Miért nem inkább a teológia képzést szüntetik meg a gender studies helyett?!

2018. augusztus 12. 15:03

Brendel Mátyás
Ateista Klub
A hittan maga, az mennyiben járul hozzá a GDP-hez?

„A gender tudományok inkább a társadalomtudományok közé tartozik, amelyek feltehetően soha nem fognak a pénzcsinálásban ilyen közvetlenül részt venni, mert hát a nemek szerepének felismeréséből nem lesz eladható áru. Ugyanakkor a cégek hatékony működéséhez hozzájárulhat. Hozzájárulhat a társadalom jobb működéséhez, az életminőséghez, a boldogsághoz. A GDP-hez is hozzá tud járulni közvetlenül, de bármiféle szociális, jóléti, boldogsági indexhez közvetlenül is hozzá tud járulni.

Ami pedig a végső döfést illeti. Igazán szeretném megkérdezni ettől a keresztény kurzustól, hogy az országban levő különféle vallásos alapú, egyházak által támogatott egyetemek különféle képzései, és itt nemcsak a teológiára gondolok, ami kifejezetten hülyeség, de mondjuk a hittan, hittörténet, amely utóbbi mégis a történelem része, vagy a középiskolákban bevezetett hittan maga, az mennyiben járul hozzá a GDP-hez? Tulajdonképpen az állam által vaskosan támogatott, élősködő egyházi intézményeken kívül ezek a papok, lelkészek, vallási "szakemberek" hol tudnak elhelyezkedni? Hány teológusra is van ténylegesen szüksége a hazánkban lévő német autógyáraknak?!

Miért nem a teológiát szünteti meg ez a bornírt diktatúra tehát?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a faszi nagy öngólt rúgott, mert az ateizmus is vallás, negatív vallás. Még tagadni sem tudja az igazi-élő Istent anélkül, hogy ne venné a szájára nevét. Tagadni persze mindig könnyű. Adja elő, hogy mi az ő "istene", s akkor ízekre lehet szedni a pótistenéről szóló tanait.

Dk-s emberi hulladék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés