Zároltatná a Jobbik Simon Gábor számláját

2014. február 11. 17:47

A Jobbik szerint felmerülhet a gyanú, hogy Simon Gábor vagyongyarapodása mögött nem tisztázott, esetleg bűncselekményből származó összegek állnak. Az ellenzéki párt frakcióvezető helyettese szerint amíg ezt nem tisztázzák, az ügyészség zárolhatná a szocialista politikus bankszámláját.

2014. február 11. 17:47

Erről Volner János beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: szeretnék tudni, hogy a magyar hatóságok miért nem járnak el ebben a kérdésben. Szerintük felvetődik az a gyanú, hogy ezek a pénzek nem tisztázott forrásból, esetleg bűncselekményből származhatnak. Ezt egyelőre nem tudják, de meg kell vizsgálni  rögzítette.

Volner János rámutatott: ha ez a gyanú felmerül, akkor az ügyészségnek lehetősége lenne arra, hogy adott esetben akár zárolja a bankszámlát, Simon Gábor vagyontárgyait, amíg eredetükre nem sikerül magyarázatot találni. Szerinte a kormány ezen a területen nem tesz semmit vagy nem tájékoztatta ilyen intézkedésekről a közvéleményt.

A Jobbik a hatékony bűnüldözés és igazságszolgáltatás pártján áll – jelentette ki, hozzátéve: szerintük, ha hasonló esetben vezető politikusoknál felmerülnének tisztázatlan vagyongyarapodásból származó jövedelmek, akkor meg kell teremteni arra a lehetőséget, hogy ne lehessen eltüntetni ezeket – hangoztatta. Simon Gábor, az MSZP addigi elnökhelyettese február 6-án jelentette be, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselő-jelöltségtől, és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. A politikus hétfőn új vagyonnyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlés mentelmi bizottságának, de az nem ad választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel benne. A képviselő - aki kedd estig még módosíthat vagyonnyilatkozatán - nem jelent meg a bizottság ülésén, amelyen az ő ügyével foglalkoztak.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hober Marlow
2014. február 11. 20:26
Még nem zárolták???
Senior
2014. február 11. 18:45
De, hogy nem, kedvenc szórakozásuk az állami pénzek lenyúlása. A maszoposok ostobák, Viktor előbb megteremti a "jogszabályi alapját". Fletó már megmondta, jobb ha nem is tudják, honnan kapott pénzt az MSZP. Ő csak böszme, de nem hülye.
krisztoforo48
2014. február 11. 18:31
Ha zárolnák,akkor maradnak még másikok!?Előferdülhet.
kukagyerek
2014. február 11. 18:13
"Zároltatná a Jobbik Simon Gábor számláját" ........... Ez sem az impotens fidesznek jutott eszébe. Jellemző rájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!