Akkora pártmutyi van a háttérben, hogy a Momentum félretette az elveit

2024. március 06. 07:00

A DK meg csak legyűrte akaratát a lila párt torkán.

2024. március 06. 07:00
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Bár pár hete még úgy tűnt, a Momentum a saját útját járja, mostanra bebizonyosodott, hogy ez koránt sincs így. Január elején Gelencsér Ferenc, a Momentum előző elnöke közös sajtóeseményen jelentette be, nem támogatják más párt jelöltjét a XX. kerületben, hanem saját politikust indítanak Gyuricza-Somodi Klára személyében, így az LMP, a Mi Hazánk és a DK után a lila párt is megnevezte pesterzsébeti polgármesterjelöltjét. 

Gyuricza-Somodi Klára több mint kilenc év önkormányzati képviselői tapasztalatával a garancia arra, hogy egy együttműködő, nyitott, átlátható és sikeres kerületi önkormányzatot építsen”

– hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, egyfelől a Momentum elnököt cserélt és a fentebb említett Gelencsér Ferenc helyett már Donáth Anna a párt elnöke, másfelől kiderült, a jelenlegi pártelnök már meg is egyezett Gyurcsányékkal Gyuricza-Somodi Klára kárára.

Elindult a helyezkedés

Pénteken délelőtt a Telex szellőztette meg először, majd aztán jött a hivatalos megerősítés is, hogy bizony a Demokratikus Koalíció megállapodott a Momentummal arról, melyik párt támogatja a másik jelöltjét a júniusi önkormányzati választáson. 

A füstös szobákban meghozott egyezmények alapján:

  • a Momentum a DK-s Kiss Lászlót támogatja a III. kerületben, 
  • a DK a momentumos Soproni Tamást támogatja a VI. kerületben, 
  • a Momentum a DK-s Niedermüller Pétert támogatja a VII. kerületben, 
  • a DK támogatja a Momentum által is támogatott Pikó Andrást a VIII. kerületben, 
  • a Momentum a DK-s László Imrét támogatja a XI. kerületben, 
  • a Momentum a DK-s Cserdiné Németh Angélát támogatja a XV. kerületben,
  •  továbbá a Momentum beáll a DK-s Szaniszló Sándor mögé is a XVIII. kerületben.

A pártalkuk alapján két momentumos járta meg nagyon, egyikük a fentebb említett Gyuricza-Somodi Klára, míg másikuk Stemler Diána, akit a Momentum Kőbányán indított volna, azonban a DK nyomására visszaléptették. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nem egyszerű jelölt

A Momentum nyilatkozati szinten legalábbis, de minden erejével azon volt, hogy azt hirdesse: ők a tiszta párt, akik nem kerülnek korrupciós ügyekbe, tiszta a kezük és elítélnek mindenkit is, akinél akár a gyanú is felmerül. Ezért is érdekes, hogy beálltak Pesterzsébeten Fekete Katalin mögé, ugyanis ahogyan arról elsőként a Mandineren beszámoltunk, nem volt mindig minden rendben a DK-s polgármesterjelölt feddhetetlenségével. 

Fekete Katalinról még 2022 végén írtuk meg, hogy a vagyonnyilatkozatában elfelejtett bevallani pár szerződést és ezzel együtt pár millió forintot. A politikus nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozataiban nem szerepel, hogy valójában éveken át szerződésben állt a soroksári önkormányzattal, ahonnan rendszeres bevétele volt. Az évek folyamán hatmillió forintot nem tüntetett fel a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Pesterzsébeten 2014 óta képviselő Fekete többször is szerződést kötött Soroksár önkormányzatával, a XXIII. kerület jegyzője pedig lapunkkal akkori cikkünkkel kapcsolatban azt közölte, hogy Fekete Katalinnal a XXIII. kerület 2019 óta három alkalommal (2020., 2021. és 2022. évben) kötött tanácsadási feladatok ellátására megbízási szerződést, bruttó 200.000,- Ft/hó térítési díj ellenében.

Kerestük a Momentumot, ezek tükrében elfogadható jelöltnek tartják-e Fekete Katalint, arról is érdeklődtünk, jobb jelöltnek tartják-e Gyurcsányék jelöltjét, mint korábbi sajátjukat, továbbá az is érdekelt, hogyan engesztelik ki a visszaléptetett Gyuricza-Somodi Klárát. amint válaszolnak levelünkre, frissítjük cikkünket. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­­ö­s­­ ­l­­á­n­­y­­­o­­k­ ­v­­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
papalimapapa
2024. március 06. 12:52
Elég ránézni a cikk mellé szerkesztett képre. Szép csapat...
megtat
2024. március 06. 11:03
Egészen konkrétan Fletó lenyomta a kis micsodáját Annuska mély torkán. Ettől persze, hogy jön a hányinger és az öklendezés...
megtat
2024. március 06. 11:03
Egészen konkrétan Fletó lenyomta a kis micsodáját Annuska mély torkán! Persze, hogy ettől jön a hányinger és az öklendezés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!