EP-kampány

Orbán: A baloldal hasznos idiótái a Néppárt megosztói

2019. március 2. 20:46

A miniszterelnök a német Welt am Sonntagnak adott interjút, amiben kifejtette: „A támadás balról jön, és nem azért, hogy minket, hanem hogy a Néppártot gyengítse”, ez pedig maga a szalámitaktika. Arról is beszélt: a Fidesz kampányában hamarosan Frans Timmermans kerül a fókuszba.

Interjút adott a Welt am Sonntagnak Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Kifejtette: a baloldali támadás nem a Fideszt, hanem az Európai Néppártot gyengíti, ha pedig a Fidesz már nem lesz ott, akkor az olaszokat, aztán az osztrákokat veszik elő. „Ezt hívják szalámitaktikának.”

Orbán arról is beszélt: „Nem mindenki érti ezt meg, de a politikai szakirodalomban az ilyeneket Lenin nyomán hasznos idiótáknak nevezik”, akik mások, az ellenfelek hatalmi taktikáit szolgálják. A lap kérdésére megerősítette: igen, hasznos idiótának tartja azokat, akik az Európai Néppárt megosztására játszanak.

A miniszterelnök elmondta: jön a fideszes EP-kampány újabb fázisa, amiben Frans Timmermans lesz a plakátokon Juncker helyett. Orbán Timmermanst Soros szövetségesének nevezte a holland uniós biztost.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144200

Ajánljuk még a témában