Haladnak

A progresszió élén menetelnek a brit konzervatívok

2019. február 28. 7:08
Lassan tizedik éve kormányoznak a konzervatívok Nagy-Britanniában: ezalatt se szeri, se száma a progresszív célok kormányzati, hatósági és civil megvalósításának. A minél könnyebb nemváltás lehetőségét maga az anglikán egyház is elkezdte követelni.

Azt, hogy a nyugat-európai jobboldal végtelenül gyáva, hogy a hatvanas évek óta tartó kultúrharc minden ütközetét elvesztette, hogy a korszerűség meg a mérsékletesség hajszolása közben minden konzervatív elvet levetkezett, jól tudjuk.

De így is

megdöbbentő a brit Konzervatív Párt példája, ami vitathatatlanul viszi a prímet az önfeladásban 

– mára társadalmi-kulturális kérdésekben jószerével megkülönbözhetetlen a Munkáspárttól.

May meglovagolja a szivárványt

Az élet tényei konzervatívak.” A huszonegyedik századi brit jobboldali vezetők, úgy látszik, elfeledték Margaret Thatcher elmés kijelentését, és mindenáron próbálják lemosni magukról azt a bélyeget, hogy fafejű, bigott reakciósok lennének.

A melegházasságot David Cameron tory kormányfő alatt vezették be 2013 februárjában. Igaz, a mezei párttagok meglehetős felháborodása mellett még

saját édesanyja is próbálta lebeszélni Cameront a lépésről,

hiába. A konzervatív képviselők többsége leszavazta a törvényt, Cameronnak csupán a liberális és munkáspárti szavazatokkal sikerült elfogadtatnia azt.

Cameron aztán belebukott a Brexit-népszavazásba, a toryk szivárványos fordulata azonban csak utódjával, Theresa May-jel teljesedett ki.

A kormányfő néhány éve kezét tördelve kért bocsánatot, amiért korábban a meleg párok örökbefogadása ellen szavazott, illetve 2003-ban nem támogatta annak a törvénynek a visszavonását, ami tiltotta, hogy a homoszexualitást elfogadható „családi kapcsolatként” mutassák be a gyerekeknek.

A kérdéses törvényt még 1988-ban, Thatcher idején fogadták el. A Vaslady egy beszédben azt bírálta, hogy „a gyerekeknek,  akiket a hagyományos erkölcsi értékek tiszteletére kellene tanítani, azt tanítják, hogy elidegeníthetetlen joguk van melegnek lenni”, ezzel pedig megfosztják őket attól, hogy „normális módon lépjenek be az életbe”.

May ma már arról beszél, hogy „az LMBT közösség szövetségese szeretne lenni”, és olyan országról álmodozik, „ahol az emberek nyíltan beszélhetnek arról, kicsodák, kit szeretnek, hogyan identifikálják magukat”. 

A Pink News nevű meleg hírportál 2017-es díjátadóján, sztárok előtt pedig azt fejtegette, a konzervatív kormányzat biztosítani fogja, hogy a szexuális felvilágosítás során „jól tanítják” majd az LMBT-ügyeket, és hogy pártja határozott célja, hogy véget vessen „a homofób és transzfób zaklatásoknak”. „A transzneműség nem betegség” – tette hozzá.

May ezekkel a szavakkal biztosította közönségét arról, hogy kiáll a 2004-es Gender Recognition Act (gender-elismerési törvény) reformja mellett, ami kiiktatná a nemváltás orvosi feltételeit. A Justine Greening korábbi esélyegyenlőségi miniszter – ő volt az első nyíltan meleg brit kormánytag – által elővezetett reform értelmében tehát

bárki orvosi diagnózis nélkül, bemondásra „megváltoztathatná” a nemét.

