Dzsordzsi bácsi szedi a sátorfáját

2018. április 23. 08:49

Jurák Kata
Magyar Idők

Soros György felvette a mártír szerepét, akit a civil szervezetével együtt a diktatórikus kormányzat kirakott Magyarországról.

„A szokásos forgatókönyv szerint Soros György felvette a mártír szerepét, akit a civil szervezetével együtt a diktatórikus kormányzat kirakott Magyarországról. Miután elmorzsoltunk egy könnycseppet a nagyon üldözött jótékony szervezetért, kicsit nézzük végig, mit is veszített Magyarország.

Az Open Society Foundations (OSF) harminc éve van jelen hazánkban. A ma már több mint száz országban működő Nyílt Társadalom Alapítványok története 1984-ben kezdődött, amikor Soros György megalapította első jótékonysági alapítványát az akkor még kommunista Magyarországon.

A Magyar Soros Alapítvány néven induló szervezet fejlődése az évek során mindig is reflektált a Magyarországon kibontakozó drámai eseményekre. A legkorábbi fejlemények hozzájárultak azoknak a prioritásoknak a kialakulásához, amelyek a Nyílt Társadalom Alapítványok munkáját mind a mai napig meghatározzák.

A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogat magyarországi csoportokat, évente az egymillió dollárt is meghaladó mértékű támogatást nyújtva több mint harminc magyar civil szervezetnek, amelyek olyan ügyekkel foglalkoznak, mint a független újságírás, a korrupció vagy a diszkrimináció elleni küzdelem.

A munka egy másik pillére a közösségszervezés. A Civil Kollégium Alapítvánnyal együttműködve a Nyílt Társadalom Alapítványok tizenöt magyarországi civil szervezetet támogat abban, hogy helyi kérdéseket helyi szinten oldhassanak meg, és hogy mozgósítsák az embereket a közösségek fejlesztése érdekében.

Egy másik, ugyancsak jelenlegi projekt a Tilos Kulturális Alapítványt támogatja, amely Magyarország legrégebbi közösségi rádióját, a Tilos Rádiót működteti. A függetlennek semmiképpen nem nevezhető 444.hu, a Mérce, az Átlátszó mind Soros pénzéből tartja fent magát, és ha már a közösségek fejlesztését is szívükön viselik, érdemes megemlíteni, hogy mennyire áldásos Gulyás Márton Közös Ország Mozgalma, vagy az antifasisztáké, akiket szintén rendületlenül támogat anyagilag a tőzsdespekuláns.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128551