„Négy év helyett négy hónap, addig megjön a család is” – Finnországba tartanak a csalódott migránsok

2015. szeptember 25. 2:42
Az amerikai kormányzati csatorna arról számol be, hogy egyre elégedetlenebbek a menedékkérők Svédországgal, a svéd eljárás sebességével, és inkább a finnekben bíznak.

Az amerikai kormányzat hivatalos sajtóorgánuma, a Voice of America (Amerika Hangja) videóriportban számol be arról, milyen nehézségeket okoz a menedékkérők áradata a svéd menekültellátásnak, és hogy a migránsok egyre csalódottabbak és elégedetlenebbek.

Nem várnak és nem hajlandóak leszállni le a buszról

Mikael Ribbenvik, a Norrköpingben található svéd bevándorlási ügynökség egyik vezetője szerint heti kétezer helyett most napi ezer igény érkezik hozzájuk, ami nagyon lelassítja a folyamatokat, 10-12 hónap is eltelhet a családegyesítésig, és sok igénylő nem hajlandó ezt elfogadni. Ribbenvik tapasztalatai szerint a migránsok nagy része városias környezetben szeretne élni, és nem hajlandóak leszállni a buszról, amikor rájönnek, hogy a svéd állam távoli, vidékies környéken telepítené le őket.

A többség a svédek helyett a finneket választja

Charlotta Didriksdotter, a Vöröskereszt önkéntese a stockholmi pályaudvaron arról számolt be, hogy a hétfőn hozzájuk érkező migránsok nagy része úgy döntött, nem kér menedéket Svédországban, hanem a szomszédos Finnországba megy tovább. A tudósításban megszólaló, magát szíriai tanárnak valló Adnan Bazaa is a finnek mellett döntött, mivel ott gyorsabban megkaphatja a tartózkodási engedélyt: „Finnországban talán négy hónapig fog tartani ez, azalatt a családom is megérkezhet – Svédországban négy év kellene ugyanehhez.”

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek és a többiek számoltak-e azzal, amit ez a szír tanár mond? Jön utánuk a családjuk és azonnal háromszor-négyszer-vagy sokkal többször lesznek a bevándorlók. Úgy tűnik, mindegyik befogadó állam csak a ma látható tömegből indul ki.

Ha végigpróbálták az összes országot, akkor mi lesz? Luxus-óceánjárót követelnek az USA felé, ahol szintén tárt karokkal várják majd őket?

Oszt, Finnországból hova? Csak nem Oroszország lesz a végcél?

Kéne nekik szólni, hogy Lappföldön a ramadannal
gondok lesznek.

Van meg egyaltalan EU tagallam ahova nem ferkoztek meg be tomegekben ezek az ISIS ugynokei?

Utana mar csak haza majd IA-ba jelentestetelre...

Ezzel mit lehet kezdeni? .-))


Börtönökben szállásolná el a menekülteket Svédország
kovács m. dávid
kovács m. dávid követés
2015.09.25. 16:59

Az országba érkező menekültek nagy száma miatt, Svédország a megüresedett büntetésvégrehajtási intézményeiben szállásolná el a menedékkérőket, írja a svéd Local.

Stefan Lövfen svéd miniszterelnök pénteken arról beszélt, hogy a menekültek egyre gyarapodó száma miatt arra kérte Morgan Johansson igazságügyi és bevándorlási minisztert, hogy sürgősen vizsgálja felül, milyen lépéseket tehetnek az ügyben.

Az embereknek tető kell a feje fölé, a gyerekeknek pedig el kell kezdeniük az iskolát

– mondta Lövfen .

A miniszterelnök egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy számos választási lehetőség szóba került a menekültek elszállásolása kapcsán, többek között a börtönök is, Svédország ugyanis a bűnesetek csökkenő száma miatt az utóbb években több ilyen intézményt is bezáratott.
Stefan Lövfen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés