Közlekedési szakértő: a körúti kerékpársávok kialakítása a szakma megcsúfolása

2022. január 06. 09:29

Szálka Miklós „szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy a BKK szerint a nagykörúton a kerékpárosok az autósok felét teszik ki.

2022. január 06. 09:29
null

A fővárosban a nagykörúti kerékpársávok kialakítása „rettenetesen rossz” elhatározás volt és teljesen szakmaiatlan, tulajdonképpen a szakma megcsúfolása – mondta Szálka Miklós közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Semmilyen háttéranyag, terv nem készült az intézkedéshez, „egyszerűen egy vödör festékkel kifestették ezeket a kerékpársávokat”, amelyek a biciklisek számára is veszélyesek – fogalmazott. 

Meg lehetett volna úgy csinálni, hogy oldalanként két forgalmi sáv, kerékpárút és parkolósáv legyen. Ez utóbbi részben a járdán lehetett volna – mondta Szálka Miklós, hozzátéve, hogy a nagykörúti járdán nem szükségszerű, hogy „bódék sorozata legyen”, elfértek volna ott a parkoló autók. Szálka Miklós „szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerint a nagykörúton a kerékpárosok körülbelül az autósok felét teszik ki.

(MTI)

Nyitóképen: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Trenka Attila

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. január 06. 16:10
melyik szakma?a faszbukker szakma?
Kristály
2022. január 06. 15:32
Ez az önkény uralom amikor egy tudatlan búnkó megaláz több mint 2 millió embert . A következmények nem számitanak.
nyugalom
2022. január 06. 13:20
Eddig rben volt? Most felebredt? Az autosok miert nem mennek geliek ellen tüntetni?
Megtalálta
2022. január 06. 11:59
"Szálka Miklós 'szemenszedett hazugságnak' nevezte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerint a nagykörúton a kerékpárosok körülbelül az autósok felét teszik ki." Elég csak végigsétálni a Nyugatitól az Oktogonig vagy tovább, a Blaháig. Ilyenkor télen aztán pláne. Egyébként egy csomó kerékpáros-rolleres a járdát használja ott is, ahol van kerékpársáv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!