Míg Európa országaiban az iszlám, nálunk a zsidóság a második legnagyobb vallási közösség – Jeszenszky Zsolt a Mandinernek

2023. november 06. 09:29

A déli határon zajló migrációs krízisről, az izraeli-palesztin konfliktusról, az ellenzékről, valamint Matthew Perry tragikus haláláról is szó esett a Mandiner Reakció legújabb adásában, ahol a politikai hobbista volt a vendég.

2023. november 06. 09:29

„Most kellene újra elővenni és mutogatni a Magyar Narancsnak azt a címlapját, amin Orbán Viktor szögesdrótos bajusszal, Hitlerként ábrázolva látható” – mondta Jeszenszky Zsolt a Mandiner Reakció adásában a migrációs helyzet, illetve az izraeli konfliktus kapcsán Nyugat-Európa nagyvárosaiban megjelenő Hamász-szimpatizáns tüntetések kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikai hobbista szerint

egyszer sem ismerte be a mainstream sajtó, hogy tévedtek, s az illegális bevándorlás valós veszélyt jelent az európai kontinensre,

illetve annak kultúrájára. Ami pedig Magyarország déli határánál történik, az szerinte elképesztő, s ebben ott van az egész európai elit súlyos felelőssége. Rámutatott: nagy a zavar a hazai ellenzékben is, aminek egy része a jelenleg legális és szigorú keretek között érkező vendégmunkások ellen uszít, miközben 2015-ben még az illegális migránsokat is beengedték volna.

„Az az Isten, akiről Köves Slomó beszélt, az ugyanaz az Isten, akiről mi beszélünk” – fejtette ki Jeszenszky Zsolt, visszautalva a Mandiner Reakció egy múltbéli adására, ahol Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija úgy nyilatkozott: „Isten áldja a magyar kormányt, hogy 2015-ben nem engedte több ezer muszlim letelepedését Magyarországon!”

Ezt is ajánljuk a témában

A politikai hobbista szerint fel kell ébredniük a palesztin zászlót lengető szélsőjobboldaliaknak is,

az október 7-i terrortámadás óta egyértelmű, a Hamász áll a rossz oldalon. Izrael nem vonta kétségbe a palesztin nép jogát arra, hogy szuverén módon éljen, és „szó sincs arról, hogy Izrael apartheid állam lenne”, de hozzátette, nyilvánvalóan Izrael is követett el hibákat a zsidó állam megszületése óta. Csakhogy a gyalázatos, civilek ezreit tudatosan és büszkén lemészároló támadás után nincs miről beszélni – érvelt.

Kitért arra is: nem könnyű Izrael helyzete, mivel mindenképpen lépniük kell a terrortámadásra válaszul, viszont a csapások civil áldozatokat is követelnek, ami rontani fogja nemzetközi megítélésüket, ráadásul erkölcsileg is megkérdőjelezhető. Beszédes adat, hogy az európai országok legnagyobb részében a kereszténység után a második legnagyobb vallási közösség a muszlimoké, az egyik kivétel ez alól Magyarország, ahol a második legnagyobb spirituális közösség a zsidó.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Gondolatok az ellenzékről és Matthew Perry haláláról

„Az őrület bizonyítéka, amikor valaki ugyanazt csinálja újra és újra” – mondta Jeszenszky az ellenzékkel kapcsolatban, ami immáron 13 éve ugyanazt a „taktikát” követi, s belesüppedt egy Orbán-ellenes, aktivista pózba, amelyet nem képes levetkőzni. Szerinte az átlag magyar állampolgár továbbra sem fog szavazni az ellenzékre, ha így halad tovább, mivel a stabilitást ma is a magyar kormány képviseli. Addig pláne, amíg az ellenzék érdemi alternatívát nem mutat fel.

Matthew Perry, a Jóbarátok című ikonikus sorozat egyik főszereplője a napokban hunyt el, a rendőri jelentések szerint belefulladt a jakuzzijába. A politikai hobbistát az zavarja, hogy

az ilyen hírességek esetében a mainstream sajtóban megy a mismásolás, s nem kerül elő, milyen életet éltek, például rendszeresen használtak kábítószert vagy ittak.

Úgy gondolja, ha erre az aspektusra több figyelem jutna, azzal mégiscsak elrettentenék a fiatalokat,  hangsúlyozva, nem ez a követendő példa az életükben.

nyitóképünk illusztráció: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. november 06. 19:41
A faszé' nem vagy a fajtikáiddal, @reciproki? .. ostoba szájkaratés érdekzsidó.. Menj, aztán védd a hazád, ne itt szórakoztass minket, lúdtalpas buzi!
950BD1
2023. november 06. 13:09
Akkor ezek szerint az határozza meg az emberek minőségét hogy milyen vallásúak? És mennyi ateista él Európában?
Dixtroy
2023. november 06. 12:42
"Az az Isten, akiről Köves Slomó beszélt, az ugyanaz az Isten, akiről mi beszélünk” – fejtette ki Jeszenszky Zsolt" Nem ugyanaz. A zsidók még mindig várják a messiást, és Jézus szerintük nem volt az, tehát Jézus Mennyei Atyja nem ugyanaz a tag, mint akihez ők imádkoznak.
Mandiner444hu
2023. november 06. 11:48
Akkor már érthető miért reklámozza magát az EU Budapest szerte óriásplakátokon arabokkal ezzel a szlogennel: Te vagy Európa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!