A Jobbik véget vetne a holokausztiparnak a filmgyártásban (2013)

2015. május 25. 12:52

Novák Előd
Facebook
Elfogadhatatlan, hogy a Saul fia című újabb holokausztfilmre 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével.

A magyar állam már a második holokausztfilmet támogatja az utóbbi tíz évben, miközben nem készül történelmi film a magyarság legnagyobb diadalairól, például a pozsonyi csatáról vagy a Rongyos Gárdáról. A Jobbik kormányra kerülése esetén véget vet a holokausztiparnak a filmgyártás terén is, és nem hagyja következmények nélkül a jelenlegi kulturális kormányzatnak, különösen Andy Vajnának a kudarcát, mely a számokban is megmutatkozik: 2012-re négy, 2013-ra nyolc magyar filmet ígértek a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, de még egyet sem mutattak be.
 
Elfogadhatatlan, hogy miután a Sorstalanság 920 millió forint közpénzt kapott, most a Saul fia című újabb holokausztfilmre (Nemes Jeles László első játékfilmjére) 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével. Ráadásul idén adtak Az ügyvéd című filmterv forgatókönyv-fejlesztésére 4,5 millió forintot is, mely a tiszaeszlári perrel foglalkozik, az objektivitás látszatát is kerülve, természetesen a zsidók ügyvédjének szemszögéből. Rendkívül cinikus, hogy miután a Jobbik számos alkalommal követelte történelmi filmek támogatását, a hírek szerint a vérvádfilm rendezője »a tervet még a filmalap tavalyi ötletpályázatára adta be, ahol magyar történelmi személyiségekről szóló elképzeléseket vártak«.
 
(...)
 
A Jobbik történelmi filmeket szeretne például Pongrátz Gergely életéről, de a kormányzat még a Tóth Ilonka-filmmel is adós. Jó volna, ha két holokausztfilm között a Rongyos Gárdáról vagy a pozsonyi csatáról is forgatnának egy játék- vagy akciófilmet.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 379 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Berozsdásodott Vona nyesőollója?

Válaszok:
Julismama2 | 2015. május 25. 13:20

Elő se vette! De ezek a nagyon okosok írjanak egy jó forgatókönyvet nagy magyar történelmi eseményről, pályázzanak...

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2015. május 25. 15:47

na, a kis pöcs megint ontja a fikát

Azt hittem te vagy a moszkovita. Ja, bocs, már észak-atlantista!

Mit is válaszolhatna egy esetleg nem metélt jobbikos.....

Novák urnak azt is közölni kellett volna, hogy a nemzeti filmalap összesen hány milliárdot itélt oda és hány filmet készitettek el és azoknak a filmegnek mi a témája és sorsa.

Azt is közölni kellett volna közölni hogy hány hazai gyártású film külömböző kategoriákban hány külömböző fesztiválon vettek részt és kaptak elismerést.

Szerintem Novák urnak azért nincs igaza, mert megint inkább az uszulást tüzte zászlajára kiragadva a jobbiktól megszokott stilusban. Nem a filmről beszélt és a téma újszerü feldolgozásáról ahol épphogy nem a bünös nép koncepciója Volt a vezérfonal, hanem a sonderkommandó tevékenységéről akik szintén rabok voltak és végezték el a "piszkos" munkát és lelki kötelegeséget érztek a hallotak végtiszteségének megadására.

Itt nem Holokauszt Bizniszről Volt szó, hanem épp, hogy annak megtöréséről egy új generáció megjelenésével és látásmodjával, ahol nem fekete fehét minden nem gonoszokra és jókra oszt, hanem az emberekben megbuvó gonoszra és jóra ami mindenkiben ott van, s hogy melyik tör felszinre azt mindig a körülmények vonzatában lehet megismerni.

Novák ezzel a vérvádas mantrájával már kezd nagyon primitivé válni.

Megint megmutatták azt, hogy mi is cukkiság mögötti valódi énjük.

