Budai Gyula: Százmilliárdos kárt okozott a „szocialista korrupciós gépezet” Magyarországnak

2017. szeptember 7. 10:18
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Hagyó Miklós perének kapcsán a szocialisták korrupciós botrányairól beszélt.

Százmilliárdos kárt okozott 2002 és 2010 között a „szocialista korrupciós gépezet” Magyarországnak – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. A több ügyben az a közös pont, hogy Gyurcsány Ferenc volt akkor a miniszterelnök, akinek a felelőssége egyértelmű – jelentette ki.

A politikus csütörtöki szegedi sajtótájékoztatója előtt közölte mindezt telefonon az MTI-vel, abból az alkalomból, hogy a Szegedi Ítélőtáblán megkezdődött a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai elleni per másodfokú tárgyalása. Budai Gyula felidézte: a Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntette miatt – négy évre felfüggesztve – két év börtönre ítélte Hagyó Miklóst, és 39 millió forint kártérítési kötelezettséget állapított meg. A képviselő hozzátette, mind az ügyész, mind a védő fellebbezett az ítélet ellen, másodfokon várhatóan egy hét múlva hoznak döntést.

Budai Gyula közölte: Hagyó Miklós és bűnszervezete 2008 augusztusáig mintegy egymilliárd forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Hagyó és társai „szétlopták” Budapestet és visszaéltek hatalmukkal – fogalmazott. „Az ügy egyértelműen megmutatja a szocialisták 2002 és 2010 közti korrupciós ügyeit” – mondta.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a Hagyó-per csak egy láncszeme a szocialisták korrupciós botrányainak, amelyekbe beletartozik Simon Gábor korábbi alelnök titkos osztrák bankszámláinak ügye, a 4-es metró ügye, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF szerint a metrópénzek harmadát ellopta az akkori városvezetés, valamint a Czeglédy-ügy. Közölte, Czeglédy Csaba hárommilliárd forintnyi áfát csalt el, és Botka Lászlóhoz is köthető, az ő jogi képviseletét is ellátta Gyurcsány Ferencé mellett.

Budai Gyula azt mondta, az okozott kár ezekben az ügyekben százmilliárdos nagyságrendű, így érthetetlen, hogy az MSZP és a DK „miért hallgat, miért falaznak Gyurcsánynak, akinek tudnia kellett ezekről az ügyekről”.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar jog, a törvénykezés nem ismeri, nem alkalmazza a közvetett felelősséget. Ez jól érzékelhető a Zuschlag, a Sukoró ügy kapcsán.

Azt meg ugye ne is feszegessük, hogyan gazdagodtak meg és lettek az ország leggazdagabbjai a Fidesz-holdudvar lakói néhány év alatt.

A hívek úgyis mindent elhisznek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés