NATO-főtitkár: Oroszországnak be kell tartania a nukleáris erőket szabályozó egyezményt

2018. október 3. 15:44
Moszkva növelte fegyverarzenálját, míg a NATO-szövetségesek nemcsak, hogy csökkentették, de fel is számolták az egyezményben felsorolt eszközöket.

Oroszországnak be kell tartania az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) kötött egyezményben foglalt kötelezettségeit - jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben a katonai szövetség védelmi minisztereinek kétnapos találkozójára érkezve szerdán.

Jens Stoltenberg újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a NATO valamennyi tagállama egyetért azzal, hogy Oroszországnak a megállapodásban előírtak szerint átlátható és ellenőrizhető módon be kell számolnia rövid és közepes hatótávolságú rakétáinak fejlesztéséről, gyártásáról és telepítéséről, ugyanis az az európai biztonság és stabilitás kulcsfontosságú eleme.

Amíg Moszkva növelte fegyverarzenálját, addig a szövetségesek nemcsak, hogy csökkentették, de fel is számolták az egyezményben felsorolt eszközöket. Mindennek tudatában, a megállapodás bármilyenfajta megsértését a tagállamok nagyon komolyan veszik – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés