Eldől a bulinegyed sorsa: zárjanak be a szórakozóhelyek?

2018. február 15. 13:32

Írta: Czopf Áron
Pár nap, és eldől a bulinegyed sorsa, ugyanis helyi népszavazás fog dönteni a szórakozóhelyek nyitva tartásáról. A Mandiner stábja erről kérdezte az utca emberét.

Február 18-án tartanak helyi népszavazást a budapesti VII. kerületben, Erzsébetvárosban, amelynek tétje, hogy a helyi lakosok éjjeli nyugalma érdekében éjfél és reggel hat között be kell-e zárniuk a szórakozóhelyeknek.

A Mandiner stábja kortól, lakóhelytől és az érintettség fokától függetlenül a legkülönbözőbb véleményekkel szembesült, amikor járókelőket és helyi lakókat kérdezett a népszavazásról. Videónk.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok nagyvárosban van csendrendelet, és kevés nagyvárosban van "bulinegyed" a város kellős közepén. Persze aki nem ott lakik, vagy nem ott akar lakást venni, és primitív libsi szar, azt nyilván nem zavarná az sem, ha mindenki az utca közepén szarna.

"A vilàg minden szegletèben a lakosság védelmében csendrendelet van éjfél és hajnali 6 óra között."

Egyébként nem csak kizárólag a lakosság miatt van ez. Miért nem engednek például strichelni prostikat az utcán? Igény és pénz arra is van, külön ösztönözni tehát nem kell, egyszerűen csak nem kell tiltani.

Hát többek közt azért nem, mert sokakat meg az riaszt el egy ilyen környéktől, ha egy mocsoktól bűzlő bűntanyává válik az adott környék.

Stumpf elég nevetséges indokokat volt képes felhozni. Szerintem kapott egy is támogatást helyi érdekköröktől, hogy zokogjon egyet Lajos lapjába. Tegyen úgy, mintha ez olyan nagy lelki törést okoz különféle művészeknek, és mellesleg tönkreteszi az üzletet is. Holott épp az az extrém, hogy ezeket nem szabályozza semmi.

Tisztára mint Kína, ahol szarnak a környezetvédelemre, az a lényeg, hogy az ipar pörögjön.

Azok a kerületek, ahol nincs bulinegyed, tönkrementek már? Vajon miből élnek, miközben híján vannak egy ilyen csodás lehetőségnek?

Az ott élő emberek pedig nem ebből élnek, ez túl olcsó érv az előbbivel együtt.

Költött oda, aztán meséld el, hogyan tudtál aludni nem hogy nyitott, de csukott ablak mellett, miközben ordítozó hordák vonulnak az ablakod alatt, ezek a fejlett, felsőbbrendű nyugat állati szintre süllyedt képviselői.

Ez az írása annyira színvonaltalan, hogy nem hiszem, hogy elfogultságból írta. Inkább pénzért.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 16. 9:06

Persze ki tudja biztosan...

" Egyébként az a rohadt vicces, hogy az összes szórakozóhely-párti faszfej úgy csinál, mintha kulturál, NORMÁLIS szórakozásról lenne szó, nem hányásról, fosásról drogozásról, törés-zúzásról és ordibálásról."

Azért ne túlozzunk, a többség nem ilyen. Viszont sok ilyen részeg idióta akad a tömegben, mert a tömeg az viszont szinte kibírhatatlan esténként a Király utcában. Tényleg muszáj keretek közé szorítani valahogy a dolgot, és ennek ez a legegyszerűbb módja. Ennek hatására pár szórakozóhely be fog zárni, és akkor legalább nem egymás hegyén-hátán lesznek.

Tán még az ingatlanárak is kissé normalizálódnak, mert most ugye elszálltak az Airbnb-nek köszönhetően.

Bocsánat, de nem az ott élő emberek döntenek arról, hogy el akarnak-e szegényedni?

Úgy tűnik a forradalom elmaradt a Bulinegyedben :(

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés