Karácsony Gergely gyakorlatilag belengette, hogy a választási kampány után megvalósítja a járatritkítást

2024. január 27. 06:30

A főpolgármester szerint a járatritkítás jó szakmai javaslat volt, csak „nem a kampányban kell megcsinálni”.

2024. január 27. 06:30

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek, Karácsony Gergely szerint jó szakmai javaslat volt a járatritkítás a fővárosban, hiszen mint Budapest főpolgármestere fogalmazott: „a legjobb szakmai javaslat is elvérezhet, ha az egyesek gátlástalan önzésének és a lejárató politikai kampánynak válik áldozatává”. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony: Lesz még módunk...

Pénteken aztán kiderült, a főpolgármester ennek ellenére mégis visszavonatta a járatritkítást. Arra kérte „a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel.” Döntése okáról itt olvashat.

Az ATV oldalán azonban érdekes nyilatkozat jelent meg Karácsony Gergelytől a járatritkítások visszavonása kapcsán. Mint a politikus az ATV Híradónak nyilatkozva fogalmazott:

Lesz még módunk arra, hogy a kerületekkel egyeztetve egy jobb menetrendet alakítsunk ki, de ezt nem a kampányban kell megcsinálni”

– magyarázta Budapest főpolgármestere. Elmondta azt is: szerinte a választási kampányban nagyon nehéz a racionalitásnak és a szakmai érveknek teret szerezni egy hisztériával szemben. Vagyis Karácsony Gergely gyakorlatilag belengette, hogy a kampány után megvalósítja a járatritkítást.

Részlet az ATV említett cikkéből. Fotó: Képernyőkép

***

Nyitókép: MTI/Ilyés Tibor

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. január 28. 08:59
Feri - a trükkök nagymestere - ilyenkor kezd hangosan krákogni, amikor valamelyik hülye elkezdi kibontani az igazság szálait.
hátakkor
2024. január 28. 08:54
Még meglátjuk mit tud tenni KaliFeli a választási kampány UTÁN... Lehet NEKI lesz járatritkitás.
Chardonnay99
2024. január 27. 11:36
Így is, úgy is üres lesz a kassza. Tehát, ha győz, akkor kemény megszorítások lesznek, ugyanúgy, mint 2006-ban. Jön a Gyurcsány-recept: Kánaán a választás előtt, pokol utána.
pollip
2024. január 27. 11:20
Nem vagyok biztos abban, hogy folytatni fogja.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!