A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A Magyar Nemzet levezeti, miért háborúpárti Magyar Péter szlogenje

2024. május 22. 08:44

Hiába sulykolja az utcai fórumain a békepártiságát, a Tisza párt EP-listáján Soros György hálózatához köthető személyek kaptak helyet.

2024. május 22. 08:44

Nyitókép: Magyar Péter próbálja védeni a háborúpárti baloldalt. Fotó: AFP/Kisbenedek Attila.

A hazai baloldal nemzetközi támogatói láthatóan ma is a háborús pszichózis fokozásában érdekeltek, de Magyar Péter naponta sulykolja, hogy Magyarországon senki sem háborúpárti. Ez a szlogen azért is teljesen hiteltelen, mert 

a Tisza párt EP-listájának első felében az egyik legnagyobb háborús „héja”, Soros György hálózatához kötődő személyek kaptak helyet 

– írja a Magyar Nemzet. Hiába próbálja menteni Magyar Péter a teljes baloldalt, köztük a saját háttértámogatóit az utcai fórumain hangsúlyozott mondataival, hogy Magyarországon mindenki a béke pártján áll, a tények mást mutatnak.

A baloldal meghatározó politikusai ugyanis a két éve zajló orosz–ukrán háború kapcsán folyamatosan olyan nyilatkozatokat tesznek, amellyel könnyen belesodorhatják hazánkat a véres konfliktusba. 

Magyar Péter az utcai fórumain próbálja elhitetni, hogy nem a háborúpárti baloldal áll mögötte.
Fotó: AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Nem véletlen a baloldal háborúpártisága, hiszen ma már tudjuk, hogy a 2022-es választási kampányukat mintegy 4 milliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták az Egyesült Államokból. A pénz nagy része Soros Györgytől származik, aki közismerten az amerikai demokraták meghatározó háttérembere és finanszírozója. A magyar dollárbaloldalhoz az Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével érkeztek a támogatások. A pénzekből részesült a Márki-Zay Péter, volt miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, de jelentős, milliárdos támogatás érkezett a baloldali kampányt lebonyolító DatAdat nevű céghez és a szintén a Gyurcsány-Bajnai tengelyhez köthető Oraculum 2000 Kft-hez. 

A magyar társadalom többsége valóban elutasítja a háborút, a Soros-hálózat álláspontja azonban semmit nem változott, akár a háború eszkalációját is kockáztatnák. A baloldal azt tenné, amit a globalista baloldal elvár tőlük. És Magyar Péter is. Mindezt azért is lehet kijelenteni, mert a Tisza párt európai parlamenti választási listájának első pozícióiban megtalálhatók a Soros György hálózatához köthető jelöltek. Nem véletlen az sem, hogy Magyar egyik leglelkesebb támogatója itthon Márki-Zay Péter, aki 2022-ben a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként súlyos, háborúpárti kijelentéseket tett. A háború még el sem kezdődött, amikor a Partizánnak adott interjúban Gulyás Márton műsorvezető kérdésére, miszerint ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, 

Márki-Zay ezt felelte: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” 

Bár sokan azt gondolhatták, csak bakizott Márki-Zay, nem, hiszen néhány nappal később az ATV adásában megerősítette háborúpárti álláspontját: „Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk” – mondta Márki-Zay. Egyértelműen a fegyverszállítások mellett állt ki Gyurcsány Ferenc is, aki a háború kirobbanása után négy nappal ezt írta a közösségi oldalán: „Például azzal indokolta a fegyverszállítások lehetetlenségét (Orbán Viktor – a szerk.), hogy azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek. Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is.” 

Gyurcsány Ferenc is a fegyverszállítás mellett érvelt.
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ezt is ajánljuk a témában

A DK uniós képviselői is egymást próbálták felülmúlni a kardcsörtetésben. Rónai Sándor az ATV-ben főnöke, Gyurcsány Ferenc sajátos logikáját követve próbált érvelni a fegyverszállítások mellett. „Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítjük száz százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok, például fegyverek szállításában segítenek. Azt hiszem, a magyar miniszterelnök félreért valamit, mi ezzel nem veszélyeztetnénk a kárpátaljai magyarságot, 

hiszen nem Oroszországnak szállítanánk fegyvereket, hanem éppen Ukrajnát segítenénk ezzel” 

– mondta Rónai Sándor. És még nincs vége a listának: a Gyurcsány-párt másik EP-képviselője, Ara-Kovács Attila 2023 február végén részt vett egy fegyverszállításokat követelő brüsszeli tüntetésen. Hiába mondják tehát a baloldali politikusok, Magyar Péter, Gyurcsány Ferenc és a többiek, hogy nem háborúpártiak, ráadásul Ukrajna felfegyverzése azóta is gőzerővel zajlik, sőt, már NATO-misszióról is beszélnek európai politikusok, amely akár a háború kiterjedésével járhat. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-164
2024. július 26. 16:07
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Átoperált Kiscsoportos
2024. május 22. 15:09
Van egy hülye Magyarországon aki titokban kampányol. :))))))))))))))))))) A "magyar-imádó" Fico intézkedései: - Malina Hedvig megverése után a nyomozás leállítása, az áldozat hazugsággal vádolása és meghurcolása, - a dunaszerdahelyi karhatalmi magyarverés, - a kettős állampolgárság betiltása, a magyar állampolgárságot visszaigénylők üldözése, - a nyelvtörvény módosításával a magyar nyelvhasználat korlátozása, - a magyarellenes Benes-dekrétumok megerősítése, - a magyar iskolákban használt helységnevek szlovákosítása, - történelemhamisító állítások bevezetése a történelemkönyvekbe, - Sólyom László kitiltása Felvidékről
Tommaso
2024. május 22. 13:37
ORBÁN ABBAN IS HAZUDIK, mi lenne az EP választások tétje. Ugyanis NEM a Háború és Béke. Arról Tolsztoj egyik mai honfitársa, bizonyos VV Putyin dönt.
Tommaso
2024. május 22. 13:05
MIÉRT HÁBORÚPÁRTI a magát békésnek hazudó ORBÁN VIKTOR? ---------------------------------------------------------------------------------------------- A KESMA azt a HÁBORÚPÁRTI ORBÁN-t támogatja, aki másokat vádol a saját bűnével. NEM Magyar Péter, és nem is Dobrev Klára vétózott az EU-ban Putyin háborúját támogató pátriárka érdekében, hanem a területrabló, tömeggyilkos, háborús agresszort segitő Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról