Online erdőfigyelő szolgáltatást indított az LMP a tarvágások ellen

2022. augusztus 21. 17:56

Az ellenzéki párt frakcióvezetője hangsúlyozta, mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében.

2022. augusztus 21. 17:56
null

Az online erdővédő szolgáltatás elindításáról az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatót tartott, amelyet az LMP Facebook-oldalán is figyelemmel lehetett követni.

Ungár Péter azt mondta, a www.erdofigyelo.hu oldalon várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.

Hangsúlyozta:

„Mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében”

A kabinet terve azonban teljesen helytelen; az LMP-ben azt gondolják, hogy mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében – jelentette ki.

A frakcióvezető rámutatott, hogy nedves fával nem lehet fűteni, a most kitermelt erdőkkel ezen a télen nem oldhatók meg az energetikai problémák.

Másrészt a kormány módszerével nem lehet levinni a tűzifa árát – vélekedett.

A kabinet olyan erdőket tenne tönkre, amelyeket csak egyszer lehet tönkre tenni – jelentette ki Ungár Péter.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 23. 07:18
Aztán jövő tavasszal kijön a stat, hogy még sosem vágtak ki ilyen kevés fát Magyarországon. Egyébként lassan nem is tudom, hogy egy rendes sötétzöld milyen anyagból épít házat? A fát ki kell vágni, az a baj. A tégla és cement előállítása környezetszennyező, az a baj. A vályoghoz nincs szakember, az a baj. Gyallyakból nem lehet, az a baj. Marad a szar, abból várat is lehet.
amca
2022. augusztus 22. 18:01
Zsidókám ,a több milló db fám közül üzenném ,kapd be a gétzy getzyjét.. Ennyi.
SwordFish
2022. augusztus 22. 17:49
Az LMP lehagyta a Momentumot butaságban.
Ati Papa
2022. augusztus 22. 15:50
Más az, ha az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik. Manapság az összes nyálas képű macskajancsi hirtelen erdőgazdasági szakértő lett, főleg tarvágásra specializálódtak. Komoly, szavahihető szakemberek szólaltak már meg többször is a témában, de ők csak fújják a magukét, mint a pereces. Legutóbb a hír TV Politikai hobbista című műsorában beszélt a témáról egy fiatal erdőgazdasági szakember nagyon érthetően, világosan. Javasolnám Ungárnak és társainak, hogy nézzék meg a műsort és végre kussoljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!