Magyarország pályázik a 2027-es öttusa vb megrendezésére

2024. április 19. 06:07

Az időzítés azért is lehet szerencsés, mert éppen 2027-ben lesz 100 éves a magyar öttusasport.

2024. április 19. 06:07
null

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Ludovika Arénában tartotta hazai rendezésű UIPM Öttusa Világkupa beharangozó sajtóeseményét a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ), ahol bejelentették, hogy Magyarország szeretne a házigazdája lenni a 2027-es öttusa világbajnokságnak – írta meg a Tények.

Balogh Gábor, a MÖSZ elnöke az esemény nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a jövőben a Szövetség egyik fő feladata lesz a klubokkal való szorosabb együttműködés kialakítása. Az elnök továbbá kiemelte, hogy dolgoznak a versenyzők munkáját megkönnyítő szervezetfejlesztésen, és hogy júliusra az öttusa sportág megújítását célzó stratégia is el fog készülni.

A legfontosabb bejelentés azonban az volt, hogy 

Magyarország pályázik a 2027-es öttusa világbajnokság megrendezésére, mely olimpiai kvalifikációs verseny lesz.

Mizsér Attila, a szervezet főtitkára részletesen ismertette a Világkupa jelentőségét és a hazai várakozásokat. A hazai versenyzők mostantól hatan indulhatnak a Világkupán, ami olimpiai kvótát ér.

Magyarország több mint 40 ország 160 sportolóját várja a Világkupára, köztük olyan neves versenyzőket, mint Ahmed Elgendy és Elena Micheli.

A főtitkár továbbá kiemelte, hogy egyre több szponzor támogatja a Magyar Öttusa Szövetséget.

A tervek kapcsán továbbá kiemelte, hogy Budapesten először egy ingyenesen látogatható családi és sportfesztivál keretében a Fan Zone-ban számos öttusához kapcsolódó és egyéb szórakoztató aktivitást próbálhatnak ki ingyenesen a kilátogatók.

Bőhm Csaba, a férfiak közötti éremesélyes öttusázó elmondta, hogy a férfi mezőny nagyon erős, de bízik a versenyben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. április 19. 12:12
A lovaglást nem lehet kivenni az öttusából! Már minden sportágban csak a pusztítás megy, no meg a nemi keveredés! Meg kell állítani ezeket a barmokat!
gyaloggos
2024. április 19. 10:01
TÁRGY -és tényszerűen: AZ ÖTTUSA lovaglás nélkül már nem az az öttusa, másrészt pedig ÉRDEKEL ez még valakit a versenyzőkön, szakosztályokon kívül?
Búvár Kund
2024. április 19. 07:37
Kiváncsi leszek milyen lesz ez az új öttusa. Valljuk be őszintén, bár gyönyörű sportág, szinte nézhetetlen, követhetetlen ... És ezen az új formája sem változtat. Fábiánnak volt egy kísérlete a kilencvenes években, ilyen páros indítású öttusaversennyel a Margit -szigeten, amikor két versenyzőt indítottak egyszerre egy-egy párhuzamos pályán, kieséses rendszerben. Az látványos volt. Azon kellett volna finomítani sztem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!