A Klik tagadja, hogy a hétfőn hiányzó diákok után kérdezősködött volna

2016. március 02. 17:24

Bekérte a hétőn a tanárokkal való szolidaritásból iskolából hiányzó diákok listáját Szekszárdon és Székesfehérváron LMP-s és DK-s források szerint. A Klik tagad, az egyik igazgató szerint a törvény nem szabályozza, hogy hány hiányzást igazolhat a szülő.

2016. március 02. 17:24

Bekérte egy szekszárdi iskolából a Klik azon diákok neveinek a listáját, akik úgy hiányoztak hétfőn, hogy nem voltak betegek – írja a Facebookon Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője. 

A Nem leszek suliban mozgalom szervezése nyomán hétfőn az oktatási rendszer és a Klik működése ellen demonstráltak szülők országszerte azzal, hogy nem engedték iskolába gyermekeiket. 

Az MNO kérdésére Hadházy elárulta, hogy a szekszárdi Garay János Általános Iskoláról van szó. Hozzátette: több osztályról tud, ahol a gyerekek fele nem ment iskolába hétfőn, vagy ha mégis, sokan kockás ingben jelentek meg. 

A portál információi szerint az iskolát valóban megkereste a Klik, hogy megtudják: hány olyan diák hiányozott, aki nem volt beteg aznap. Hogy ez hétköznapi dolognak számít-e, arról egy gimnázium vezetőjét kérdeztük. 

Hány hiányzást igazolhat a szülő? 

„Eddig soha nem fordult még elő, hogy a Klik bekérte volna a diákok szülői igazolását a hiányzásokra” – mondta el az MNO-nak Hajnal Gabriella, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója. Hajnal az MNO-nak hozzátette: eddig ő maga nem látott olyan rendeletet, vagy törvényt, amely előírná, pontosan hány hiányzást igazolhat gyerekének a szülő. Mint mondta, ezt az adott intézmény házirendje szabályozza. 

Földi Judit, a DK székesfehérvári önkormányzati képviselője az MTI-nek szerdán azt mondta: szülőktől kapott információi szerint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában hétfőn reggel az igazgatónő hangosbemondón kérte az osztályfőnököket, hogy készítsenek névsort a hiányzó gyerekekről. 

A Klik állítja: nem kért listát a hiányzó diákokról 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem kérte és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába – közölte a központ szerdán az MTI-vel. 

A Klik közleményében úgy fogalmazott: egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson. Az állami fenntartó kiemelt feladatának tartja a gyermekek érdekeit érvényesíteni, a folyamatos oktatást biztosítani és egyenlő esélyt teremteni a köznevelésben részt vevő diákjai és pedagógusai számára – írták.

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. május 04. 21:43
http://figyelo.hu/cikk_print.php?cid=402174-hajnal-gabriella Egy csésze kávé Hajnal Gabriellával Egy csésze kávé Cseke Hajnalka 2014-04-10 06:57 Nehéz év áll mögöttünk. Az, hogy az iskolákban kialakított új rendszer működik, a vezetőknek és a pedagógusoknak köszönhető – állítja a Figyelőnek a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója. Fotó: KOTSCHY GÁBOR NÉVJEGY 49 éves, iskolaigazgató, matematika–fizika szakos tanár. Két gyermeke van. Kedvencek Könyv » most éppen Jean Sasson: Ester gyermeke Zene » szívesen hallgatok sok mindent Film » Holt költők társasága Hobbi » színház, sport– Hogyhogy nem Szabó Dezső? http://www.port.hu/ester_gyermeke/pls/w/document.document_page?i_document_id=22712
tevevanegypupu
2016. március 03. 11:47
És miért ne kérdezősködhetett volna..hiszen ezek a gyerekek vagy önállóan vagy a szülők és tanárok tudtával támogatták a sztrájkot, sztrájkoltak..állítólag jogosan, saját érdekükben. Nem merik vállalni névvel? De a kréta az kéne ugye!
heep
2016. március 03. 09:38
A Klik tagadja tehát bekérte a hiányzó diákok névsorát. "az igazgatónő hangosbemondón kérte az osztályfőnököket, hogy készítsenek névsort a hiányzó gyerekekről" Na ez meg csak egy DK-s lázálom. Annyira hülye nem lehet egy igazgató, hogy ha már aljas akkor azt még közszemlére is teszi egy hangosbemondóval. Hagy tudja ország-világ, hogy mekkora tetű?
Huang
2016. március 02. 20:51
Nincs mi után kérdezősködni, mert influenza járvány van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!