Simicska a Mandinernek: Orbán odajött hozzám, és azt mondta, jelentenie kell rólam

2015. március 8. 18:17

Írta: Mandiner .
Interjúlehetőséget kértünk Simicska Lajostól. Szerettük volna megtudni, ő hogyan látja az Orbán Viktorral folytatott küzdelmét, annak okait, valamint saját, a politikai-gazdasági életben betöltött szerepét. A médiatulajdonos-vállalkozót sms-ben kerestük meg. Napokkal sms-ünk után, vasárnap megcsörrent a telefon. Simicska Lajos volt a vonalban. Nem zárta ki egy leendő nagyinterjú lehetőségét, azonban jelezte, hogy a történet értelmezhetőségéhez messziről kell kezdenünk. Stumpf András interjúja.

Mennyire messziről?

Ha érthetővé akarjuk tenni a történetet, eléggé. Nagyon szegény munkáscsaládban nőttem fel, ezt bizonyára tudják. Apám a munkástanács titkára volt ’56-ban, amiért tönkre tették. Fizikailag is. Már gyerekkoromban rokkantnyugdíjas volt. Az általános iskolában, az úttörőségre való felkészülés kezdetén közöltem is a tanárnővel, hogy én nem akarok úttörő lenni. „Pont olyan fasiszta leszel, mint az apád.” Ez volt a válasz. Kétszer felvételiztem aztán az egyetemre sikertelenül, míg végül harmadszorra felvettek az ELTE jogi karára. Előtte azonban vittek katonának Zalaegerszegre. Ott aztán egyszer Pallos őrnagy berendelt magához. Az asztalán tíz centi vastag akta volt. Rólam. 22 éves koromra már ennyi összegyűlt. Az őrnagy aztán felolvasott a jelentésekből. Olyanokat is tudtak például, hogy mit mondtam a középiskolai osztálykirándulásokon. A hadseregnél is célszemély voltam, ez kiderült a többi jelentésrészletből. Azzal fejezte be, hogy vigyáznom kellene magamra, az egyetem így bizony veszélyben lehet.

Mit mondott erre?

„Nem biztos, hogy mindenkinek egyetemre kell mennie.” Ezt. Aztán negyedórás monológot tartottam neki arról, hogy szerintem szereptévesztésben vannak, nem az lenne a dolguk, hogy a jövő értelmiségének gerincét megtörjék. Az őrnagy rendes volt, közölte, hogy amíg ő ott van, nem esik bántódásom. Még azt is hozzátette, hogy az elhárító tiszttel, Major századossal azért vigyázzak.

Ki tudta következtetni, kik jelentettek önről?

Volt, akiről igen. Mondtam is a fickónak aztán, hogy ide figyelj, hogy képzeled… Ennél persze durvábban fogalmaztam. Az illető összeomlott. Magyarázkodott, hogy értsem meg, nem tehetett mást. „Hogy gondoltad ezt? Egy egyetemre fogunk járni! Nem fogtad fel, hogy semmi sem tart örökké? Hogy ez kiderül?”

Ki volt az illető?

A neve nem fontos. Már halott. Félrenyelte a töltött káposztát és megfulladt.

Képletesen vagy konkrétan?

Teljesen konkrétan.

Tiszta Tarantino. Mást nem tudott meg a jelentésrészletekből?

Nem azokból. Volt viszont, aki odajött magától és elmondta. „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad.” Azt mondtam az illetőnek: nincs harag, jó, hogy szólt, majd kitaláljuk együtt, miket írjon. Azt hiszem, maguktól is rájöttek már, ő ki volt.

Orbán Viktor?

Igen. Amikor aztán leszereltünk, az étteremben várakoztunk, már civilben, őt kiemelték közülünk. Úgy mentünk haza a leszerelő vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk. Minden katona elmegy bulizni, ha leszerelt, így tettünk mi is, aztán ott egyszer csak megjelent. „Hát te hogyhogy itt?” Azt mondta, alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott. Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt.

Ma már nem?

Ma már nem tudom, mit gondoljak.

Kikérte az önről szóló jelentéseket?

Utánanézettem. Úgy tudom, semmi sincs rólam. Ez csupán azért furcsa, mert a saját szememmel láttam az aktát 22 évesen, a saját fülemmel hallottam a rólam szóló jelentéseket az őrnagy szájából.

A rendszerváltáskor sok akta eltűnt.

Budapesten, igen. Van azonban egy másik város, ahol minden meglehet.

Moszkva?

Pontosan.

Arra céloz, hogy ott megvannak a mai miniszterelnök egykori jelentései, s ezzel zsarolhatja őt Putyin?

Ha ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon. Ez biztos. Én meg – az elmúlt egy év történései után – nem tudom már, kiről mit gondoljak.

*

Ha Simicska Lajos is úgy akarja, a beszélgetést folytatjuk. A Simicska által elmondottakkal kapcsolatban megkerestük a Miniszterelnökséget, ahonnan azt ígérték, hamarosan reagálnak.

Frissítés: A Miniszterelnökségtől érkezett válaszban cáfolják Simicska állítását, és korábban közzétett dokumentumokkal támasztják alá a miniszterelnök álláspontját.

Összesen 524 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viktor, Lajos, Magyarország jövőjével szórakoztok, bazd meg!

Válaszok:
packó | 2015. március 8. 18:39

Ha ezek nyírni kezdik egymást, az ilyen Arlet féle tróger bolsi faszszopók kerületnek vissza a hatalomba.

Az nagyon érdekes, hogy egy 22-éves ellenforradalmár fiának mint megfigyeltnek megmutatják a róla szóló aktát.

Vajon melyik titkosszolgálat akarja úgy lejáratni Orbánt, hogy a Jobbik kerüljön hatalomra???????

Úgy látszik nagyon beindult a CIA és a hazai kollaboráns komprádor burzsuázia, persze a ballib ellenzékről ne is beszéljünk.
a honlapján.
Simicska behülyült. Orbánt szinte minden alkalommal mikor kormányra került meg a választási kampány ídéjen előszedték, hogy sáros és ügynök Volt. Ez a Moszkvai szál meg teljesen dezinformáció, mivel a 90-es évekbe az oroszok töménytelen mennyiségü doksit adtak át. Állitólag ezeket a mai napig nem rendszerezték és archiválták.

Orbánról és a felesége családjáról meg már nyílvánoságra hozta Orbán Egyenlőre arról van doksi, hogy Orbán és fidesz lett megfigyelve még a rendszerváltoztattás után is müködött a gépezet.

Nagyon a bögyébe van főleg az USA-nak, de nincs kizárva, hogy az eu-ban is néhány háborus uszitónak Orbán a gazdasái és geopolitikai politikája miatt.

Az, hogy Simicska előáll ilyen mesékkel annak csak az a célja, hogy elbizonytalanitsa a joboldalt zavart keltsen és média hecckampányt tudjon inditani az ellenzék.

Ez úgyanaz az a Technika, mint a Goorfreid korrupciós, kitiltos vádja és a civilek által szervezet kormánybuktató demontsrációk.

A Strumf meg már jó ídeje nagyon beindult a kormány és Orbán ellenes cikkeivel mióta az europai egyes médiák már szóba állnak vele.

Andris mennyi Volt a sarzsi ezért a baromságért amit interjuként kiböfögtél a gazdivak közösen.

Az elszabadult hajóágyú újra részeg?

Várja a Nyírő Gyula.

"Az általános iskolában, az úttörőségre való felkészülés kezdetén közöltem is a tanárnővel, hogy én nem akarok úttörő lenni" - mondta a kis Simicska.

Eddig olvastam!
Az mondjuk érdekelne, hogy az interjú alatt vagy előtt mit fogyasztott a hős Lajos. A ballibek utolsó reménysége.

A moszkvában ragadt Edward Snowden fogja majd holnap kirakni az eltűnt dossziét vikileaksre.

Azért a bevetető is elég sokat elárul a Mandinerről:
"Szerettük volna megtudni, ő hogyan látja az Orbán Viktorral folytatott küzdelmét."

Küzdeni valami nemes ügyért szoktak, nemes emberek.
Simicska mint a nemes ügy harcosa?!

Az interjúban számos ellentmondás van, amelyeket az interjú készítője, Stumpf András nem tisztázott - még a Népszabadság szerint is. (Amelyik, persze gyorsan átvette az interjút.)

Kende Péter óta közkedvelt toposz a ballibek (és most már értelemszerűen az elvakultabb jobbikosok) körében.

"a kutyát nem érdeklik a korábban közzétettek, engem speciel az érdekel, amit még nem tettek közzé."

Hehe.
A Simicska-mélyinterjú ennyire konkrét:
"nem tudom már, kiről mit gondoljak"

Amúgy pontosan annyit közöl, ami eddig is közzé volt téve.

Na akkor ennyit erről.
Simicska olyan, mint egy elszabadult hajóágyú... :((

"Itt is egyeseknél pár hete még mocskos tolvaj oligarcha volt, most pedig már polgári jobboldali demokrata..."

Én is ezen a jelenségen röhögök leginkább.

Vesd már össze a 2012-es választ Vadai kérdésére a mostani Simicska-féle vagdalkozással?
Egyetlen plusz elem nincsen benne!

Viszont kiválóan alkalmas egy újabb kormányellenes propaganda-offenzívának. Máris habzik a 444-től az ATV-n át a kurucig a teljes spektrum. Most már majd része lesz ez is az ellenzéki folklórnak: Orbán - ügynök. persze, leginkább ez is suttogó propagandaként fog menni, mint a "Graz-ban kezelik az elmebeteget" és társaik.
De hát a titkos példakép, Joseph Goebbels is megmondta: Ha elég sokszor ismételgetsz egy kellően nagy hazugságot, előbb vagy utóbb mindenki elhiszi...

Megvédjük Orbán Viktor miniszterelnököt.
Nyugi.

Egyébként kiváncsiságból megvettem a Heti Válasz e heti számát.