Az ügyben tavaly tartottak konzultációt, a szavazás még hátravan. Egy tory képviselőnek, Maria Millernek azonban még ez is kevés: ő idén januárban arról panaszkodott, a transzneműek nem jutnak megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

Érdemes megjegyezni, hogy míg a melegházasság bevezetését támogatta a britek többsége, transzkérdésben a tory kormány egyértelműen szembe megy a népakarattal. Egy tavalyi közvélemény-kutatás szerint a britek 18%-a ért egyet azzal, hogy töröljék el az orvosi jóváhagyás feltételét a nemváltás esetében. Még a munkáspárti szavazók 54%-a is ellenzi a reformot. 

Nem így az anglikán egyház, amelynek az egyik tisztviselője jelezte: egyetértenek a javaslattal,

az angol nemzet egyháza azt szorgalmazza, hogy a transznemű emberek ne küzdjenek „túlzott bürokráciával

a nemváltási procedúra során. Az egyház egy iskoláknak megküldött tanácsadó brosúrája szerint amúgy is hagyni kell, hogy a fiatalok szabadon „felfedezhessék azt, hogy kik lehetnek”, ideértve a nemi identitást is.

És noha az azonos neműek (még) nem kelhetnek egybe az anglikán templomokban, az egyházon egyre nagyobb nyomás, hogy adja be a derekát – Greening is elmondta, hogy „lépést kell tartaniuk a modern időkkel”.

Újfajta szexleckék

A melegházasság támogatói azt ígérték, hogy a változtatás pusztán jogi természetű, senkinek sem tolják majd az arcába a nagybetűs Progressziót. Az elmúlt évek jócskán megcáfolták ezeket az ígéreteket, ahogyan arra a Spectator szerzője is rámutatott. A londoni tömegközlekedési vállalat elállt az olyan „heteronormatív” szavak használatától, mint a hölgyeim és uraim, miközben egyes egyetemeken rosszabb osztályzatokat adnak azoknak, akik nem a gendersemleges névmásokat használják.

Ennél is hajmeresztőbb az, hogy egy pünkösdista házaspártól a Legfelsőbb Bíróság megtagadta, hogy még több gyereket fogadjak örökbe, mivel tradicionalista nézeteket vallanak a homoszexualitásról, pedig azt a bíróság is elismerte, hogy szerető környezetet biztosítanak a gyerekeiknek.  Egy észak-ír cukrászda tulajdonosait elítélte a bíróság, mivel nem voltak hajlandók olyan tortát készíteni, melyre a melegházasságot üdvözlő feliratok kerültek volna. 

Ezen előzmények után robbant a héten a hír: a kormány felülvizsgálja a szexuális felvilágosítást érintő irányelveket, amelyek 2000 óta vannak érvényben. Az új tervezet szerint 2020-tól a nemzeti irányelveknek megfelelő szexuális felvilágosítás kötelezővé válik, tehát

a szülők és a vallási iskolák nem dönthetnek többé úgy, hogy megkímélik a kisgyerekeket az állami szexleckéktől.

A diákoknak legkésőbb 12 éves korukig – vagyis kamaszkoruk előtt – tanulniuk kell az azonos neműek kapcsolatáról és a genderen, illetve a szexualitáson alapuló sztereotípiák káros voltáról.

A The Sunday Times már kongatta is a vészharangot, azt állítva, hogy a gyerekeket már ötéves koruktól a szexuális kisebbségek témáival fogják bombázni. Damian Hinds oktatásügyi miniszter igyekezett hűteni a kedélyeket, elmondása szerint a tanterv nem határozza meg, hogy mikor kerüljön sorra az LMBT-téma, a legkisebbeket „a tiszteletteljes emberi kapcsolatokról” okítják majd. A tervezet konkrétan azt mondja ki, hogy „az iskolák szabadon dönthetnek arról, hogyan közelítik meg az LMBT-specifikus kérdéseket, de ajánlott, hogy a szexuális felvilágosítási program egészének szerves részét képezzék”.

