Nem értik Brüsszelben a magyar észjárást

2024. január 23. 14:25

Számukra nem léteznek elvek, nem létezik népakarat, nem létezik vörös vonal.

2024. január 23. 14:25
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Az LMBTQ jogok biztosításához és a menekültügyi szabályok megváltoztatásához köti az Európai Bizottság a Magyarországnak járó, további források kifizetését – erről beszélt még a múlt héten Ursula von der Leyen.

A testület elnöke végre valahára egyértelmű volt és nem kertelt: kerek-perec kimondta, hogy nincs itt semmilyen jogászkodás, nincsenek jogi aggályok. A migráció és a gender ügyében képviselt eltérő álláspont az, ami miatt visszatartják a hazánknak jogosan járó források kétharmadát. Persze eddig is tudtuk, hogy ez így van, de ennyire egyértelműen még talán soha, senki nem mondta ezt a szemünkbe. A meglepő őszinteséget Orbán Viktor, miniszterelnök a kampánynak tulajdonította legutóbbi rádióinterjújában. Szerinte ugyanis a francia királyi udvarokban megszokott brüsszeli nyelvezet helyett az Európai Parlamenti választások közeledte most rákényszeríti a politkusokat arra, hogy őszintén beszéljenek. Egyértelmű volt ugyanakkor a magyar kormányfő is, aki leszögezte:

nincs az a pénz, amiért Magyarország beengedné a migránsokat az országba és az LMBTQ aktivistákat az iskolákba.

És éppen ez az, amit Brüsszelben nem értenek. Az ottani technokrata, elvtelen, csak a saját érdekeit néző elit gondolkodása ugyanis teljesen eltér a magyartól. Ők abban szocializálódtak, hogy ha akarok valamit, akkor kérek érte cserébe valami mást és ha azt megkaptam, akkor én is engedek. Számukra nem léteznek elvek, nem létezik népakarat, nem létezik vörös vonal. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy a brüsszeli vezetés teljes mértékben kiszolgáltatta az EU-t az amerikai érdekeknek. És ugyanezt mutatja az Európai Parlament korrupciós botránya is. A képmutatás, a korrupció és az elvtelenség diadala az, amit Brüsszelben látunk. És amikor az egész intézményrendszer és a teljes vezetés így gondolkodik, ezen a szemüvegen keresztül látja a világot, akkor hajlamosak azt gondolni, hogy mindenki ilyen.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MARKUS SCHREIBER / POOL AP / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. január 24. 18:57
Maradjunk annyiban,ha valahol új szabályokat elismeréseket olyan technikát alkalmazva akarnak országra ráeröltetni mint a jogos pénz utálásának korlatozás,nem lehet demokráciának mondani. A jó törvény elvileg úgyis elfogadásra kerül. A rossz törvényt át kell vizsgálni miért rossz. Mint pl. Az embei jogok alaptörvénye,csak jogot biztosít a kisebbsége ,nem ír kötelezettséget,hogy az adott állam tarsadalmi szokását tiszteletbe tartásáig. Mindjart nem hivatkozhat a migrán mint más identitású,mindjart nem vonulgatna a buzi,hisz a hetero se teszi ezt. Beteg jogszabály beteg pedofilok által. Tény mint enbert ugyanúgy jogszabállyal hasonlóan kell védeni,ha antrocitás éri jobban kell védeni ahogy minden pl. idősebbet illene,hogy ne érje jogsérelem Amíg csak az alma egyik oldalát vizsgáljuk,nem lehet jó következtetést levonni,ez érvényes a ukrán orosz háborúra is pl. Mindenre elvileg Az alaptörvény jelenleg csak a kisebbség ,más identitású ,más nemi irányultságúaknak ad jogot. Szerintem
Nemkellnév
2024. január 24. 15:46
Ez nem magyar vagy nem magyar észjárás kérdése. Civilizációs ártalom inkább.
makapaka2
2024. január 24. 10:56
Azért , mert szolga népek, akiket meg lehet vesztegetni, és meg lehet félemlíteni.
Kristály
2024. január 24. 10:03
Úgy látszik Ursulát nyakon bas...ák a függöny mögött hogy mostmár érjen már el valamit a magyaroknál A Lmbtq nem kapnak friss gyerek húst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!