Tanár nélkül a jövő

2023. augusztus 04. 12:31

Az érettségi éve előtt egy évet éber tettrekészséggel töltöttek az iskolákban a nebulók: a 18 fokos tantermekben aligha tudott lankadni a figyelmük.

2023. augusztus 04. 12:31
Garay Klára
Garay Klára
Népszava

„Az idén érettségizők jobban teljesítettek, mint az elmúlt tíz évben bármikor. Ezt a hírt az Eduline tette közzé, statisztikákkal alátámasztva. Az érettségi átlag a 4-eshez közelített angolból, miközben kémiából és biológiából javítottak legtöbbet a diákok.

Ez érthető is, hiszen az érettségi éve előtt egy évet éber tettrekészséggel töltöttek az iskolákban a nebulók: a 18 fokos tantermekben aligha tudott lankadni a figyelmük. 2020-21-ben pedig, a járvány miatt igen kevés időt kellett fölösleges iskolában üldögéléssel eltölteniük. Ehelyett otthon, családi körben, a saját laptopjukon, online tanultak, home office-ban dolgozó szüleik figyelmétől kísérve. Húgaik és öcsikéik játékos, könnyed hangulatot teremtettek számukra. Sem edzések, sem művészeti foglalkozások, sportolási lehetőség vagy moziba, színházba járás nem vonta el a figyelmüket a szorgalmas tanulástól. Időközben – kizárólag a tanuló ifjúság lelki épülésére - olykor rendfenntartó belügyesek is megjelentek az iskolában. Fölöslegessé is váltak tehát a tanárok.

A fenti sikerek egyértelműen igazolják (a kormány számára), hogy a tanár és az iskola akadályozza a tanulókat a szabad szárnyalásban. Nemcsak a diplomás minimálbért vagy az infláció követő bérezést nem érdemlik meg, de a szakmunkásbért sem. Felmondanak? Pályát módosítanak? Nem kár értük. Lesz elég munkaerő az akkumulátorgyárakban.”

Ezt is ajánljuk a témában

 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. augusztus 06. 18:10
A kurva anyád te magyargyűlölő faszszopó balliberális sorosista görény, gyurcsány gazdád kirugott 14000 tanárt te meg azt a szarházi hazaáruló hugyagyú patkányt szopod!
olvasó 4
2023. augusztus 05. 11:26
Öreg komcsi tanárok ki a rendszerből, fiatalok be a rendszerbe. Reméljük tisztul. És emelkedik a színvonal.
Héja
2023. augusztus 05. 08:01
Így lehet a jó hírből rosszat gyártani. Ostoba fanyalgás Népszava-módra.
states-2
2023. augusztus 05. 07:09
Komcsi nélkül a jövő. Ez sokkol titeket 13 éve, nem a tanárhiány. Amúgy a legfrissebb, soha ennyien nem jelentkeztek pedagógusnak, mint az idén. Tehát kizárólag komcsiból lesz hiány az urnáknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!