Birminghami muszlimok tüntetnek a progresszív oktatási tendenciák ellen

A vallásos szülők petícióban tiltakoznak az új irányelvek ellen, amit már több mint százezren írtak alá. Ne gondoljuk azonban, hogy csupán a „fafejű” keresztényeknél verte ki a biztosítékot az újfajta szexedukáció. Tanúság erre az a tüntetés, amelyre nemrég egy birminghami általános iskola előtt került sor.

A túlnyomórészt muszlim gyerekek által látogatott iskola egyik tanára, a homoszexuális Andrew Moffat egy „Nincsenek kívülállók” nevű oktatási programot dolgozott ki, ami a toleranciára, a különbségek tiszteletben tartására neveli a diákokat. És természetesen az LMBT-jogok sem maradnak ki belőle.

Moffatet a program elismerésül egy egymillió dolláros díjazású nemzetközi kitüntetésre jelölték,

a muszlim szülők azonban kevéssé értékelik

az azonos nemű párok elfogadására intő anyagot. Február 23-án több mint háromszázan tüntettek a tanintézmény előtt, egyesek arról beszéltek, hogy inkább elhagyják az Egyesült Királyságot, mint hogy továbbra is a birminghami iskolába kelljen járatni a gyerekeiket.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elképesztő, hogy a társadalom egy beteg minoritása milyen elképesztő érdekérvényesítő képességgel bír. A legendásan hatékony zsidók ehhez képest cserkészfiúk...

"Akit az istenek el akarnak veszejteni, annak először elveszik az eszét!" (Euripidész)
(Mostanában elég gyakran lehet citálni)

"Transgender people should not face “excessive bureaucracy” in gaining a gender recognition certificate, the Church of England has said in response to a consultation."

Ezt írja a Times, ennyit idéz a cikk is

Az EU konzervatívai sem különbek a briteknél. Sőt! Egyes témákban túltesznek rajtuk. Az EPP frakció lejtmenetben van és mindent megtesznek, hogy egyre közelebb kerüljenek a gödör aljához.
Mivel a Fidesz is folyamatosan bírálja az EU bürokratáit, a poszterkampánnyal felszínre hozza a vezetés hiányosságait, visszásságait, lobbizását ezért ki akarják zárni.
https://nepszava.hu/3027210_ko..

Az EU vezetőinek és az EPP frakcióban lévő képviselők ilyen hozzáállása folytán, már a legkisebb faluban is a migráció kérdése és a brüsszeli bürokraták ehhez való hozzáállása a beszédtéma. Ismert, hogy a többség elutasítja a migráció kapcsán Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatot, a migráció EU által való kezelését, így lényegében a Fidesznek kampányolnak önmaguk ellen.
Szerintem, ha így folytatják májusban nem 5 %-os lesz a mandátum csökkenésük, hanem 50 %-os. Ez nemcsak az EPP frakcióra vonatkozik, hanem a szocialisták-liberálisok frakciórája is.
Mindből következik, hogy ezt a témát szüneteltetni kellene és helyette az unió gazdasági, pénzügyi kérdéseivel foglalkozni, mert a válság hatása még nem múlt el és az sem zárható, hogy bármikor újra robbanhat.

Bánni fogják még a toryk, hogy ennyire becsicskultak a liberálisoknak.

Melegházasság, meg a nagy lófaszt. Soha! Ha bevezetik, akkor a következő konzervatív kormány el fogja törölni! Ezt jobb a fejekbe vésni!

Ráadásul az angolok régre visszanyúló, hagyományos, és polgári tradíciókkal rendelkeznek. Nem valamiféle identitászavaros, gyökértelen lézengők.

Ennyire elkorcsosulni...alávetni a jól működő angolszász jogot ennek a senkiházi balos csőcselék kívánalmainak... szégyen.

LOL

Tapasztalt diplomata, aki diplomataként csak bajt csinált és soha nem tudta, hogy mennyi az 1+1.
https://hirklikk.hu/kozelet/or..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés