Leköpték Gyurcsányt a bíróság előtt

2013. szeptember 17. 10:55

Füttyszóval, pfújolással és transzparensekkel fogadták a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatos büntetőperre érkező vádlottakat a bíróság előtt tüntetők. Gyurcsány Ferencet le is köpték.

2013. szeptember 17. 10:55

Tüntetők várták a volt rendőri vezetők és társaik 2006 őszi zavargásokkal összefüggő, kedden kezdődő büntetőperére érkező vádlottakat a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épülete előtt. Bene László volt országos rendőrkapitányt, a per elsőrendű vádlottját, füttyszóval és pfújolással fogadták. Gergényi Péter nyugállományú rendőr vezérőrnagy, volt budapesti rendőrfőkapitány, a per másodrendű vádlottja már korábban megérkezett a bíróságra. A tárgyaláson a hallgatóság soraiban helyet foglaló Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt – még az épület előtt – leköpték.

Gyurcsányt, aki országgyűlési képviselőtársával, a Demokratikus Koalíció politikusával, Vadai Ágnessel érkezett a törvényszékhez, üvöltözve fogadták. A mintegy félszáz demonstráló egyebek mellett „Hol a főkolompos, hibbant Néró?”, „Miért nem terrorizmus a vád a terroristákkal szemben?”, „A túszok ejtésére tett utasítás nem terrorizmus?” feliratú táblákat, molinókat emelt a magasba. Gyurcsány Ferenc a biztonsági ellenőrzésre várakozó újságíróknak azt mondta: annak idején, a történtek után, nem váltotta le Bene László volt országos rendőrfőkapitányt, mert nem tartotta őt felelősnek. 

A bíróság épületénél Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő is megjelent.

A 2006. szeptember 18-án este a tévészékháznál, illetve a 2006. szeptember 19-21. között és október 23-án Budapest utcáin történtekkel összefüggésben 15 pontban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya. Az ügyészség többnyire felfüggesztett szabadságvesztést, esetenként pénzbüntetést indítványozott. Álláspontja szerint a parancsnokok bűnössége elsősorban intézkedések, illetve az eseményeket követő felelősségre vonások elmulasztása miatt állapítható meg. Sajtóhírek szerint a büntetőperben több mint száz tanúra és több mint félszáz tárgyalásra lehet számítani, elsőfokú döntést egy év múlva hozhat a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa.

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2013. szeptember 18. 07:58
https://www.youtube.com/watch?v=xT4e5vFXB_Y
sellafield1957
2013. szeptember 17. 18:48
talán tényleg nem nem köpni kéne , hanem pl ütni ameddig nem vinnyog a rohadék
Ouroboros
2013. szeptember 17. 18:43
Ezek szerint megvan Loppert Dániel utódja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetői székében...
=nessuno=
2013. szeptember 17. 17:51
Primitív pofa. Gondolom, felelősségre vonják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!