Szemünk előtt omlik össze a magyar vasúti közlekedés

2024. augusztus 26. 11:30

Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Budapesten olimpiát lehet rendezni a vasúti és a hév-hálózat teljes megújítása nélkül?

2024. augusztus 26. 11:30
tömegközlekedés
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

„Gyakorlatilag a szemünk előtt omlik össze a magyar vasúti közlekedés: miközben a Keleti pályaudvar a tegnapi baleset miatt továbbra is lezárva, most síntörés keletkezett a Nyugatiba vezető ceglédi fővonalon is. 

2020 és 2022 között megállás nélkül azon dolgoztunk a BFK-ban, hogy ráirányítsuk a nyilvánosság és a politikai döntéshozók figyelmét, milyen rémes állapotban van a budapesti vasúti infrastruktúra, sok évtizedes a lemaradás, a fejpályaudvarok és az oda vezető szakaszok tarthatatlan állapotban vannak a legtöbb vidéki fővonalhoz képest is. Lett kormány által elfogadott budapesti agglomerációs vasúti stratégia, és elindult számos beruházás, szereztünk közvetlen uniós forrásokat is. Aztán jött Lázár János, és a vidékre hivatkozással az összes budapesti vasúti beruházást leállította, a Keleti és a Nyugati környezetének megújítását egyaránt, persze a hévekkel együtt. 

Eközben az aktuális fővárosi hír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök interjújára reagálva még aznap Karácsony Gergely főpolgármester rögtön teljes mellszélességgel a 2036-os budapesti olimpia mögé állt. Halkan jelzem: Párizsban nem ilyen állapotban van az RER-hálózat és a pályaudvarok, ráadásul az olimpiára új átmérős vasúti alagút és a reptérre új metró készült el. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Budapesten olimpiát lehet rendezni a vasúti és a hév-hálózat teljes megújítása nélkül?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mindent vissza
2024. augusztus 27. 21:47
Amilyen hülye az ember mindig ad egy lehetőséget az arra alkalmatlan szardaraboknak is.Én barom is erre szavaztam. Pedig! Pedig tudtam, hogy egy buzi csak egy buzi, egy zsidó csak zsidó, egy buzi zsidó pedig csak egy Vitézy. Elnézést kérek mindenkitől!
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 14:46 Szerkesztve
Ezt a buzi taknyos zsidó majmot is a zsidesz fújta fel ilyen nagyra. Olyan is.
masikhozzaszolo
2024. augusztus 27. 14:18
Én teljesen úgy gondolom, hogy lehet megújítás nélkül is rendezni. Nem is tudom, Mexikóban volt olimpia? Ott megújult? Vagy Los Angelesben a firkát lefestették a kocsikról?
atti64
2024. augusztus 27. 12:24
UGATNI TUDSZ BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!