Remegő hanggal (nem) válaszolt a kötegelt, sorszámozott eurókra vonatkozó kérdésre Tordai Bence (VIDEÓ)

2023. szeptember 25. 17:53

Érdemi válasz helyett csak a szokásos propagandistázás érkezett a párbeszédes politikus részéről.

2023. szeptember 25. 17:53
null

Arról a múlt heti hírről kérdezte Bohár Dániel Tordai Bencét a Parlament őszi ülésszakának első napján, hogy már az OTP Bank is  feljelentést tett Karácsony Gergely 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében. A feljelentés miatt azóta már a NAV is vizsgálódik.

A bank szerint Karácsony mozgalmához 526 millió forint érkezett (tehát Márki-Zay Péter korábbi nyilatkozata a főpolgármester félmilliárdos kampányáról helytállónak bizonyult), de a gyanú szerint nem mikroadományozóktól, ahogy azt korábban Karácsonyék kommunikálták. 

Legalábbis erre utal az, hogy az OTP feljelentése szerint az adománygyűjtő ládákba „a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az EUR bankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”

Ezt is ajánljuk a témában

Az OTP feljelentette Karácsony mozgalmát

A lap birtokába jutott feljelentés szerint a főpolgármester által gründolt mozgalom számlájára több mint félmilliárd forint érkezett annak megnyitása óta.

Amikor Bohár Dániel ezzel szembesítette Karácsony párttársát, a párbeszédes Tordai Bencét, válasz helyett csak szokásos propagandistázást kapott. Feltűnő volt azonban, hogy Tordai hangja remegett a válaszadás közben. Amikor Bohár erre is rákérdezett, érdemi válasz helyett megint csak személyeskedés érkezett Tordai részéről.

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik