Adósok börtöne

2018. augusztus 08. 11:16

Az igazságszolgáltatás mára kialakult hiperliberális formája ugyanis olyannyira el van foglalva az elkövetők jogainak védelmével, hogy az áldozatokéval már nem ér rá foglalkozni.

2018. augusztus 08. 11:16
Aristo

„Az igazságszolgáltatás mára kialakult hiperliberális formája ugyanis olyannyira el van foglalva az elkövetők jogainak védelmével, hogy az áldozatokéval már nem ér rá foglalkozni.

Ez a fajta eljárási gyakorlat a viszonylag békés, virágzó, háború utáni nyugat-európai társadalmakban alakult ki, ahol az óriási társadalmi többség – a helyzet kialakulásában demokratikusan résztvevő őshonos – be akarta/akarja tartani a törvényeket. Ilyen körülmények között, alacsony bűnözési ráta mellett, volt idő és igény arra, hogy aki mégis bűnözésre adta a fejét azt megpróbálják »átnevelni«. A jogrendszert telerakták tehát mindenféle eljárásjogi és egyéb garanciákkal, nehogy sérüljenek az elkövető jogai. Ez azután odáig fajult, hogy már többnyire az áldozatok jogai sérülnek.

Aki bűnöző akar lenni, az pontosan tudja: semmi ne legyen a nevén. Ne rendelkezzen levonható jövedelemmel, még a bankszámlái is más nevén legyenek. Mi, akik sajnos a tisztességet választottuk életformául, persze úgy gondoljuk, milyen veszélyes, természetellenes dolog az ilyesmi. Hiszen mi van, ha a stróman egyszer csak valóban a sajátjaként akar bánni a névlegesen birtokolt dolgokkal. Ez azonban nem valós veszély, egy, az erőszakot hétköznapinak tartó közegben. Ha ilyesmi történne, az illetőt úgy megvernék, hogy arról kódul, és ezt ő is pontosan tudja. Nem is tesz hát ilyesmit, bűnözőnk vagyona biztonságban van.”

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2018. augusztus 08. 22:52
Javaslom Artistonak összegyűjteni azokat a vérlázító eseteket, amikor a bűnözők különböző elképesztő indokokkal kaptak milliós, százmilliós kártérítéseket. Ebben jó partnerek az óriási költségvetéssel működő nemzetközi bíróságok. Pl: "Mintegy 7 ezer euró (több mint 2 millió forint) kártérítést és perköltséget ítélt meg keddi, nem jogerős döntésében egy magyar férfinak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága. A bűnöző azért fordult a nemzetközi bírósághoz, mert állítása szerint sérült a tisztességes eljáráshoz való joga azzal, hogy ügyvédje késve kapta meg az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérő ügyészi beadványt."
Palepoli
2018. augusztus 08. 22:39
Teljesen igaza van az írásnak, magát a folyamatot a balliberális jogértelmezés uralomra jutása eredményezte. Először ez változott meg a hatvanas-hetvenes években, majd ehhez igazodott a szabályozás kicsi fáziskéséssel. . Hammurappi törvénykönyvének elvei mellett normálisan működik a társadalom, a jog nem válik a bűnözés ösztönzőjévé. Hammurappi törvénykönyvéről sok hazugságot terjesztettek el a balliberálisok, csak el kellene olvasni az eredeti szöveget. Az elvei ma is alkalmazhatók lennének.
koronaszepe
2018. augusztus 08. 18:05
Ez most valami burkolt fenyegető üzenet Lőrincnek?
Marslaki
2018. augusztus 08. 12:51
A mai független, emberi jogokra érzékenyített bírói kar a jogkövető, civilizált polgároknak talán megfelelő, ám a "gyilkos különítmények" tagjaival, akik "Európa szerte foglalkoznak a kurvafuttatás nehéz, felelősségteljes és semmivel nem pótolható feladatával, továbbá védelmi pénz szedésével és más társadalmilag szintén kétségtelenül hasznos tevékenységgel" nem neki kellene foglalkoznia, hanem egy olyan bírói testületnek, akiknek felhívták a figyelmét az áldozat kárpótlására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!