Lázár János, avagy a mindent elborító sötétség

2023. szeptember 08. 16:10

Lázár „igaz magyar hazafinak” nevezte Horthy Miklóst.

2023. szeptember 08. 16:10
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„L. Simon László is szólásra emelkedett, miután Lázár János »kivételes államfőnek«, »igaz magyar hazafinak« nevezte Horthy Miklóst. Szerinte figyelembe kell venni zsidó származású honfitársaink érzékenységét. Nos, zsidó származású honfitársaink érzékenysége mellett más érzékenységeket is említhetett volna, mondjuk, hogy világossá tegye, érdemes volna nem zsidó aspektusból is szemügyre venni a kormányzó tevékenységét.

Lázár János ugyanis nem érvelt, nem mondott az ég adta világon semmit, ellenben kitett egy három évtizeddel ezelőtti Antall József-interjúban talált rövid és semmitmondó idézetet. Az eljárást a legsúlyosabb érvelési hibák egyikeként szokás emlegetni, tekintélyérvként (argumentum ad verecundiam), amely nem a vita tárgyára fókuszál, hanem a hivatkozott személy tekintélyére vagy pozíciójára. 

Amúgy Antall Józsefre ebben az összefüggésben még történészként sem érdemes hivatkozni, ugyanis a néhai miniszterelnök kizárólag orvostörténeti írásokat publikált, orvos-életrajzokat, ám nem volt kutatója a két világháború közötti magyar történelemnek.

Azon zsidó származású honfitársaink érzékenységét valóban nem vehetjük már tekintetbe, akik Horthy országlása alatt pusztultak el, megszenvedve a zsidó törvények előidézte jogfosztás folyamatát, 

a Horthy-csendőrség által végrehajtott összegyűjtést és bevagonírozást,

 a Horthy-féle MÁV által példamutató fegyelmezettséggel és precizitással végrehajtott deportálást, vagy például nem vehetjük már tekintetbe a munkaszolgálatban agyonvert és meggyilkolt Szerb Antal vagy Radnóti Miklós érzékenységét sem.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitólap: Fotó: Lázár János Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2023. szeptember 13. 17:05
Gyurika, gyurika... Te aljasabb, vagy, mint hazaárulóbb
Zoltan70
2023. szeptember 11. 17:24
Zsuri, Zsuri, azért azzal a mindent elborító sötétséggel szerényebben kéne előhozakodni, pláne olyan valakinek (ez lenne kegyed), akihez képest egy fekete lyuk maga a mindent elborító fénycsóva!
talpas07
2023. szeptember 09. 21:50
Montgomery amerikai nagykövet (1933-41 között) ennél a magát nagyratartó hülyénél kissé árnyaltabban látta a Kormányzó személyét.
jagdpancer
2023. szeptember 09. 11:53
Jól eső érzés tölt el, hogy nektek askenáziaknak ez fáj.Ajvékolásotok nem hallatszik ki a patkány lyukatokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!