Ki nem találja, hol landolnak az influenszertüntetők mikroadományai

2024. február 21. 17:25

203 millió forint sorsa a tét, hova került a tüntetők pénze?!

2024. február 21. 17:25
mikroadomány, Gulyás Márton, influenszertüntetés
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Múlt pénteken, Odakint most szörnyek járnak címmel hirdettek meg tüntetést a Hősök terére. A demonstrálók elméletiekben az úgynevezett kegyelmi ügyre kívántak reagálni, politikamentesen, pártállástól függetlenül.

Mondanunk sem kell, nem sikerült.

Egyrészt maguk a szervező-felszólalók, tartalomgyártók, influenszerek (Pottyondy Edina, Azahriah, Osváth Zsolt és Gulyás Márton) ejtettek el mozgalmi jelszavakat – páran a Fidesz-székházat is becélozták; másfelől tüntetők között felbukkantak a baloldal ismert arcai (Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Kunhalmi Ágnes, Hadházy Ákos, Gelencsér Ferenc és Jámbor András).

Ezt is ajánljuk a témában

Kétség nem fér hozzá, volt a múlt heti demonstrációnak egy értékelhető része, mégpedig a vége, amikor is az Utcáról Lakásba! Egyesület részére indítottak nemes célból gyűjtést. „25 millió forint a cél – de minden egyes 25 millióval egy újabb bántalmazott fiatal biztos életkezdését és lakhatását fogjuk tudni biztosítani az egyesület segítségével” – írták Gulyásék.

A 25 millió még péntek éjfélig összejött mikroadományokból, utalásokból; másnap már 60 millióról posztoltak a szervezők; a végeredmény pedig 203 millió lett, állítják.

Csupán arról nem esett szó, választási évben milyen körhöz vándorolt most bő 200 millió, s hogy kinek a kije is vezeti ezt a bizonyos Utcáról Lakásba! Egyesületet.

Merthogy itt is felbukkan a politika.

Két éve írtunk arról, miként jutott a Tisztelt Házba Jámbor András, a Párbeszéd parlamenti frakciójának helyettese.

Ezt is ajánljuk a témában

A Kettős Mérce Blog szerzője, majd a Mérce.hu főszerkesztője 2019 őszén dobta el a pennát, akkor, mikor egykori párttársa, Karácsony elnyerte a főpolgármesteri címet. Tanácsadó lett a Városházán – de közben azon munkálkodott a Szikra Mozgalom segítségével, hogy 2022-re a parlamenti képviselősége is összejöjjön. Ez sikerült – a neomarxisták legnagyobb örömére.

Ugyanebben az időszakban

kezdték elérni a sikerek Jámbor párját, Bende Annát, az Utcáról Lakásba! Egyesület egyik vezetőjét.

Már az önkormányzati választásokat követően landolt bruttó 2 millió forint az egyesületnél a párbeszédes vezetésű első kerületi önkormányzatnak köszönhetően, miután Bendéék szakmai tanácsokkal támogatták a Budavári Lakásügynökség létrehozását.

Nettó 2 milliót fizethetett az egyesületnek az MSZP-s vezetésű második kerület városfejlesztési cége, ha határidőre elkészíti az Önkormányzatnak a II. Kerületi Lakásügynökségre vonatkozó, opciókat tartalmazó koncepciós anyagot; az opciókra vonatkozó cselekvési tervet; és mindezekhez szakmai tanácsadást is nyújt, írtuk két esztendeje.

Ezt is ajánljuk a témában

2021-ben 50 milliót ért az Utcáról lakásba! Egyesület ötlete – üres lakások felújítása és bérbeadása hajléktalansággal küzdőknek –, ami a Karácsony vezette főváros közösségi költségvetési pályázatán lett győztes.

Nemrég a Magyar Nemzet írta meg, Bendéék ötlete akkor még nem nyerte el az 50 milliós támogatást, azonban most a Budapest honlapon és a Budapesti Civil Bázis hírlevelében tették közzé a felhívást az ötlet megvalósítására a szervezeteknek.

Az egyik győztes a Menhely Alapítvány lett – az Utcáról Lakásba! Egyesület is pályázott, ezúttal sikertelenül –, amelynek a kuratóriumi elnöke Győri Péter, korábbi józsefvárosi polgármesterjelölt, s akinek sajtófőnöke volt a városrész jelenlegi polgármestere, Jámbor és Karácsony politikai szövetségese: Pikó András.

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép forrása: Ficsor Márton (Mandiner)

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ztibi
2024. február 22. 12:22
Intelligencia műveltség, itt, a mandi vélemény oldalán ne keresd! Ballibbantak hozzák a bányamély kultúrájukat, a többiek meg ( tisztelet a kivételnek) ,beleszállnak a köpködésbe, egymás lejáratásába!
moricka13-3
2024. február 22. 09:45
Remélem, megérem azt, hogy az arra hatáskörrel bíró és illetékes nyomozó hatóságok kitalálják/megtalálják mindazokat, akik a kifizetőhelyek üzemeltetőivel a mikronak hazudott adományokból végső felhasználóként makrohaszonhoz jutottak ilyen-olyan, akár mondvacsinált címen is.
balbako_
2024. február 22. 05:18
Az állandóan éhező tömegekkel kampányolók fejik meg a híveiket, akik nemhogy éheznének, de kifejezetten gazdagok és milliókat fizetnek ki a csahosoknak.
hoci74
2024. február 22. 05:00
Tisztelt NAV... Csak azt szeretném mondani hogy ha leverek 2csempét a hentesnél,és nem adok számlát neki a javításról... Hűha meg hinnye! Itt 200milla fog eltűnni ,megint! Persze hogy adományok,háámimáás? Lakásra...aha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!