Nem akartam elhinni, amit az egyik kommentelő előrevetített (hogy Simicska mintegy "átállítja" a HV-t is Orbán ellen), de valami mintha tényleg megkezdődött volna. Volt benne egy Orbán külpolitikáját méltató interhú a volt londoni nagykövettel, de a Borókai-féle vezércikk és veszprémi választás meg az Orbán-évértékelő összevetésével foglalkozó hosszabb cikk elég gyomorforgató volt... olyan HVG-s.

Sajnos Simicska komoly károkat tud okozni, úgy látom.

Ebből Orbán már csak úgy tud jól kijönni, ha a Fidesz SOS napirendre tűzi az ügynökakták azonnali nyilvánosságra hozatalát.
Biztos lesznek áldozatok, bár a Fideszesek közül csak keveseket érinthetne, hiszen a rendszerváltáskor a többség még egyetemista volt.
De ezt az áldozatot meg kell hozni.
Mondjuk nekem örömet okozna, ha néhány KDNP-s fennakadna, már nagyon a bögyömben vannak.

Mennyit ivott az interjú előtt? - lenne alapból a beugró kérdés. Mobilon ugye még nincs szonda.

Tegyük fel, hogy igaz a történet, hogy Orbánt meg akarták bízni Simicska figyelésével, és ő ezt elmondta Simicskának.

De ezután hogyan kerülhettek egy plattformra? Azon kívül, ha valakit besúgásra akartak bírni, akkor attól kezdve az illető már egyből hiteltelen akár besúgott, akár nem?

Ez pont olyan, mint amikor a hazaszökött hadifoglyokat egyből agyonlőtték, mert nem hitték el, hogy meg tudott szökni.

Ezért kényes dolog az ügynökakták kérdése. Már egy sikertelen, nem realizált beszervezési kísérlet nyomán is ügynökké lehet nyilvánítani bárkit.

Ja, és Simicska kiről jelentett, mert kizárt dolog, hogy a vastag aktája nyomán őt nem akarták zsarolással beszervezni. Mert ezt sem lehet kizárni.

Aki a Kádár korban élt, az mind gyanús, pusztán azért, mert túlélte?

Matild: az az előző egy év.
Amiatt nem tudja már, hogy kiről mit gondoljon. :)))

Orbán nélkül NINCS Fidesz!

Így igaz! A többi bullshit.
Rágalomhadjárat.
Legutóbb pl. Vágvölgyi B(olond) András, aki szerint Áder sorkatona korában mintha/talán/úgy emlékszik, hogy részegen lövöldözött.
De nem biztos, hogy így történt, mert ő (VBA) is részeg volt.
Simicska kb. ifjúkori visszaemlékezései (?!) kb. annyira hitelesek, mint VBA-é.
Mindenesetre a rágalom régi és aljas módszer.

Küzdesz, mint disznó a jégen, hülyegyerek!
Elvtársod pedig a többi hülyegyerek!
Akikkel együtt, már úttörő/kisdobos korodban hős Kádár-ellenzéki voltál. (Mint Lajos.) Vagy már pelenkás korodban?
Reménytelen vagy!

De van baj. Stumpf erősen alákérdez. Még a Népszabadságnak is feltűnt ennek az interjúnak (?!) a hiányosságai.

Miért érem magam pont úgy, mint amikor a szadesz ment neki Csurkának? Csoórinak?

Talán mert ugyanaz történik.

Kurva ÁVO-sok, nem lehet tőletek szabadulni.

Válaszok:
packó | 2015. március 8. 21:44

Mondjuk rég szép érzésem igazolódik, hogy a Mandi ebben részt vesz...

Feltéve, de meg nem engedve, hogy igazak Simicska ifjúkori visszaemlékezései -
engem sem érdekel, hogy milyen volt OV 30-40 évvel ezelőtt.
Az érdekel, amit 2010 óta csinál!
Az viszont több mint bravúros.
Egy lerobbant országot sikerült talpra állítania a világgazdasági válság kellős közepén! Ukrajna szomszédságában! (Pedig az USA-ban már nyíltan beszéltek arról, hogy Mo. a következő Ukrajna!)

"..az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé..."

"..Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna..."

"..A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását. .."

http://kkbk.blog.hu/2013/06/01..


Amúgy végre egy történész be ballaghatna a történeti levéltárba és kikérhetné az idézett és a blogon szereplő iratokat, majd szembesíthetné vele az érintetteket, és talán akkor sok minden tisztázódna végre.

Tisztelt Uram,

Brekegett már valamit a miniszterelnök úr korábban azzal kapcsolatban, hogy egyetemi évei alatt együtt bandázott a III/III-at is felügyelő kommunista belügyminiszter családjával???? Gondolom az is véletlen, hogy anno Kádárék egyik minisztériumának vezetőképzőjébe vették fel vezető "ellenzékiként". A főellenzéki feladata a leendő kommunista főkáderek képzése volt. Olyan mint a mesében. :)


Üsse be a google-ba, hogy Orbán meg azt, hogy vezetőképző. Jó éjt.

Simicska jól megtanulta,hogyan kell piszoknak lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés