Minden tagállam által elfogadott, digitális oltási EU-igazolványt akar a Bizottság

2021. április 28. 12:32

Szándékuk szerint az ingyenesen hozzáférhető dokumentum már a nyár elején elérhetővé válna.

2021. április 28. 12:32

A nyári utazásokhoz és ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a megszokott keretei közé, a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó biztonsági intézkedések meghozatala mellett megbízható, minden európai uniós tagállam által elfogadott közös uniós, digitális oltási igazolványra van szükség – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán.

A beoltottságot igazoló uniós tanúsítványról folytatott EP-vitán a belga biztos hangsúlyozta: az igazolvány lehetővé teszi majd, hogy mindenki biztonságban és megkülönböztetés nélkül utazhasson az unió egész területén akkor is, amikor még nem ért véget a koronavírus-járvány. A bizottság azt szeretné, ha az ingyenesen hozzáférhető, digitális zöld igazolványnak nevezett dokumentum már a nyár elején elérhetővé válna – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. április 28. 19:52
Meg a kurva nénikéjüket, azt. Kretének.
barnabibambi
2021. április 28. 17:54
Csak a FASISZTA BUNKÓK AKARNAK MEGBILLOGOZNI MINDENKIT MINT A NÁCIK TETTÉK A ZSIDÓKKAL! KÉNYTELENEK LESZÜNK A FÜTYKÖSSEL ÉRVELNI A NÁCIK ELLEN!
AROON
2021. április 28. 13:56
Jeee nálunk már van, bár nem bal érdeme.
h040183
2021. április 28. 13:45
Én meg azt akarom hogy vegyék számba a kínai és orosz vakcinát! De tudom hogy sajnos nem fogják, ahhoz túlságosan benne vannak a nyugati gyógyszergyártók zsebében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!