Hóolvadás után: elöntötte a szentendrei aluljárót a megáradó patak (videó)

2023. december 13. 15:13

A házakban nem keletkezett kár.

2023. december 13. 15:13
null

Nagyobb esőzések, hóolvadás idején megszokott természeti jelenségnek voltak tanúi Szentendre lakói a napokban: a Pest megyei város egyik aluljáróját elöntötte a Visegrádi-hegységben eredő, egész Szentendrét átszelő Bükkös-patak.

A Bükkös-patak élővilága is nagyon népes és érdekessége, hogy városi környezetben tudjuk megfigyelni a vízfolyás  leggyakoribb halfaját a domolykót, viszont ebben a vízben is megtalálható hazánk egyik legjelentősebb, fokozottan védett faja, a kárpáti márna (régebben Petényi-márna). Egy másik védett hal, a nyúldomolykó is gyakori errefelé, ahogy a paduc, a fürge cselle vagy a fenékjáró küllő és a kövicsík. De a Bükkös-patak mentén gyakran vadászik jégmadár és a torkolat környékén fotóztak már le hatalmas, vadászó siklót is, teszi hozzá a hírről beszámoló 24.hu.

Videó is készült az esetről: 

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2023. december 13. 19:29
Sőt, még iható is. Mondjuk utána 2 hétig nem kellett iskolába mennem (cca. 1985).
konfucius
2023. december 13. 16:20
Ez nem hír. Amikor a kis hidat is vitte, meg a mederköveket mossa el, az a hír. Ez egy természetes dolog a Bükkös-patakkal. Akik ott élnek, tudják.
bunko-jobbos
2023. december 13. 16:06
Mérsékelten érdekes téma, a Blikkbe jó lenne. (Tényleg, van még olyan? :-) )
survivor
2023. december 13. 15:52
Ja, eszi a nyúl domolykót.... értem. :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!