200 millió Ft egy filmhez nem nagy pénz.
Ebből kár problémát csinálni.
Ami fontos: maga a holokauszt.
Egyszer el kell jönnie az időnek arra, hogy megtudjuk:
pontosan mit értenek ez alatt.
Az ugyanis, hogy az európai zsidóságtól az életkörülményeket szervezetten megvonták, ezáltal nagy részüket halálba taszították, nem lehet kérdés.
Ez azonban a Gulágra begyűjtöttekről ugyanúgy elmondható.
Ők többen voltak, s ami még különbség, többféle nációból kerültek ki.
Gulág-holoausztról mégsem hallunk megközelítőleg sem olyan mennyiségben mint az előzőről.
Horribile dictu: a Gulag-áldozatok nem érdemelték ki, hogy emlékezzünk róluk.
...De ha csak a délvidéki magyarok legyilkolását vesszük.
A Tito-partizánok - ők, tudjuk, a demokratikus oldalon vívtak felszabadító háborút, csakúgy, mint a Gulagot működtetők - értsd: a holokauszt ellenében harcoltak, tehát "jók" voltak...
Napok alatt 40 ezer civil magyart irtottak ki, brutálisan, élve agyonverve, élve betemetve a föld alá sokakat a helyszínen, nem szállítgatták sehová, nem építettek számukra befogadó táborokat, kórházakkal stb., ezt délvidéki vérengzésként láthatnák filmen a nézők, ha lenne erre pénz...
De ilyesmit nem láthatunk.
Talán a Gulag, Délvidék meg sem történt.
Mint ahogy - az ellene tiltakozóktól tudhatjuk - Magyarország német megszállása sem történt meg 1944. márciusában.
Ezért is nem érdemel megemlékezést ez sem.

Szerintem a büntudatos Mantra kezd tovauszni az ídővel és inkább az van, hogy egyre több dokumentumfilm jelenik meg még az utolsó pillanatban a II, VH történesiből és a népek nemzetek katonái hogyan is élték meg azt amit a Politika fejük felett döntötte el.

Ma is lesz a Dunán egy doksi film azokról a hadifogjokról akik a nyugati fogságba estek és ott milyen sorsuk Volt a külömböző fennhatóságú táborokban. Nem ez az első ilyen mü ami árnyalja a képet sokterületen. A kényszermunkatáborrá átalakult hadifogoly táborok életét stb.

A bánatom csak az, hogy mindig nagyon késő vetitik ezeket ami nagy kár, mert pont az ifjuságnak kéne látni és tájékozodni, hogy ne lehesen megvezetni őket, ha arra kerül a sor.

Vona hazudott. Nem is vásárolt metszőollót, csak ígérgette. A vadhajtások meg csak nőnek, nőnek, nőnek, míg Vonát is benövik, gúzsba kötik.

Szerintem a forgalmazásból eredő pénz bevétel, jövedelem, és adóznak. Ez konkrétan pénzben kifejezhető lesz. A támogatás vissza nem térítendő.
Ami pénzben közvetlen nem kifejezhető az a hírnév, Magyarország ismeretsége növekszik, kultúrája elfogadottabb lesz.

Közben romlott a forint, a 205.000.000,-ból 310.600.000,- forint gyártási támogatás lett.

Kihagytad a legaljasabb huzásukat Vonáéknak, mikor Csurkát és a MIÉPET hátbaszúrták és belüről verték szét, hogy megtévesztve sok Volt MIÉPEST a saját hatalmi törekvéseire használják.

A MIÉP radikális és valóban egy nemzeti párt Volt nem csak a mázt kenték magukra. Intelektuálisan támogatói és értelmiségi holdudvara nagyságrendekkel erkölcsileg és morálisan is a jobbik felett álltak és felísmerve Vonáék küldött mivoltát nem mentek a jobbikhoz és ma Sem erősitik azt. Akik a MIÉP-ből odaálltak azok a sarzsi és karrier véget csapodtak oda.

Ez a fanyalgás egy nagy magyar sikeren olyan ballibos. A jobbik egyre jobban hasonlít a ballibre:-)))))
Vonyiga meg elfelejtette beszerezni a metszőollót, pedig nem egy ollókezű Vona:-)))))

Gratula NFA-nak és Vajnának! Gratula a filmben közreműködőknek, mindenkinek:-)))) Jó döntés volt Vajnát kinevezni, igaz, akkor is fanyalgott az ellenzék:-))))

Attól vagy magyar, hogy zsidózol?
Valamit nagyon elnéztél...

