Merkel: Az EU külső határán fekvő országoknak át kell adniuk nemzeti hatáskörük egy részét a Frontexnek

2018. szeptember 12. 10:59
A külső határon fekvő országoknak át kell adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezetnek – jelentette ki Angela Merkel.

Az illegális migráció elleni harc jegyében meg kell erősíteni az EU külső határának védelmét, és ehhez a külső határon fekvő országoknak át kell adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezetnek– jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kancellár hangsúlyozta, hogy támogatja az Európai Bizottság javaslatait a Frontex megerősítéséről, és kiáll amellett, hogy a szervezetet széles hatáskörrel kell felhatalmazni. Az illegális migráció elleni harchoz „egy adag szolidaritás" is szükséges, amikor emberek érkeznek hozzánk, vagy amikor meg kell teremteni a „legális migráció" lehetőségeit, hogy ezzel „segítsünk bajba került országoknak" – mondta.

Továbbra is a szolidaritás a „gyenge pont" az EU-ban – jelentette ki Angela Merkel. Aláhúzta: a migráció kihívása „lerombolhatja vagy széttördelheti" az EU-t, és a jövő májusi európai parlamenti választáson éppen az lesz a kérdés, hogy ez megtörténik-e.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

meg a szamosszegi presbiter..

A frontex emberei szednék össze a csonakokbol a migránsokat és szervezetten hoznák őket szárazföldre- de hova????
Nem normális tervezet, de van benne egy jó: a tegnapi nap igazságát bizonyítják, a migrácio lesz a téma!

Ez a tervezet megnyugtatott. Annyira vadul akar folyamatosan migránsokat betelepíteni, hogy ezt most a nyeu is megérti és el tudja képzelni a jövőt és reméljük, zsigerből elutasítja.
Ballibnek nem szabad bejutnia az ep-be, csak nagyon kevésnek!

"A külső határon fekvő országoknak át kell adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezetnek – jelentette ki Angela Merkel."

És központi bankjaik tartalékait is Németországnak kell utalniuk.

Elfogadhatatlan. Van egy csomó ország, akiket sokkal jobban érint, mint minket. most majd nyeu kaparja ki nekünk a gesztenyét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés