Navracsics: A múlt rendszerbe foglalásából áll össze a nemzet

2011. november 29. 14:56
A múltbeli történetek rendszerbe foglalásából áll össze a nemzet, mert a különböző életutak történetei „egy nagy láncba fonódva adják meg az önazonosság élményét” – mondta Navracsics Tibor a Terror Háza Múzeum Emlékpontok című programjának záró rendezvényén.

A múltbeli történetek rendszerbe foglalásából áll össze a nemzet, mert a különböző életutak történetei „egy nagy láncba fonódva adják meg az önazonosság élményét” – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Terror Háza Múzeum Emlékpontok című programjának záró rendezvényén kedden. Navracsics Tibor utalt arra, hogy a projekt keretében középiskolai diákok országszerte mintegy 3200 interjút készítettek idős emberekkel, akik személyes emlékeikről beszéltek. A felvételekből 1600 megtekinthető az emlékpont.hu weboldalon tette hozzá.

Navracsics Tibor beszédében megköszönte a jelen lévő az ünnepségen mellette ülő Bajnai Gordon korábbi miniszterelnöknek, hogy még a szocialista kormányzat idején, mint európai uniós forrásokért felelős miniszter támogatásra megfelelőnek találta ezt a projektet.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszámolt arról, hogy az Emlékpontok projektet csaknem három éven át tervezték. Hozzátette: „mintegy tízezer embert történészeket, kutatókat, szakértőket, tanárokat, diákokat és idős emlékezőket mozgattunk meg”. Porogi András, az Emlékpontok történész szakmai munkacsoportjának vezető történésze legfőbb törekvésüknek mondta, hogy a tanulók megértsék, amiről a tananyag szól.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De jó lenne a budapesti adó- és vámmentes budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetet is a múltba száműzni!
Különben soha nem lesz egymillió új munkahely.
De még 100 sem.
http://www.harommajom.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés