Magyarország nincsen egyedül!

2024. október 05. 07:14

Magyarország fontos és stabil szövetségest nyerhet magának, ami az uniós viták során kiemelten fontos lesz hazánk számára.

2024. október 05. 07:14
Orbán Viktor és a Patrióták.
Deák Dániel
Deák Dániel
Magyar Nemzet

„Szeptember elején írtam arról, hogy az év hátralevő részében több sorsdöntő választás is várható, amelyeknek hatása lesz Magyarország külpolitikai mozgásterére is. A múlt hétvégén Csehországban és Ausztriában is volt egy-egy választás, amelyek eredményei azt támasztják alá, hogy Magyarország nincsen egyedül, megéri küzdeni a patriótáknak a globalista politikai erőkkel szemben. De nézzük a belpolitikai és külpolitikai tanulságait az elmúlt heteknek!

Csehországban ugyan csak részleges szenátusi választást tartottak, azonban ennek kiemelt jelentősége van, ugyanis jövőre parlamenti választást is tartanak, így egyfajta előfelmérőként is tekinthetünk a most hétvégi eredményre. A választáson a 81 tagú felsőház 27 tagjáról döntöttek a cseh választók, ugyanis kétévenként megújul a testület egyharmada. A mostani voksoláson az Orbán Viktorral egy európai pártszövetségben ülő Andrej Babis vezette ANO nyolc mandátumot szerzett, míg a kormánypártok közül a Polgári Demokratikus Párt (ODS) és a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) mozgalom két-két mandátumhoz jutott. A további 15 mandátumból egyet-egyet a legkülönbözőbb összetételű regionális koalíciók jelöltjei szereztek meg.

Andrej Babis pártja megerősítette helyzetét, de továbbra is megmarad a jelenleg kormányzó globalista koalíció többsége a cseh szenátusban.

Az igazi sorsdöntő választás Csehországban jövő októberben várható, a parlamenti választáson a jelen állás szerint Babis elsöprő győzelmet aratna, egy évig tehát még ki kell tartania ennek a lendületnek az áttöréshez.

Nem úgy, mint Ausztriában, ahol viszont parlamenti választást rendeztek. A kampány fő témája az illegális bevándorlás és a háború ügye volt. Előbbi egyáltalán nem meglepő, hiszen Ausztria nagyvárosaiban és a nyugati országrészben már minden ötödik ember más országban született, míg Bécsben ez az arány még brutálisabb: az osztrák fővárosban minden harmadik ember külföldi születésű. Érdemes megvizsgálni a választási eredményeket, amelyekből jól látszik, hogy azokban a tartományokban szerepelt a legjobban az ugyancsak Orbán Viktorral szövetséges Osztrák Szabadságpárt, ahol az őshonos osztrákok aránya a legmagasabb, míg ahol a külföldi bevándorlók aránya magas, inkább a baloldali pártok szerepeltek jobban.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

A nép meg le van szarva...

Ez az eredmény megerősíti mindazt, amire a magyar miniszterelnök már 2015 óta felhívja a figyelmet: a bevándorlással egyfajta szavazóimportot hajtanak végre a globalista politikai erők, ami most már a gyakorlatban is megnyilvánul.

Mindebből fakadóan nem túl jó hír a jobboldalnak Németországban sem, hogy csak tavaly kétszázezer ember kapott állampolgárságot, akiknek mintegy a negyven százaléka Szíriában született. Nem kell sokat gondolkodni, hogy ezek a már állampolgársággal is rendelkező bevándorlók vajon melyik politikai oldalra fognak majd voksolni a jövő évi németországi parlamenti választáson. Mindezek ellenére Ausztriában történelmi győzelmet aratott az Osztrák Szabadságpárt, bár a kormányalakítási nehézségek még hátravannak. Ha sikerrel zárulnak az egyeztetések a pártok között, akkor jó esély van arra, hogy a Szabadságpárt meg tud állapodni az Osztrák Néppárttal és közösen fognak kormányozni a jövőben. Ha ez bekövetkezik, akkor Magyarország fontos és stabil szövetségest nyerhet magának, ami az uniós viták során kiemelten fontos lesz hazánk számára. Mindenesetre már önmagában az eredmény is azt jelzi: Magyarország nincsen egyedül, tőlünk nyugatra is sokan osztják a magyar álláspontot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 08:32
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
recipdoki
2024. október 05. 08:29 Szerkesztve
Nincs hát ,Putler és Kína seggéből lóg ki a EU páriája höhöö...Nagy szégyen, hogy a Fidesz politikáját csak autoriter vezetők dicsérik és ismerik el. A valódi demokratikus jogállamok politikusai viszont megvetik és elutasítják a NER politikáját, vállalhatatlannak és diktatórikusnak tartják annak működését, összeegyeztethetetlennek az európai értékekkel és gondolkodásmóddal.
gyzoltan-2
2024. október 05. 08:29
Nem fogadható el ez a hivatalosnak tűnő, erőszakolt optimizmus! A zsidó világuralom "kutyafuttában" nem megdönthető, erre még Magyarországon is képtelenek vagyunk..! Az a világhatalom, amely már az 1900-as évek elején képes volt az általános angol-gyűlölete, a meghatározó németbarátsága ellenére az USA-t mégis az angolok oldalán háborúba vinni, az nem dönthető meg máról-holnapra, akár reménytelennek is mondható... Ennek számtalan összetevője, vektora van, de csak az általános monopolhelyzetüket emelném ki a hatalomban, amire folyamatosan tettek szert..! -majd hazánk elismert szaktekintélyei kifejtik, van jó-néhány befutott "itt felejtett" hozzá, hogy miről mit is gondoljunk, miként értékeljünk... -mint tudjuk, mindig ŐK mondják, határozzák meg nekünk...
lazio154-2
2024. október 05. 08:20
Oroszprszág is velünk van! Dicsérnek is minket Moszkvából naponta. Már olyan politikusunk is van, aki Putyin és az orosz hadsereg kegyelmére bizta országunkat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!