Márki-Zay szerint a rezsicsökkentés népbutítás, Bige Lászlóról pedig nem tudja, hogy bűnöző-e

2021. november 24. 11:21

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedd esti gárdonyi fórumán a rezsicsökkentést kritizálta, Bige Lászlót viszont védelmébe vette.

2021. november 24. 11:21
null

Márki-Zay Péter kedd este Gárdonyban tartott fórumot, melynek során többek között a rezsicsökkentésről, valamint a Bige Lászlót ért vádakról is elmondta véleményét.

Márki-Zay: A rezsicsökkentés népbutítás

A rezsicsökkentésről szólva az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta: az „óriási probléma” az, hogy „ahelyett, hogy okosan reagálnánk egyes problémákra”, szerinte „sajnos néhány politikus, ugye azt kereste, hogy hogy lehet ebből lopni. Hogy lehet ebből személyes hasznot csinálni?”

Márki-Zay Péter elmondta: „na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás”,

mint fogalmazott, szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”. A politikus kijelentéseit az alábbi videó 24. percétől kezdődően hallgathatja vissza.

Márki-Zay: Nem tudom, hogy Bige László bűnöző vagy nem bűnöző

A hódmezővásárhelyi polgármester Bige Lászlóról szólva úgy fogalmazott: 

kérdezték, hogy Bige Lászlóval mi a helyzet, hogy ő most bűnöző, vagy nem bűnöző, én nem tudom.”

Márki-Zay hozzátette:

Lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt.”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor Bige László védelmében felvetette azt is: „az is lehet, hogy egyáltalán nem a kartellezés a probléma”. Mint fogalmazott: „egyelőre nem látunk rá bizonyítékot, egyelőre csak a propagandát látom meg azt, hogy meg akarják szerezni a cégét.”

Márki-Zay elmondta: kampánya jelentős részét Bige László finanszírozhatja

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint lehetséges, hogy a kampány tizedét, vagy ötödét a baloldali oligarcha fogja anyagilag támogatni, Márki-Zay eddig ötmillió forintot kapott Bigétől. Bővebben is érdekel...

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének Bige Lászlóval kapcsolatos, fent idézett kijelentéseit az alábbi videó 21. percétől kezdődően hallgathatja vissza:

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik