2..

ILYEN LENNE A TÖBBI KERÜLET IS, HA A BALLIBERÁLISOK KERÜLNÉNEK HATALOMRA.

Látom, amint erre a szlogenre választók özöne indul meg az MAZP-re szavazni...


:))))

Ez nagyon tetszik.

Karácsony kalandpark

"596/2015. (XI.26.) határozat
a tulajdonosi hozzájárulás megadásáról a Mogyoródi út 130. szám alatt lévő önkormányzati sportpályán Kalandpark létesítésére


Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete tulajdonosi hozzájárulását adja a Mogyoródi út 130. szám alatt lévő önkormányzati sportpályán Kalandpark létesítésére.
Határidő: azonnal
Felelős: Karácsony Gergely polgármester

A Kalandparkról nincs tudomásunk. "
https://varnailaszlo.blog.hu/2..

Nem fogta fel, mit mond!
Akkor hagyjuk az új honfoglalókat
és adjuk át mindenünket?

Úgy látszik Zugló helyett Szőregen épült kalandpark. ;-)

Fasza kampàny..

Válaszok:
Negue | 2019. április 6. 23:11

Az, nagylelkű. Azt hittem, eldobom az agyamat.
Nem tudom, ez az öregedő szoci szavazóknak hívó szó lehet?

Nekem is megfordult a fejemben, amikor ma kiderült, hogy átvágták a Jobbikot:-)))))) először úgy tettek, mintha befogadnak őket, aztán kidobták az ablakon:-))))

Sikeres Zuglói parkolás

"az első, tört évben, 2017-ben csaknem 490 millió forintos mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzatnak, tavaly további 250 milliós veszteséget"

Ez lenne a Fővárossal, az országgal, ha ők kerülnének hatalomra.

Má mér tarthatnánk meg a nyelvünket? Tudod mennyi arab van a világon? És ők közvetlenül értik a Próféta szavait, magyarra meg le se szabad fordítani. Ha igazán előzékeny vendéglátó vagy, megtanulod az új honfoglalók nyelvét. Onnantól Trianon sem fog fájni, maga lesz a paradicsom.

Azt nem fogják fel, hogy a kampányban nem Brüsszelnek kell játszani, hanem a magyar szavazókat kell megszólítani.
Még mindig hat a felmenőik szocializációja, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy Moszkva felé kell jó színben feltűnni.

Szőregi bohóc és társai előadása a Zuglói Civil Házban.

És ki nem tudja megemészteni, ki nem tudja, hogy mi a honfoglalás?

Ujhelyi lenne a brüsszeli migráns?

Drukkolok a szociknak, hogy egy képviselőjük jusson be az EP- be.

De hulyek vagytok ti Istenem... ez pont azellen erv amit akartok, elvegre hova lettek Szvatoplukek?

A lényeg nem is ez az ujhelyis hülyeség, hanem az:
bármennyi - bár-meny-nyi - migránst fogadnánk be Európába, még rosszabb irányba változtatna. Azon kívül, hogy Európa szétzilálódna, normál fehér ember számára élhetetlenné válna.
Afrikán, Ázsián pedig csak tovább rontana, mert ott azonnal az lenne a jelszó:
Szüljünk minél többet, mert úgyis megyünk Európába...
A káosz a maihoz képest beláthatatlanul növekedne.
Ám egy megoldás lenne:
Az euro-atlanti térség lakosságát kiegyenlítetté tenni, és az így nyert összeg mehetne a migránsokra.
Rothschildtól Sorosig max tulajdon: 60 négyzetméteres ingatlan.
És ezt egy ENSZ-ügyészség nyomozóhatóság hajtaná végre.
Aztán, ha a kérdés megoldódik, és pénz is marad, visszakaphatják a maradékot a Rothschildok...

Teljesen egyetértek.

Ujhelyivel nem hiszem, hogy érdemes lenne ilyen mélyen belemenni, hiszen látjuk a képességeit.

Válaszok:
hátakkor | 2019. április 8. 7:46

Logikus! Ebből is látszik Ujhelyi szellemi kapacitása.
És ezzel kampányol, hogy mennyire pozitív a bevándorlók bejövetele, hiszen: "csak honfoglalók"! Agyatlan.

:DDD Ha ezzel nem nyernek, akkor semmivel!

Meg minden más volt. De Ujhelyinek láthatóan nem gond összehasonlítani a gereblyét, a tojásos nokedlivel.

"Kibújt a migráns-szög a zsákból..."

De ki ám! És képes elmondani:
„Mi is migránsként kerültünk ide, csak ezt honfoglalásnak hívjuk”

Tehát a migránsok honfoglalók! Mit ne mondjak. Régihülye.

Ujhelyi megfogalmazásában az MSZP EP-kampányának mozgósító jelmondata

AKI AZ MSZP-RE SZAVAZ A DEMOKRATIKUS MIGRÁNS HONFOGLALÓKRA SZAVAZ!

Baloldali összefogás EP választásra

MINDENKI HOZZON MAGÁVAL EGY MIGRÁNS HONFOGLALÓT!

Balliberális választási szlogen

ÉPÍTSÜK A MIGRÁNSOK EURÓPÁJÁT!

Ugyanez az EP-ben

EURÓPAI NŐNEK SZÜLNI DICSŐSÉG MIGRÁNSNAK KÖTELESSÉG!

Mindenesetre van olyan, tudományosan vállalható vélemény, hogy az avarok már a magyar nyelv ősét beszélték, és ezért simán beleolvadtak Árpád népébe (vö. László Gyula: kettős honfoglalás).

De ezzel együtt nyilván megvan a Te igazságod is: a honfoglalások a már ott élők számára általában nem üdvözlendő folyamatok.

TE VISZONT BEOLVADTÁL, annyira, hogy oda is kozmáltál...

Ezt egy thefzj-f.szfejnek miért is magyarázod?
Ez már úgy beolvadt, hogy csak levakarni lehet, hólapáttal.

Ez elképzelhető, de nem bizonyított.
Morális szempontból, és természeti törvény szerint:
EZ LENNE AZ EGYETLEN EMBERI-HITELES MEGOLDÁS.
A felhalmozott, irracionális gazdagság szétosztása.
És ez rövid időn belül - max 12 hónap - megvalósítható.
A projekt egy 10 éves időtartamot ölelne fel, első lépésben.

Gondolom Szvatopluk előtte érzékenyítő tréningeken vett részt.

"Uniónak egységesíteni kellene az oktatás- ... rendszereket is."

Ez úgy képzelhető el, hogy az Ep szavaz arról, hogy a történelem
tantárgyon belül a Kalevalát tanítsák vagy a dáko-román elméletet?

Na jó, de akkor meg végképp lásd meg a hatalmas kulturális lehetőséget! Mi lehetnénk a muszlim éltanulók. A próféta eredeti nyelvét tanulhatnánk meg, és fölmutathatnánk az iszlám zöld zászlaját még az arab világnak is! Továbbvihetnénk a janicsárrá lett magyarok dicső hagyományait! Na? Semmi? Nem mozgatott meg? Megátalkodott egy arc vagy.

„...mi is migránsként kerültünk ide” - hát nem embercsempészek hoztak ide. De ha elfogadjuk a hasonlatot, utána volt a mi helyzetünket megerősítő pozsonyi csata, amelynek újabb, az iszlamistákkal történő változata nagyon keserves lenne Európára.

Ez az Újhelyi rászolgált a fórumokon adott nevére, úlyhüje.
Mert ezzel a mondatában megerősíti a Fidesz kampánymondatát, hogy májusban a bevándorláspártiak és bevándorlást ellenzők ütköznek.
Úgy viselkedik egyébként, mint egy falhoz szorított vad.

Újhülye eklatáns példa arra mennyi problémát okozhat az oktatás.
"Nincs migránsválság, nem is volt, nem is lesz, álprobléma. Legyen akkor honfoglalás!"

Erős versenyben mégis Tóth Berci lett a húzónév :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés