Normális, ha az egyházak állást foglalnak közéleti kérdésekben ?

2018. január 21. 18:53

Politizálhatnak-e a papok a templomban? Szilvay Gergely az Echo TV-ben fejtette ki álláspontját.

2018. január 21. 18:53

Soros György a magyar kormány megbuktatására készül? Tanulmány készült az európai illiberális kormányzatokkal szembeni nyomásgyakorlásról. Politizálhatnak-e a papok a templomban? Ilyen és ehhez hasonló témákról beszélgetett Jurák Kata, a Magyar Idők újságírója, Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Echo TV Civil Kör című műsorában.

Az adásban elhangzott: a keresztény egyházaknál bevett szokás, hogy választások előtt a püspöki karok kiadnak egy körlevelet, amiben sorra veszik, hogy melyek azok a szempontok, amelyeket egy keresztény embernek mérlegelnie kell a voksolás előtt. „Az egyház mindig is politizált olyan értelemben, hogy a politikában is felmerülő fontos etikai kérdésekről megmondta a véleményét” – mondta Szilvay. A Mandiner főmunkatársa azt is leszögezte: szerinte teljesen normális, ha az egyházak közéleti kérdésekben megnyilatkoznak. 

A teljes beszélgetés itt érhető el. 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2018. január 22. 11:21
Miért ne segíthetnének a papok abban, hogy megkülönböztessük a jót a gonosztól?
Mindjárt
2018. január 22. 09:00
"Politizálhatnak-e a papok a templomban? " Politizálnak a fidesz-maffia papjai ahog azt tették a Rákosi időkben is. Akkor békeapoknak nevezték őket. Most fidesz-maffia pap jelző illik ezekre a papokra.
szekula
2018. január 22. 02:51
Szerintem Szilvya nem foglalhat állást közéleti kérdésekben. Nem elvi alapon nem, hanem mert szimplán túl buta hozzá.
Kanóc
2018. január 21. 23:54
Jurák Kata lehetne kicsit csendesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!