Az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet; az MSZP egy csődtömeg

2015. november 19. 21:51

Szanyi Tibor
Szanyi Tibor Tumblr
Egy szó mint száz, az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet. Ennek dacára részt kell venni benne, amint a gladiátorok is kiálltak puszta, vagy lekötött kézzel a fegyveres katonák, illetve oroszlánok ellen.

„Hümmm!

Nos, azt azért ne gondoljuk, hogy 2014-ben demokratikus választások lettek volna, és szerintem 2018-ban sem várható semmi pozitív. Az EBESZ jelentése szerint a 2010-es választási szabályokat 2014-re 600 (hatszáz!) ponton buherálta meg a Fidesz ahhoz, hogy neki »jó« legyen!

Szóval amíg vannak jelöltek és urnák, addig elméletileg választásokról beszélhetünk, persze az más kérdés, hogy ezek a választások demokratikusak-e? (Konkrétan: nem!)

Fehéroroszországban és Törökországban is szoktak lenni választások, megfélemlített/terrorizált ellenzékkel, sajtóval.

Egy szó mint száz, az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet. Ennek dacára részt kell venni benne, amint a gladiátorok is kiálltak puszta, vagy lekötött kézzel a fegyveres katonák, illetve oroszlánok ellen.

Kérdésedre válaszolva én nem együttműködök az MSZP-vel, hanem része vagyok az MSZP-nek! Reményeim szerint ez így is marad, akkor is, ha maga a párt jelenleg egy csődtömeg. Az én dolgom, hogy ezt a katyvaszt megreformáljam, oszt ez vagy sikerül, vagy nem. ;)

A választókat viszont kevésbé megfogni, sokkal inkább meghallgatni szoktam. Talán ez a titka annak, hogy akárhányszor indultam, mindig megválasztottak. Ha az ember jól figyel, akkor azt is könnyen tudhatja, hogy mit is kell képviselni! :)

Elmondom: munkát, kenyeret, fedelet, igazságot, biztonságot, rendet, szolidaritást! Ez az én iránytűm, mondhatni baloldali hétszentségem!

Ez bizony jelentősen másabb, mint amit a jelenlegi pszeudo-neoliberális »szocialista« párt-mainstream gondol. Ha csak a mailjeimet nézem, akkor örömmel tölt el, hogy rengeteg tizenéves ember jelenik meg a törekvéseim mögött. Nyilván nem elmélyült filozófiákról beszélek, de a feeling rendben valónak tűnik.

Márpedig ez a politika lényege. Archaikusan szólva: rock and roll. :)

Revolution ante portas.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aha.
Nem nyerhet más, ezért nyerte a legutóbbi 3 időközi országgyűlési választást ellenzéki jelölt, ebből kétszer baloldali.

Szánalmas...
A helyzet az, hogy 27%-ot kapott a ballib egyesített lista 2014-ben, ami egyáltalán nem kevés, sőt. Nos, az azóta eltelt másfél év is ékesen bizonyítja, hogy TELJESSÉGGEL MEGALAPOZATLAN volt a ballibre szavazó választópolgárok bizalma. Másképpen fogalmazva: még mindig sokkal-sokkal-sokkal többen szavaznak az MSZP-re és tartozékaira, mint azt ezen pártok teljesítménye indokolná.

KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET MAGYARORSZÁGON!

Romániát már félig kitakarította Laura Kövesi, még egy év és svájci minőségű lesz a román államigazgatás, a román bírói kar, a román rendőrség, a román politikus.

És nálunk mi lesz egy év múlva?

Svájci minőségű... anyám, borogass.

Minek kell még történnie, hogy a szocik felfogják, vége van?

Te! Q..vára remélem, hogy nem Románia.

KORRUPT ADÓHIVATALNOKOK

Mesterházy Sándor és 65 társa korrupciós ügyének következő nyilvános tárgyalása 2015. november30-án 9 órai kezdettel folytatódik a balassagyarmati bíróságon.
(I. em. 9, bíró: dr. Varga Zsolt)
Mesterházy, mint a vagyonosodási vizsgálatokat
végző osztály vezetője Székesfehérváron revizorokkal, adóhivatali végrehajtókkal, adminisztratív dolgozókkal a kezelésükbe vett adóalanyokat megzsarolták,anyagi javaiktól megfosztották.
Vida Ildikó állítólag nem tud folyamatban lévő hasonló esetekről.
A kifosztottak egy része külföldre menekült az adóhivatali munkatársak elől, mások hajléktanok lettek.

Jogerős ítélet 2030 körül várható

Romániában az ilyeneket a Korrupcióellenes Ügyészség fél év alatt jogerősen elítélte.

KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET MAGYARORSZÁGON!

Szanyi, te barom vagy nem bátor gladiátor! 2018: Agyő!

Szanyikám!
Innen kellett volna indulnod:
"Reményeim szerint ez így is marad, akkor is, ha maga a párt jelenleg egy csődtömeg. "

És ebből és a korábbi regnálásaitokból próbálni meg levezetni, hogy miért esélytelen a baloldal.
Magyarázzuk a bizonyítványt itten, amikor magunk is tudjuk, hogy szarok vagyunk. Gratulálok, leülhetsz, egyes.

Tibinek nagyon rövid a memóriája!
Az új "Orbáni választási rendszer" kapcsán, annak idején azt mondta: ez olyan meglepetést is okozhat, hogy az mszp kétharmaddal nyerhet!!!
Most meg ezt mondja:
"Egy szó mint száz, az orbáni választási rendszerben csak Orbán nyerhet. "
A két állítás egyszerre nem lehet igaz. Az viszont biztos, hogy a "baloldal" annyira leamortizálta magát, hogy jelenleg nincs az a választási rendszer amelyben nyerni tudna!
Szanyi úr! Nem itt kellene a probléma gyökerét keresgélni?

Ha angolszász rendszer lenne ( szerintem nem demokratikus, de a világban elfogadott ), akkor 2 képviselő ülne a Parlamentben, aki nem Fideszes:-)))

Ma reggel nagyon tetszett a rádióban Kovács László, ahogy osztotta a párt mostani vezetését:-))) A belviszály már a nyilvánosság előtt zajlik, csak így tovább:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés