A CETA-t támogató elitek továbbra is szembemennek az emberek akaratával

2016. október 31. 16:34

Gyöngyösi Márton
Jobbik.hu
Ijesztőnek tartjuk, hogy az egyezmény mögött álló elitek szinte bárkit képesek „megdolgozni” azért, hogy akaratukat keresztülvigyék, figyelmen kívül hagyva európai emberek millióinak véleményét és érdekeit.
„A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal értesült arról, hogy végül a CETA ellen sokáig tiltakozó vallon parlament is elfogadta a Kanada és az Európai Unió között kötendő szabadkereskedelmi egyezményt. Ijesztőnek tartjuk, hogy az egyezmény mögött álló elitek szinte bárkit képesek »megdolgozni« azért, hogy akaratukat keresztülvigyék, teljesen figyelmen kívül hagyva európai emberek millióinak véleményét és érdekeit.
 
Ismert, hogy a CETA az Amerikai Egyesült Államokkal már most szoros gazdasági együttműködésben lévő Kanada és az Európai Unió között egy olyan közös gazdasági teret hozna létre, melyben lehetővé válna az európai sztenderdeknek nem megfelelő termékek árusítása is, így például a génmódosított élelmiszereké, a tőkés társaságok pedig választott bíróságokon szerezhetnek érvényt az egyedül a profitmaximalizálást szem előtt tartó érdekeiknek. A nemzetállamok szuverenitását csorbító egyezményt sokan a TTIP előszobájának is tartják.
 
Tekintve, hogy a CETA-t az EU összes tagállama kormányának ratifikálnia kell, bízunk benne, hogy lesz olyan kormány, mely nemzete érdekeit előtérbe helyezve meg tudja majd akasztani a folyamatot. Felszólítjuk egyúttal a CETA-t minden kockázata ellenére is támogató magyar kormányt: ne csak retorikájában folytasson gazdasági szabadságharcot, hanem nézzen szembe eddigi tévedésével és ne támogassa a CETA-t!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés