Ünneprontásból jeles – avagy hogy kerül a migráns csizma egy jubileum asztalára

2015. szeptember 27. 15:07
Hudák János
Hudák János blogja
Miért kell egy ünnepi alkalmat tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával? Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe?

„Tegnap volt szerencsém részt venni Csepel legpatinásabb gimnáziumának ünnepségén, melyen az alapítás 70. évfordulójáról emlékeztek meg. Az esemény időrendiségét kissé felrúgva, azt az élményt szeretném megosztani, amit Németh Szilárdnak, az intézmény egykori diákjának köszönhetek. Ő személyesen nem volt jelen az ünnepségen, mert Erdélyben vett részt egy megemlékezésen. Már az is furcsa volt, hogy Morovik Attila alpolgármester véleményem szerint kissé túlságosan belement a hiányzás megmagyarázásába és röviden elmesélte, hogy Németh Szilárd épp Kőröstárkányban van, abban a faluban, ahol 1919-ben borzalmas események történtek. Abban az évben április 19-én román félkatonai alakulatok és katonaruhába öltözött civilek 91 magyart gyilkoltak meg válogatás nélkül és szörnyű kegyetlenkedés közepette.

Ez a kis felvezetés eleve villámcsapásként hatott az ünneplő közönségben. Sajnos csak ezután következett a fekete leves. Az alpolgármester által felolvasott köszöntő beszéd nagyjából második mondatában Németh Szilárd azt kezdte ecsetelni, hogy ma milyen drámai időket élünk, hiszen ebben az évben eddig több mint negyed millió illegális bevándorló lépte át törvénytelenül a határunkat. Majd arra is kitért, hogy meg kell védenünk magyar és európai kultúránkat, életmódunkat. Majd egy ügyes huszárvágással áttért arra, hogy a fentiek miatt is milyen fontos, hogy néha ünnepelni tudjunk.

Őszintén szólva ezután már nem is nagyon figyeltem oda a beszéd további részeire, csak ültem döbbenten és figyeltem magam körül az értetlen arcokat. Mindenkiéről azt lehetett leolvasni, hogy egyáltalán nem értik, miért kell még egy ilyen ünnepi alkalmat is tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával. Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe, még akkor is, ha teljesen oda nem való és erőltetett is? Nem csoda, hogy a teremben némi morajlás is támadt, egyértelműen jelezve a hallgatóság nemtetszését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az az LMP aki zöld és még kutyája is van?
Lehet, hogy a kutyája is zöld?
Talán még az ugatása is zöld?

Minden esetre, ha Ő az, akkor igencsak leszerepelt a választáskor az első fordulós 14 %-os támogatással.

http://www.origo.hu/itthon/val..

Dehogy is kell beleszőni.
Hiszen lehetett volna mondjuk egy úttörőnyakkendős, kislányos versmondásos, 1984-es fílinges, egy "na ezen is túl vagyunk" féle, álmos unalomba mélyülő, tapssal és Internacionáléval záródó majomparádét is rendezni, mert neked az ércesedett ki.
A migráns kérdés, ma nem csak hazánkat, de egész Európát veszélyezteti, ma ez a legnagyobb, legfontosabb kérdés, amelyre még nincs kialakult válasz. Nem nagyon kerülhető meg.
Ti 1989. előtt a békeharccal, a nemzetköziséggel, a nyugati imperialistákkal untattátok az ilyen rendezvények közönségét, most legalább a valódi veszélyt kell megértetni. Ti úgy is kiforgattok még ma is mindent - feltéve, hogy módotok adódik reá.

A választásnál Németh Szilárd ellenfele volt (LMP jelölte) a második fordulóban és bukott. Pedig kutyája is volt és talán az is zöld volt.

"Ez ki ...?" - ebben az esetben nem ártott volna részéről egy 'nem vagyok azonos azzal a Hudák Jánossal' kitétel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés