Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Schiffer: Ha 2014-ben összenevettem, vagy épp egyeztettem Vona Gáborral, akkor én pont Gyurcsány úr pártjától kaptam meg, hogy egy utolsó náci vagyok

2024. július 03. 21:58

Gyurcsány Ferenc a 2014-es választási kudarcot egyértelműen Schiffer Andrásnak és az LMP-nek tulajdonította, de az ügyvéd sem hagyja magát.

2024. július 03. 21:58

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Az egykori MSZP-s miniszterelnök, egyben hosszú ideje a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, nemhogy nem vonult vissza az utolsó választási vereség okán, de nemrég egy videóban nyilvánította ki véleményét, és bizony senkit nem hagyott ki, akire rákenhette az elmúlt 20 év minden bukását. Az LMP-t több választás okán szóba került, ahogy Schiffer András, a párt egykori elnöke is, azonban az ATV-nél rendszeresen szereplő ügyvéd az Egyenes Beszédben nyilvánította ki véleményét és válaszolt a vádakra.

Ezt is ajánljuk a témában

Schiffer azt mondta erre, hogy már 2018-ban is őt találták meg mindenért, akkor is ő volt a hibás, pedig addigra direkt kivonult a színről, még a megkeresésekre sem reagált, ehhez képest „kijött a végeredmény és én lettem a hibás”. Aztán úgy folytatta: „eljött 2022, és újfent február elején én szilenciumot fogadtam”. Ahogy visszaemlékszik, az „utolsó nyilatkozatomban, már nem emlékszem, hogy hol, éppen azt mondtam, hogy háromszor próbálták meg a nyakamba varrni Orbán Viktor kétharmadát, szerintem menni fog ez negyedjére nélkülem is.” 

Hát, ment” – tette hozzá viccelődve.

Szerinte Gyurcsány „elég nehéz helyzetben van, mert hát itt az történt, hogy ez a TISZA párt nevű formáció nem egyszerűen elvitt szavazókat a DK táborából, hanem kőkeményen belemart a DK szavazói bázisába”. Azt is elmondta, hogy a volt miniszterelnök videója most annak szól, hogy „valahogyan neki egyben kell tartania a nyájat”. De ettől még, reagálva az összefogásokra és közben visszaemlékezve, „14-ben, ha én Novák Előddel vagy Vona Gáborral összenevettem vagy éppen egyeztettem, vagy egyszerűen beszélgettem, akkor én pont Gyurcsány úr pártjától kaptam meg, hogy én is egy utolsó náci vagyok”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez a helyzet! Tehát innentől kezdve teljesen nevetséges Gyurcsány Ferencnek a felvetése.”

Schiffer azt mondta, hogy „emlékeztetnem kell a miniszterelnök urat arra az obskúrus félreértésre, ami miatt ő keményen felelős azért, hogy a legutolsó kétharmadba belevezették – kölcsönösen, nem csak ő – az ellenzéki tábort”. Azzal magyarázta, hogy „tudniillik nem lehet mechanikusan összeadni ellenzéki szavazókat”. Szerinte ezt 2018 bizonyította a legjobban, mikor „voltak LMP-s szavazók, belbudai-belpesti körzetekben, akik listán átszavaztak”, de „voltak olyanok, akik kitartottak az egyébként esélytelen, saját párti jelölt mellett”.

Végül így zárta gondolatait: „tehát ez a csapdája ennek az egész demagóg összefogás-diskurzusnak, amibe Gyurcsány Ferenc hajszolta bele a komplett ellenzéki oldalt”. Az EP-választást és Magyar Pétert érintve Schiffer még azt is elmondta, hogy „az, hogy ma 1 300 000 embert egy illúzióval olyan hevületbe kergetni, hogy most már a híveik gyakorlatilag lincseléssel fenyegetnek újságírókat, lincseléssel fenyegetnek más pártok vagy más politikai nézetek szimpatizánsait”, „ezért Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak komoly felelőssége van”. Szerinte „ezt ők kezdték el”.

A teljes beszélgetés alább hallgatható vagy nézhető végig:

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­­e­l­­d­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­ ­p­u­­n­­­c­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. július 04. 21:37
Kicsit már sok a Bandi…🙈
Perczel Éva
2024. július 04. 05:53
Nahát! Schiffer csak a saját maga alapította pártból hagyta magát kitúrni?
nagycsaba
2024. július 04. 04:47
ez egy értelmes ember volt sőt talán az egyetlen esetleg Szanyi Tibor (a többi mind bohóc,) még el nem adta magát you tube vagy google: a hír tv lesúgja schiffer andrásnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!