Az élelmiszerek áfájának csökkentését sürgeti a Jobbik

2013. október 15. 13:13

A párt szerint hiába a rezsicsökkentés, ha az élelmiszerek ára tíz százalékkal, vagy akár még ennél is nagyobb mértékben drágult az elmúlt évben.

2013. október 15. 13:13

A Jobbik szerint a kormány által folytatott „kamu rezsiháború és árnyékboksz” minden pozitív hatását kioltják a magas élelmiszerárak. Apáti István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján úgy értékelte: a rezsicsökkentés hiába hagy egy kicsivel több pénzt az emberek pénztárcájában, ha a minden családot leginkább érintő kiadási tétel, az élelmiszerek ára az elmúlt egy évben legalább 10 százalékkal, de egyes termékeknél ennél is nagyobb mértékben drágult. „Amit az emberek nyernek a réven, azt elveszítik a vámon” – fogalmazott a jobbikos képviselő.

Apáti István ismételten az alapvető élelmiszerek áfájának 27 százalékról 5 százalékra csökkentését sürgette. Azt mondta, ez a kormány bevallása szerint is 70-200 milliárd forint terhet jelentene az államnak a csökkentésbe bevont termékek körétől függően. A kormány döntéseinek hatására „stadionépítésre is elmegy közel ennyi” – jegyezte meg.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. október 15. 19:40
A 27%-os világrekord ÁFA kulcsot kellene csökkenteni, mert versenyhátrányt okoz. Ma Magyarországon sem pénzt keresni, sem pénzt költeni nem érdemes annyira, mint máshol.
puszika
2013. október 15. 18:02
Mintha már lett volna egyszer élelmiszer áfa csökkenés.Igen, jól emlékeztek,a szocialista gazdaságpolitika szerint/"bigyomail"/ .De lássatok csudát,annak töredéke sem jutott el a fogyasztóhoz,viszont jól hangzott. Ez kell most is??
nyugalmazott tanár
2013. október 15. 16:12
Így könnyű sikeres politikát űzni. Hónapok óta nyitott a kapu, amit dönget a Jobbik. Annyi különbséggel, hogy A-t mondanak, de B-t nem: mibúl? Biztosak lehetnek benne, hogy amilyen mértékben felfut a gazdaság, olyan mértékben fognak csökkenni az alapvető élelmiszerekre rakodó terhek. Ilyenkor azonban megfontolandó, - az eddigi tapasztalat szerint - hogy a kereskedelem fölözi le a különbséget. A mindig talpra eső kereskedelmet hízlalja, és a családokhoz ebből kevés jut el. Lehetséges, hogy jobban járnak a családok, ha továbbra is a bevételeik nőnek, és nem az ÁFA csökken.
FabiánA
2013. október 15. 15:42
Egyet kell értenem abban hogy az adót sem lehet emelni a végtelenségig de akkor valamit csökkenteni a kiadásokat. Te hogy oldanád meg ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!