Van mire szerénynek lennünk

2024. június 14. 07:15

A százalékok a részvétel arányától függenek, de választásokat az nyer, aki számszerűen sokat kap, abból meg közel kétharmados siker lett volna.

2024. június 14. 07:15
Supporters of FIDESZ and KDNP Rally in Budapest for Peace in Ukraine Ahead of EU Election
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok

Nyitókép: Arpad Kurucz/Anadolu via Getty Images

„Láttunk a Kárpát-medencében is számos alkalommal a semmiből belovagolni politikai alakulatokat – majd aztán nem is számban hamar figyelhettük a megsemmisülésüket is, lásd akár Szlovákiában Matovicot, aki választást nyert, majd dicstelen bukás után legutóbb az elnökválasztáson a magyar jelöltet sem tudta megelőzni – , és úgy tűnik, Magyar ilyen.  

Rugózhatunk persze azon, hogy pár hónappal ezelőtt még a NER csecsén lógott, mint ahogy az azt megelőző évtizedben is, előhozakodhatunk személyes viselkedéssel meg övcsattal, de a választóit ez nem érdekli. Ezzel egyébként érdemes számot vetni. Persze, ettől még egy utolsó vamzer a csávó, de a politikai logika máshogy működik, mint időnként a mindennapi, reális.

De van egy ennél is fontosabb tényező. Mégpedig az, hogy a százalékok irrelevánsak. Lehet ezekkel b@szakodni, de a valódi számok érdekelnek mindenkit – nem meglepő módon. És a Fideszre vasárnap több ember szavazott, mint 2019-ben. A százalékok a részvétel arányától függenek, de választásokat az nyer, aki számszerűen sokat kap, abból meg közel kétharmados siker lett volna. Ilyen felhatalmazásért bárki összetenné a két kezét Európában, nem is véletlen, hogy kontinentálisan szokás szerint a Fidesz kapta legtöbb voksot. Franciaországban a kormányzó párt majdnem feleannyit kapott, mint kihívója.

Németországban egyik kormányzó párt sem végzett a top2-ben.

Na, ezek vereségek.

Majd’ 45 százalékot szerezni, több mint 2 millió vokssal – a legtöbb, amit eddig kapott a Fidesz – , az egyértelmű siker, amit joggal értékelünk és persze ami joggal ösztönöz még több munkára.

Öcskösöm sajátos pszichózisában élő rajongóinak elmagyarázni a valóságot nem a mi feladatunk. Mert mi még arra is emlékszünk, amikor MZP volt a »true szent«, aki megdönti a kormányt.

A régi balosok meg így jártak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kepiblanc
2024. június 16. 23:33
Ezer fizetett 3/3-as hazaáruló propagandista kellett hozzá... Mig egy ember akit a kutya nem ismert két hónapja, szerzett 30%-ot, de a ti szavazoitok is hamarosan meg fognak világosodni. Szijjártó Péter és az orosz trollhadsereg. A megafon. Podcast: youtube.com/watch?v=WGj9_d6Aqro&ab_channel=Starlord
llnnhegyi
2024. június 15. 07:35
Gyurcsány Ondó Ferenc tajtrészegen megsimogatta Kádár János levágott fejét az Apró villában,a páncél teremben.
llnnhegyi
2024. június 15. 07:32
A libbcsikommcsi újságírók politikusok politológusok trollok számára hatalmas bukás, ismét!
llnnhegyi
2024. június 15. 07:31
Nagy siker,sok kinlodassal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!