Előbb fog a jobbik Oroszországért Mozgalom fizetni egy forgatókönyvet a Nagy Októberi Szocialista Forradalomról, mint a pozsonyi csatáról...

Novák rasszista.
De-mivel ezt 2013-ban írta, ha azóta hatott rá a nyesegetés és a cukiság, akkor könnyen kimagyarázhatja magát. Pl olyanokat mondhatna, hogy gratulál a film készítőinek, nagyon örül ennek a nagy magyar sikernek, a témaválasztás az alkotó és a finanszírozó szabadságába tartozik bele, Vajna remekül dolgozik a magyar film sikeréért.........
Majd meglátjuk, lehet, hogy Vonyiga kiadja neki pártutasításban a véleménye megváltoztatását és még költöznie sem kell senkihez, a Duna partra sem kell virágot vinnie.

Olvasgatva a hozzászólásokat, a jobbikos szavazók kőkeményen rasszisták. Nem változott semmi, mióta Vonyiga megemlítette a metszőollót. mert csak említette, de nem használta!

Én sem hiszem, szerintem is hazugság a cukiság és minden, amit tavaly óta mondott a jobbik-vezér.
De azért voltak, akik megették. Hamarosan kiköpik, mert megfeküdte a gyomrukat:-)

Pénzt jó forgatókönyvre adnak. Na azt írja meg a Jobbik ha eddig másnak ez nem sikerült. Utána lehet nyomni.......

Ez aztán hatalmas túlzás! Minden magyart rasszistának tartani!

Optimista annyira én sem vagyok, de abban bízom, hogy a helyes értékrenddel rendelkező, jobbikhoz csapódott szavazók közül lesz, aki vállalhatatlannak tartja őket, mert vállalhatatlanok.

http://www.google.hu/url?sa=t&..


Gondolom, tisztában vagy azzal, hogy konkrétan holokauszt tagadó vagy.

Szerintem csak úgy maradhat meg dobogós helyen, ha visszafogottabb lesz a pártvezetés. Ez már a 2010-es, de legfőképpen a 2014 választásnál látszott. Ebbe azonban a Novák félék nem illenek bele. (Még akkor sem, ha ez egy korábbi bejegyzése.)

Egyébként már külföldön is észrevették:
"Most még a Jobbik is azt állítja, hogy EU-párti párt." - olvasható Simon Nixon írása a The Wall Street Journal internetes kiadásában, melyet vg.hu személezett.
http://www.vg.hu/kozelet/polit..

Miért nem tudnának színvonalas filmet csinálni, talán a téma miatt? És mi az, hogy színvonal, mennyire objektív mérce az, ki dönti el?

Nekem például a Sorstalanság se könyvben, se filmen nem tetszett. Hol volt az mondjuk a Schindler listájától, csak hogy egy hasonló témájú alkotással hasonlítsam össze.

Hol fog sokat hozni, honnét tudod előre? Tudom, szerinted csak egy történelmi téma lehet sikeres, de ezzel elég kevesen vagytok így.

Akkor az eszmét imádják, amit Vonyiga képvisel: rasszizmus, fajgyűlölet, felsőbbrendúnek gondolják magukat, általában durva stílusúak........

Ott sem mondhatsz, amit csak akarsz:-) vagy nem működnek a fékek és ellensúlyok? Az usa nem szimpi

Miért, az eu elismeri a kommunizmus áldozatait? Nem! Talán ez a hiba forrása.

Na, igen. A "Megdönteni Hajnal Tímeát" vagy a "Coming out" szintű marhaságok támogatását persze senki nem kifogásolta.
Meg azt sem sokan, hogy a "Toldi" sem kapott támogatást. (Pedig korábban megszavazták!)

Ha okosabbak lennénk a 35 milliárd elköltésétől, megérné.
A jelek szerint azonban semmiféle tisztulás nem történik.
Ellenkezőleg. Rá kellett döbbennünk: NEM VOLT NÉMET MEGSZÁLLÁS..., ezért tilos erről emlékmű révén megemlékezni...
A helyzet tehát inkább - sajnos - tovább fokozódik.
Persze, ha az egyik fél nem is akar szót érteni, érvelni és ellenérvelni, csak hajtja az elfogultságait, akkor a világ összes pénze sem lenne elegendő.
Mint ahogy nem is elég.

Nem vagyok greyhound-fan. De ez az érvelés értelmezhetetlen, nonszensz...

Ez egy óriási siker, magyar siker.
Gratulációk Nemes Jeles Lászlónak!

Remélhetőleg a film jó.

Az Idát megvettem, megnéztem, szép volt. Az Ida Oscar díjas, lengyel, a II. háborús zsidó tragédia a keret történet.

A történetet nem mi választjuk.

Az előítélet pl. az lenne, ha a megszállás áldozatainak emlékművénél bemutatottak miatt elzárkóznánk egy hallatlanul sikeres magyar film elismerésétől.

Más kérdés, h. nem vagyok biztos abban, h. nem túl megrázó-e és emiatt félnék megnézni.

Gyakran eszembe jut, micsoda mázli volt, h. egészen kicsi gyerekként kimaradhattam abból, h. pl. becsület és élet között választanom kelljen. Az én nemzedékem tagjainak nem kellett választani, h. mekkora kockázatot vállaljunk azzal, h. segíteni próbálunk.
A terror akkora volt, h. csoda, h. volt segítő, nem is kevés.

Válaszok:
marko11 | 2015. május 25. 20:32

Nem, Pálfi nem mondott ilyet.
A Toldi ugyanis nem akciófilmnek készült (amihez még Vajna is ért), hanem a Filmalap által elfogadott történelmi filmnek.
Amihez, Vajnáék beakartak nyomni egy plusz (haver?) akciófilm rendezőtis.
Amerikában lehet, hogy a producer készíti a filmet, de Európában nem!
Pálfi, nagyon karakánul, visszautasította Vajnáék "segítségét". (Egyben több éves előkészítő munkája veszik kárba az egyik legtehetségesebb magyar filmrendezőnek.)

Mint Kertész Imre esetében. Most sem az alkotásról megy a vita (nem is mehet, mert a magyarországi bemutató csak a jövő hónapban lesz!), de már úgy neki estek a filmnek, mint a MN anno Kertésznek. (És azzal dicsekedtek, hogy nem olvasták a Sorstalanságot, de nem is fogják! Majd, kivételként az egyetlen Kristóf Attila elolvasta, és csak aztán nyilatkozott. Abszolút dicsérőleg.)
Én a filmről akkor fogok vitázni, ha láttam!
De azokkal akkor sem, akiknek Piedone Afrikában az utolsó mozi élményük.

"Van egy israeli hölgy is, akit kifejezetten kedvelek, Sulammit."

Hé! :) Ki mondta, hogy izraeli vagyok? :)
Vallását gyakorló hithű katolikus vagyok! :)

De azért köszönöm neked, hogy "úgy" is kedvelnél.

Kösz! Te sem szoktál butaságokat írni, meg érvelni is szoktál.

Igen, visszajöttem. Torino volt a úti cél a Turini Lepel megtekinthető még valameddig.
Milánóba, Padovába és más városokba is mentünk.

Hát ez az! Közönség!
Bár megnézném a Jeles filmet, de nem járok moziba.
A Sorstalanságot olvastam, (végigszenvedtem) nem a téma, hanem a stílus miatt. A belőle készült filmet nem láttam. A Családom igen, de nem tetszett nekik.
A Tóth Ilonkáról szólót megnézném, ha M. Kiss Sándor és lánya kutatásai alapján készülne.

Novákot pedig nem bírom. Na mit szólsz?

Ez példátlanul nagy magyar siker.
Cannes több évtizedes történetében is csak egyszer fordult elő eddig, hogy egy fiatal srác ilyen jelentős díjat kap.
Ida is nagyon jó film volt. Méltán aratott sikert szerte a nagyvilágban.

Válaszok:
Agnieszka | 2015. május 26. 10:09

OK! Bevallom Novákot nem olvastam el.
A MN újságíróit - Kertész kapcsán - idézve, nem is fogok. Bocs!
Hozzászólásokra, véleményekre reagáltam.

Jó volt! Köszi.
Én egy másikat olvastam tőle.

Kire gondoltál? Medvére? Medve, nyuszifül?

"Aki mindent rád hagy!!!"
Te most viccelsz?
Sorold!

A Wikipédia szerint volt gázkamra.

Ha annyira érdekel olvasd el. Vagy olvass a táborról bárhol.

Nem is azt írtam, hogy megsemmisítő tábor volt.

Nem válaszoltál a kérdésemre.

Én meg azt kérdeztem, hogy kiről beszélsz ki hagy rám mindent és mi az a minden?
Szóval? És különben is én kérdeztem előbb! :)

"Kire gondoltál? Medvére? Medve, nyuszifül?

"Aki mindent rád hagy!!!"
Te most viccelsz?
Sorold!"

Akkor mi lesz? Mikor sorolod?

Majd, ha te válaszolsz az én kérdésemre.

Mivel többször feltettem neked a kérdésemet, de csak nem akarod "meghallani" már nem is kell, hogy válaszoljál.
Különben is nagyon késő van.

Beígérték nektek azt a metszőollót:-))) én kívülállóként vigyorogva várom:-))))))

Ne mesélje be nekem senki,hogy pl.a köztévére elkölthető 80milliárdból (!!!) ne juthatna egy igazán kiváló, nem a zsidó tragédiát megörökítő filmre.

Délvidéki magyarként, zsidóként nyilván nagyon-nagyon kis esélyem lett volna a túlélésre.

A délvidék az apokalipszis volt a magyaroknak, németeknek. Ha több mocsok, gyilkos, szadista szerb partizán lett volna, akkor semmi. Egyébként ezek a szerbek nem sokat változtak, Vukováron, Boszniában megmutatták, h. ez egy ilyen csürhe és nem nagyon hallottunk megmenekülés történeteket, magyarokat, horvátokat, bosnyákokat bújtató szerbekről.

Ha délvidéki magyarok működtetnék a filmvilágot, biztosan készült volna már film az ottani szenvedésről is.

Nem bizonyítottál ezzel semmit!
Mit hagyott rám medve?

Nem látod, hogy ellenkezik? :)

1. Sokat jár moziba én nem.

2. Szereti a Sorstalanságot könyvben, én nem.

Vagyis, mégsem hozzám való.

"Látod Kedves neked ilyen pasi kell.

Aki mindent rád hagy!!!
Egy ilyen kis nyuszifül..."

2015. május 25. 22:48

Na látod, ez itt a probléma. Ezt is alig találtad meg. Akkor a túlélők számát, akár "hozzávetőlegesen" is hogy találnád meg?

Úgyhogy egyenlőre nem számolgatok.

Azért hagyták, mert aki ellenállt volna, az a biztos halálba ment. Azért volt több segítség a budapestiek számára, mert itt el lehetett tűnni, egy faluban erre semmi esély sem volt. Aki ellenállt, az a saját és szerettei életével játszott.

Ha a borzalom fordított menete zajlott volna, pl. a kékszemű magyarokat viszik, cca. annyi zsidó kockáztatott volna, mint a rémes 44-es évben magyar.
Tudomásul kell venni, h. az emberek talán 10%-a hajlandó saját és szerettei életét olyan elvi okokért kockáztatni, mint pl. emberszeretet, felelősségvállalás másokért.

Nem gondolom, h. 70 év múltán az ország tisztességes, v. akár tisztességtelen polgárait felelősség terhelné egy rettenetes népirtásért, amit nem Magyarországon találtak ki és német fegyverek felügyelete alatt a magyar közigazgatás végezte el az áldozatok összegyűjtését és az országból kiszállítását, nem tudva, h. a szerencsétleneket le fogják tömeg gyilkolni. Az emberi képzelet szegény volt ahhoz, h. előre látni képes legyen a maga felfoghatatlan szörnyűségében, h. a német államvezetés hová züllött.

Bizonyítottam neked, hogy Buchenwaldban volt gázosítás, vagyis volt gázkamra.

"Tudiillik Buchenwaldban soha nem volt semmiféle gázkamra!"

Erre jössz ezzel a - "Valamit ír valóban 250 drb cigány gázosításáról még 1940-ben." - szöveggel.

Nem igaz az, hogy - "Ez az egész cigány holostory teljesen újkeletű, és csak az olaszliszkai lincselést követően agyalták ki..."

Ha ennyire érdekel a téma olvass többet róla.
Annyi igaz, hogy sokáig nem sokat törődtek a saját holokausztukkal a cigányok, de azért az bizony megtörtént. És van irodalma, méghozzá évtizedekkel Olaszliszka előtt.

Na, biztos vagy benne, hogy még mindig kedvelsz? Vagy nem kedveled a veled vitatkozó nőket, akik nem hagynak rád mindent? :)

Köszönöm azt a jó kis számot, amit az elutazásom előtt küldtél! Nagyon tetszett! Emlékszel még?

Dehogyis! :)

Csupán grey nem tudta bizonyítani az állítását, erről van szó.

Örülök, h. tetszett az Ida.
Úgy-e egyértelmű, h. visszamegy a kolostorba?

A Lodz-i Tor (vágány) stúdióban forgatták, mint a többi nagy lengyel filmet.

A magyar nemzet nem tudta "kitermelni" magából azt az emberi, művészi minőséget, amit a nagy lengyel rendezők képviselnek.

A nagy történelmi kaland filmjeik is csodásak voltak.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 26. 11:03

"Látod Kedves neked ilyen pasi kell.

Aki mindent rád hagy!!!
Egy ilyen kis nyuszifül..."

Ezt írta, "állította".

Azért a "nyuszifül" aranyosabb, mintha azt írta volna, hogy egy papucs vagy? :) Ugye?

"tudtunk semmit".-ről eszembe jutott a tábor amiről greymounddal beszélgettünk, Buchenwald.
Odaterelték a környék lakosait, akik azt állították, hogy nem tudtak semmiről, semmit.
Van róla felvétel is. Akit érdekel megtalálja.

"Nem tudom. Odahaza mindig én mondom ki a végső szót,"

Az a végső szó ugyebár az, hogy "Igen drágám"! :)

"A magyar nemzet nem tudta "kitermelni" magából azt az emberi, művészi minőséget, amit a nagy lengyel rendezők képviselnek."

Ezt a kérdést már sokan boncolgatták. Miért nem készítettek a világhírű filmrendezőink olyan (lengyel) filmeket pl. Szabó István, Jancsó, mert minőség az volt.

Minden emberit el tudok képzelni és el tudok fogadni. DE! A szagok! A szökések! kellett, hogy tudjanak, lássanak. Lehet, hogy féltek, az is lehet, hogy egyetértettek.

És miért nem? Az "igen" az ugyan azt jelenti, nem?
De a tiéd is szépen hangzik. "egyetértünk drágám!"

Nem sem kicsi, sem nem nagy "szentségtörés".
Mivel nem tartozott szorosan a témához, nem akartam véleményt nyilvánítani. De akkor most megteszem.
"egyetértünk drágám" Jancsót én sem.

Szóval uram, ön kegyet gyakorol otthon.

A táboroktól messze szerintem sem. Még most is a tények ismeretében hihetetlen ez az egész gépezet, pláne akkor.
Ebben semmi bonyolult nincs. Igaz, hogy az amcsi katonák megdöbbentek azon amit találtak, de a legfelsőbb vezetésnek tudnia látnia kellett mindent.
A táborokat is. Felülről. Akkor is működött a hírszerzés, nem?
Vagyis, amit a magyar zsidóság elképzelhetetlennek tartott, mármint, hogy őket bármiféle bántódás érje, - azért menekültek hozzánk a szlovák, román... zsidók is - az már nyilvánvaló volt, bizonyos katonai körökben.
Mindig a győztesnek van "igaza". És mi megint csak, nem a győztesek oldalán voltunk.

Mészáros Mártától a Naplók szépek voltak és fontosak is, mert a történetet olyan társadalmi réteg szemszögéből mutatta be, amely pl. nekem, de nyilván sokaknak eléggé ismeretlen volt.

Szabónál nem tudok elszakadni az ügynök múlttól és attól, h. a Napfény íze egyetlen pozitív magyar alakja a háztartási alkalmazott volt.

A Tanúban az a végtelenül szomorú, h. egy ország, egy nép tragédiája kabaré szinten lett földolgozva és ez egy országnak még tetszett is.

Ami a tragédiát mutatta be a szovjetek 45-ös beözönlésével (és itt válik el a megmaradt zsidók és a magyarok történelem értelmezése, egyszer s mindenkorra, mert nekik az életet hozták el), a Sára Vád c. filmje, az egyszerűen senkit sem érdekelt. A bemutató hetében talán 4-en ültünk a Puskinban.

Válaszok:
Agnieszka | 2015. május 26. 12:59

A Vád valóban horrorisztikus, de szép, egyébként megtörtént eseten alapult.

A nagyszüleim, szüleim nagyjából megúszták, de nem volt mindenki ilyen szerencsés.

Most olvasom, hogy már be is fejezed a lírát. Akkor nem is olvasom tovább, mert lírában jobb vagy!

Ezt már elküldtem neked?

https://www.youtube.com/watch?..

Nehogy elhidd, mert szoktam. :)
A statisztikai adatok szerint, naponta 9-szer hazudunk.

Fordítsd le pontosan, hogy köszöntél el tőlem a múltkor. Egy szót sem tudok angolul.
Most is hazudtam.:)

It was very nice to have you...
És mi ez a pont, pont, pont?

Azt ugye tudod, hogy nagyon sok papot, lelkészt, teológust megöltek?

Szakaszosan fogok válaszolni.
Igen MI ügyvédek pontosan tudjuk, hogy az emberek hazudnak.:)

Aha! Szóval nincs válasz! Azért várod tőlem, mert tudod, hogy milyen okos vagyok és, hogy milyen jól tudok számolni! Ugye?

Olyan jó kedvem van, miért akarod, hogy ilyen témával foglalkozzam? Pláne, hogy nálad is olyan szép a reggel!

Tisztában vagyok azzal, hogy sok a hazugság és még több a csúsztatás ebben a témában. A számokban is.
De! Ezek a szőrnyűségek akkor is megtörténtek.
Akárhány emberrel és akárhány élte is túl.
Ezek tények.
TGM is írt, már nemegyszer ebben a témában. Azt hiszem tavaly javítottam ki egy számadatát, amit írt, hogy hány embert deportáltak Magyarországról.
Valahogy összekeverte a ténylegesen Magyarországon élő, élt zsidók számát a deportáltakéval. nem válaszolt,- pedig szokott - és nem javított ki, hogy én rosszul tudom. Nem is tudta volna, mert jól tudtam. A vele vitatkozóknak azt ajánlotta, hogy menjenek könyvtárba és ne a netről tájékozódjanak.
Ezt nekem nem ajánlotta, mert eleve a saját könyvtáramból tájékozódom és nem a netről. Vagyis egy számára is hiteles könyvből vettem a számadataimat.

És most közlöm veled, hogy nem kívánok többet ebben a számháborúban részt venni.

"Az élet szép, neked magyarázzam?"
Heltai Néma levente

Gondolom Heltai is zsidó volt.

"Mint a néger teniszezőnők, ha vesztünk nem nyilatkozunk."

Micsoda???
Még hogy én vesztésre állok veled szemben???
Soha!!!

En garde!

Mindenben igazad van!
Csak arra utaltam, hogy nem akarom.

De azt írtad! "ha vesztünk" akkor nem! És én azt írtam, hogy már nem!

Nem érted, hogy nem tudok angolul- sem! :)
Vagy magyarul írsz, magyar ember létedre, egy magyar embernek, vagy rögtön fordítod. Vili?

Nem bújok ki semmi alól. Azt írtad, hogy nincsenek pontos számadatok.

Három??? Amíg Olaszországban voltam, megint megnősültél? :) Gratulálok. :)

Pedig komolyan gondolom, mondtam.

Ja, bocs. Kettőtől elváltál és a harmadikkal élsz most boldog házasságban. Rájöttem közben.

De hát volt egy csomó munkatábor. És elég sok kisgyerek is életben maradt, mert gyerek holtesteket nem látni a képeken. Legalábbis én nem láttam. Viszont nem sovány gyerekeket igen.

Láttad már Jávor István doc. filmjét a Lalót? Holló Imréről készült. Nagyon jó film. Laló nem mártírkodik vidám túlélő. Aranyos bácsi.

http://film.indavideo.hu/video..

Rendben, de mi lesz a fordítással. Délután óta kérem és te fütyülsz rá.

"Csak nem sürgetsz engem? Vagyunk ennyire jóban?"

Semmi! Ez lett volna, de már nem kell.
Valóban nem vagyunk ennyire jóban. Bocsánat.

It was very nice to have you...
És mi ez a pont, pont, pont?
2015. május 26. 14:08

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés