Erdély van az első helyen a világ legnagyobb utazási oldalának listáján

2015. október 29. 9:37
Erdély a 2016-os év legvonzóbb idegenforgalmi célpontja a Lonely Planet szerint, ami többek közt a szász erődtemplomokat, a Kárpátokat, a székelyföldi csípős gulyást és a kolozsvári éjszakai életet ajánlja az utazni vágyók figyelmébe.

Erdély izlandi, kubai, olaszországi és Új-Zéland-i vidékeket is maga mögé utasított a Lonely Planet utazási oldal régiókat osztályozó világranglistáján, melyen első helyen szerepel. A portál szerint a 2016-os év legvonzóbb turisztikai célpontja a régiók kategóriájában Erdély – írja a Főtér.

A Lonely Panet kiemeli, hogy nem csak a szász erődtemplomokért vagy a vámpírtörténetekért életreszóló élmény felkeresni a transzilván tájakat, hanem a brassói, segesvári és nagyszebeni vendéglátó-helyekért, illetve a kolozsvári éjszakai életért is.

Mindemellett a turisták figyelmébe ajánlják a Kárpátok vadregényes tájait, barlangjait és síparadicsomait, továbbá a marosvásárhelyi Kultúrpalota Tükörtermét is. Külön megemlítik Székelyföldet (bár a nevét tévesen Svékely Landnak írják), ahol a többségi magyarok ételkülönlegességeként az extra csípős gulyást ajánlják az ide érkezők figyelmébe.

A meglátogatandó országok toplistáját Botswana vezeti, míg a városok közül a montenegrói Kotor végzett első helyen. A legszínvonalasabb idegenforgalmi szolgáltatásokért Észtországba irányítja a turistákat a portál. 

Az összeállítások közé egyébként Magyarország is felkerült: 2016 legjobb bajszos úticélja Budapest, mely többek közt Londonnal, Isztambullal és Mexikóvárossal osztozik a megtisztelő címen. 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak kár, hogy az erődtemplomokból elfogytak a védők... Mondjuk maguknak köszönhetik. Lelkesen megszavazták az egybesülést a Regáttal.

Hagyjuk az irredenta fantazmagóriákat. Erdély sem jogilag nem létezik, a cikk Románia nyugati részéről szól.

Érdekes, a Lonely Planet ismerni vél egy "Transsylvania" nevű régiót, és nem Románia nyugati részéről ír.

Na, egye fene, tahótlanítok. Megkaptad az X-et.

Nekem már 1981 óta Erdély van az első helyen a világ legnagyobb utazási listáján

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés