A Jobbik véget vetne a holokausztiparnak a filmgyártásban (2013)

2015. május 25. 12:52

Elfogadhatatlan, hogy a Saul fia című újabb holokausztfilmre 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével.

2015. május 25. 12:52
Novák Előd
Facebook
A magyar állam már a második holokausztfilmet támogatja az utóbbi tíz évben, miközben nem készül történelmi film a magyarság legnagyobb diadalairól, például a pozsonyi csatáról vagy a Rongyos Gárdáról. A Jobbik kormányra kerülése esetén véget vet a holokausztiparnak a filmgyártás terén is, és nem hagyja következmények nélkül a jelenlegi kulturális kormányzatnak, különösen Andy Vajnának a kudarcát, mely a számokban is megmutatkozik: 2012-re négy, 2013-ra nyolc magyar filmet ígértek a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, de még egyet sem mutattak be.
 
Elfogadhatatlan, hogy miután a Sorstalanság 920 millió forint közpénzt kapott, most a Saul fia című újabb holokausztfilmre (Nemes Jeles László első játékfilmjére) 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével. Ráadásul idén adtak Az ügyvéd című filmterv forgatókönyv-fejlesztésére 4,5 millió forintot is, mely a tiszaeszlári perrel foglalkozik, az objektivitás látszatát is kerülve, természetesen a zsidók ügyvédjének szemszögéből. Rendkívül cinikus, hogy miután a Jobbik számos alkalommal követelte történelmi filmek támogatását, a hírek szerint a vérvádfilm rendezője »a tervet még a filmalap tavalyi ötletpályázatára adta be, ahol magyar történelmi személyiségekről szóló elképzeléseket vártak«.
 
(...)
 
A Jobbik történelmi filmeket szeretne például Pongrátz Gergely életéről, de a kormányzat még a Tóth Ilonka-filmmel is adós. Jó volna, ha két holokausztfilm között a Rongyos Gárdáról vagy a pozsonyi csatáról is forgatnának egy játék- vagy akciófilmet.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 604 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wallenberg8805
2015. május 26. 13:24
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Valaki Jobbik-ellenes nagyokos meg tudja mondani hogy miért baj az, ha valaki ellenzi a holokausztipart? Talán a holokausztipar őszerinte nem kegyeletsértő dolog, amit ellenezni kell? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Területvédő
2015. május 26. 13:06
Csurka István felhívása, 2003 https://www.youtube.com/watch?v=MLp5hmvZ9Yo És az álmiépes egy 100%-ig EU párti pártot támogat :D
Mindjárt
2015. május 26. 13:00
Vissza térve at eredeti témára, Nováknak igaza van. Gyalázat amit művelnek a holokuszt iparosok. Nem kétlem, hogy a német nácik sok ártatlan zsidóval végeztek de amit ezek művelnek az már botrányos. Undorítóak ezek a holokuszt iparosok akik a nácik áldozatainak a csontjain rágódnak és abból minél nagyobb hasznot csikarnak ki a még meg nem született nemzedékekből is. Elég!
berzsian56
2015. május 26. 10:57
Esetleg, jöhetne a Saul fia II. Onnan, amikor Saul belép az AVH-ba és bosszút áll mindenkin. Ötvanhatban egy ideig Bécsben lapít, majd visszatérve egy ideig újpesten lesz párttitkár. Később a külszolgálatban szakad meg a hazáért, a nyolvanas években már saját céget alakít. A végen még hat privatizál és négyben lesz tanácsadó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik