Az alacsony, kövér diktátor és a tehetségtelen …nyalók

2023. szeptember 26. 22:57

A cél nyilvánvalóan a valódi tájékozottságra nem törő plebs hergelése.

2023. szeptember 26. 22:57
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„A baloldal imádja lesajnálni, degradáló jelzőkkel illetni mind Orbán Viktor miniszterelnököt, mind pedig az őt támogató politikai, közéleti és média-szereplőket. És a balosok ezeket a mantrákat el is hiszik egymásnak, illetve saját maguknak. Mik is ezek? És mi a valóság?

Orbán Viktor karaktergyilkolását alapvetően két vonalra fűzik fel, régóta ezekkel próbálkoznak.

Az egyikkel konkrétan a személyt, az embert igyekeznek lejáratni, a másikkal a politikai szereplőt, a miniszterelnököt. És mindkét vonalon van két további »leágazás«.

Személyét tekintve az egyik a külseje, testi adottságai.

Alacsony és kövér – ahogy Karácsony Gergely is megmondta. Aztán bocsánatot kért, és amit erre Orbán Viktor reagált (»Karácsony éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért«), azzal a fasorba’ hagyta nemcsak Gejgőt, hanem a viccekből ismert Frappáns Válaszolót is. A magyar társadalom jelentős részét a legkevésbé sem zavarja a miniszterelnök testalkata, sőt, tán még azonosulni is tud vele.

A másik, hogy Orbán pszichésen zavarodott, kezelésre szorul, stb. A 168 Óra, a Népszava, a 24.hu, a HVG és számos további dollármédia-termék időnként megszólaltat »tekintélyes« (ami a libernyák nyelvezetben általában önmaguk, a belső elit köreik által piedesztálra emelt, egymás által hivatkozott, de valójában semmilyen, széles körben elismert teljesítménnyel nem rendelkezőt jelent) pszichiátereket, akik egyes megnyilvánulásokból, viselkedésmintákból (gombolgatja a zakóját, megnyalta a szája szélét stb.) végtelenül bölcs következtetéseket vonnak le a miniszterelnök mentális állapotára vonatkozóan. (Ez sem újdonság persze, ez is egy nemzetközi balos »franchise«; pontosan ugyanezt csinálták Trumppal is.) Ezt a feladatot, a »komoly értékelést« a mainstream balos sajtó végzi; az aljamunkát, a suttogó propagandát (veri a feleségét, Grazban ápolják stb.), a mémeket, manipulált fotókat, a nettó uszítást pedig az »Ez a lényeg«, a »Pesti bulvár« és hasonló szennyoldalak, illetve az ezek alá dolgozó online trollhadsereg.

Politikai oldalról pedig egyrészt azzal igyekeznek lejáratni, hogy fasiszta, diktátor, autokrata.

A szóhasználat függ a célközönségtől, és az sem baj, ha a jelzők folyton ellentmondásba kerülnek egymással: így képes a baloldal egyszerre nácinak bélyegezni, ugyanakkor kommunistázni, gimnáziumi KISZ-titkári múltját felróni. A cél nyilvánvalóan a valódi tájékozottságra nem törő plebs hergelése.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 28. 06:31
Leszoptad a vétótlan köpcös gecit rendesen, te szerencsétlen bohóc. Szólj a demens apádnak is köcsög!
pragmatika
2023. szeptember 27. 18:27
Ja. Meg egyéb baromságokat is tolnak. "Nincs demokrácia" Értsd nem mi kormányzunk "Nincs sajtószabadság" Értsd nem a mi kezünkben van a sajtó 99 %-a, ahogy az 2010 előtt volt "Nincs jogállamiság" Értsd nem a mi embereink ülnek kulcspozíciókban. "Tolvaj Fidesz" Értsd nem tudunk úgy lopni, ahogy 2010 előtt.
survivor
2023. szeptember 27. 12:10
Valami ok miatt 5X választotta meg a Nép...min . elnöknek. Fletó 1X puccsolt - 1X megválasztották + 1 lemondásra kényszerült... - 5:1
solyomtomi-2
2023. szeptember 27. 12:01
Pitiáner trollbanda az egész balek sajtó. De nem mondom, ti is egyre többet tanultok tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!