Százhatvanezer menekültnek adna ideiglenes menedéket az új Juncker-terv

2015. szeptember 3. 16:24
Százhatvanezer Görögországban, Olaszországban és Magyarországon menedékért folyamodó áthelyezését fogja javasolni kötelező kvóták használatával jövő szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke – írja a Financial Times. Magyarországtól ötvennégyezer menedékkérőt vennének át a tagállamok.

Magyarországtól 54 ezer, Olaszországtól majdnem 64 ezer, Görögországtól pedig több, mint 82 ezer menedékkérőt kéne átvállalnia az Európai Unió tagállamainak a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság új javaslata szerint – írja a Financial Times. Összesen mintegy 160 ezer menedékkérőről van szó, ami 120 ezerrel több, mint amiről május végén, az előző javaslatban szó volt.

Az új javaslatcsomagot jövő szerdán az Európai Parlamentben tartott beszédében jelenti majd be az Európai Bizottság vezetője. A csomag része a hírek szerint az automatikus elosztási mechanizmus mellett az is, hogy uniós tagjelölt országok állampolgárai ne kérhessenek menedéket Európában, illetve egy pénzalap, amellyel az észak-afrikai országokat segítené meg az EU.

Az uniós országok vezetői nyár elején elutasították a menedékkérők automatikus, kvóták szerinti elosztását. Az akkori tervekben nem szerepelt Magyarország, pedig már akkor is látszott, hogy rekordmennyiségű migráns fogja átlépni az ország határait az évben. A májusi javaslatban 40 ezer menedékkérőről volt szó (24 ezer Olaszországból, 16 ezer Görögországból).

Az EB migrációs szóvivője, Natasha Bertaud megerősítette, hogy Magyarország is bekerül a tervezett rendszerbe Olaszország és Görögország mellé, de nem erősítette meg, hogy növelik a befogadandó menedékkérők számát. Donald Tusk ET-elnök viszont azt mondta: 100 ezer menekült „fair” elosztására van szükség az EU-n belül. Többek között a Twitteren terjed egy dokumentumrészlet, ami a konkrét számokról szól, mutatjuk:

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tavasszal még csak húszezerről volt szó, aztán negyvenezerről....most azonnal a négyszerese, aztán lehet, hogy év végére a akár a 160 000 háromszorosa is lehet.
Itt a mandin sokan megjósoltuk, hogy a szám bármikor növekedhet. DE, ha mi itt láttuk ezt előre, az eu miért nem látta?
Hol a vége? Szerintem sehol.
Egyre többen fognak jönni, hiszen az eu hamar és könnyen emelgeti a limitet.

Ezért van a kerítés, meg a törvényalkotás lenne, csak a ballibjeink megakadályozták. Rövidlátásukban nem vették észre, hogy nem a kormánnyal szúrtak ki, hanem az országgal.

Hogyan lehet elvinni a migránsokat olyan országba, ahova nem akarnak menni?

Kiváncsi vagyok, mi lesz holnap a V4-en, ha ott sikerülne közös álláspontot kialakítani, az elég erős érv lenne az eu-nak.
Az eu jogrendszere nem is engedi meg a zsarolást, miszerint ha nem egyezünk bele a kvótába, kirúgnak a schengeni egyezményből.

Ja, akkor ez így demokratikus? Nem élhet ott a migráns, ahol akar, pedig ezért tette meg a nagy utat?
Balhé lesz ebből a kvótából és az eu gerjeszti.

Szerintem a többségünk nem szeretne több ezer (csak az idén) mindenféle szempontból más, mint mi migránst.

Szét sem fogják tudni válogatni, ki a menekült és ki a migráns.
A menekültekre mindig azt mondta Mo, hogy segíti őket.

Európa is többet érdemelt volna annál, hogy ilyen Juncker féle sötét gazemberek kezére jusson.

Néhány napja írtam, hogy amennyiben így haladnak a dolgok, akkor rövidesen önkormányzati szinteken lehet majd elosztani a ránk sózott idegeneket.

S lám bekövetkezik, most 160 ezer, decemberben 500 ezer karácsonyi ajándékot kell a fa alá tennie az európai polgároknak.

Mit mondott a kormány? Megvédjük a határainkat! Kitől? A német-francia diktátumtól? Nem volt elég Trianon, még a maradékot is szét akarják verni.

Ki kell lépni az EU-ból és a NATO-ból. Megint rossz szövetségi rendszerhez csatlakoztunk/csatlakoztattak bennünket/.

Brüsszelben most Orbán nem tiltakozott az ellen, hogy a kvóta ránk is érvényes legyen. Ennyit az eddigi háborúnkról, a harcos nyilatkozatokról. Szégyen.

Orbán tagadja meg a kvótát, vagy mondjon le.

Ezek tényleg nem értik.Európa identitása, jövője a tét, itt már régen nem Magyarországról van szól(azt megoldjuk magunk). Szóljon már valaki a szaudiaknak, hogy ébredjenek fel és fogadják be a testvéreiket.

A bevándorlók zöme lekicsinylően beszél hazánkról a külföldi beszámolókban ,olyan országként mutatnak be , mintha harmadik világbeli,szegény, nyomorult állam lennénk, ami- őszintén szólva- egy kicsit zavar. 2010 környékén Szíria GDP PER CAPITA mutatója 5000-6000 USD körül volt, ami fele lehetett a magyarországinak. Egy kicsivel több megbecsülést, és nagyobb szerénységet kedves bevándorlók. Köszönöm.

Ballibéken borult ma a törvénymódosítás. Nem én tehetek róla.
most nem a kormánnyal szúrtak ki, hanem az országgal. Ballibék képtelenek egy ilyen fontos témában a nemzeti konszenzusra.

Mérsékelt konzervatívnak tartom magam, nem vagyok rasszista, se idegengyűlölő, nem hiszek a konteokban,nem nézem Szaniszlót, mert csak felidegesítem magam, de olvasva a Huntingtont és a Behódolást valamint egyéb a témába vágó könyveket illetve utazgatva Európában, nem vagyok nyugodt, de legyen neked igazad

Qrva jó ez a kvótázás. Mind a németeknél fog kikötni.

Ez a kvótarendszer hívószó a menekülteknek.
Ez semmit nem old meg, csak szétszórja a problémát.

És persze , tovább özönlenek be az arabok , s a kvóta számai folyamatosan , a végtelenségig fognak emelkedni ...Bravó Juncker-Tusk-Merkel !...Unokáink/unokáitok fogják látni...

Twitteren terjed, nem hivatalosak a számok, lehet, hogy csak véleményeket gyűjtöttek a várható fogadtatásról. Örülök, hogy segíthettem:-)))
Érdekelne más országok polgárainak reagáláűsa

Ó, ezt nem tudtam. Azt hiszem, ott is írogathatnak a szabad vélemény nyilvánítás jegyében.

Ez a mai kedvencem, pedig elég sok minden történt ma:


Civil konvoj szerveződik, hogy átvigyék a határon a menekülteket
joobs
2015.09.03. 17:18 Módosítva: 2015-09-03 17:46:23

Autókból és buszokból álló konvojt kezdtek el szervezni civilek Bécsben, hogy a Magyarországon vonatokról leszállított és táborokba szállított menekülteket vasárnap megpróbálják átvinni az osztrák határon.

A Facebookon azt írják: "Magyarország megtagadta a biztonságos vonatutazást azoktól a menekültektől, akiknek érvényes menetjegyük van. Ausztria, Németország és az EU tehetetlenül nézi, ahogy ezek az emberek Budapesten napról napra mindenféle ellátás nélkül egyre katasztrófálisabb helyzetet kénytelenek elviselni". (Az uniós jog szerint a menekültek legálisan nem utazhatnak másik uniós országba, a Keleti pályaudvarnál pedig ha az állam csak minimális feltételeket is teremtett, civil szervezetek ételt, vizet, takarókat osztottak és megszervezték az orvosi ellátást is - a szerk.)

A civilek az akcióval meg akarják törni az EU kirekesztő politikáját és biztonságba akarják helyezni ezeket az embereket. Az első konvoj vasárnap 11 órakor indulna Bécsből a Prater stadion melletti parkolóból. Szeretnének minél több menekültett összeszedni Magyarországon, és Bécsbe, illetve Németországba eljuttatni őket.

A felhívást civil szervezeteknek, alapítványoknak, segélyszervezeteknek, személyszállítással foglalkozó vállalkozásoknak, taxisoknak, szakszervezeteknek is elküldték.

Felszólítják az osztrák kormányt, hogy érje el a nemzetközi vasúti közlekedés újbóli megnyitását Ausztria felé, hogy a menekültek a szolidáris osztrák vasutakkal tovább tudjanak utazni. "Akadályozzuk meg, hogy újabb holttesteket találjanak teherautókban!" - írják.

Nem szeretnénk egyetlen politikai szereplőt sem megakadályozni, hogy ebben a helyzetben azt tegye, amit minden normálisan gondolkodó embernek tennie kéne: minden követ megmozdítani annak érdekében, hogy a veszélybe került embereken segítsenek és megmentsék az életüket.

Kommentekben többen arra figyelmeztetik a szervezőket, hogy ez nem feltétlenül jó ötlet. Mivel a menekültek legálisan nem léphetik át a határt, ez tiltott határátlépésnek vagy akár embercsempészetnek is minősülhet.

Schengenen belül kvótázni, beismerése az impotenciának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés