Jobbik: Ne beduinok gyógyítsák a magyar betegeket!

2013. február 14. 14:41

A párt felszólította a kormány, hogy készítsen átfogó stratégiát az egészségügyi dolgozók Magyarországon tartására, hogy ne beduinoknak kelljen gyógyítaniuk a magyar betegeket.

2013. február 14. 14:41

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy dolgozzon ki átfogó stratégiát a kivándorlással sújtott szakmákra, így különösen az orvosi, szakápolói, ápolói foglalkozásokra – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar felsőoktatás jelenleg nem képez annyi orvost, amennyi elhagyja az országot, vagy felhagy a munkával, vagyis nem biztosított az utánpótlás, ahogyan a szakápolók és ápolók kivándorlási aránya is „élesen nő” – mondta.

A politikus közölte: a Jobbik információi szerint van olyan kelet-magyarországi megye, ahol minden ötödik sebész külföldi. Az ellenzéki párt ugyanakkor nem szeretné, hogy „beduinok gyógyítsák a magyar betegeket”, ezért felszólítja a kormányt, hogy készítsen átfogó stratégiát az ágazat megmentésére és a dolgozók Magyarországon tartására. A Jobbik szerint ebben a stratégiában kiemelt figyelmet kell fordítani az oktatásra, képzésre, valamint arra is, hogy a keleti és nyugati országrészek között jelenleg uralkodó különbségeket is kezeljék.

Z. Kárpát Dániel szerint olyan feltételeket kell teremteni a hazai egészségügyben, hogy megérje a magyar orvosoknak az országban, vagy akár a keleti-megyékben is állást vállalniuk. Szerinte a stratégia részeként az egészségügyi turizmust is nemzetstratégiai ágazatnak kell nyilvánítani.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. február 15. 00:30
jobbik el kezdte ekézni Erdő PÉtert, kell ez?
Claypool
2013. február 15. 00:19
A Jobbik csak nem Daher Pierre-re gondolt,aki Molnár Oszkár helyett lett a Fidesz edelényi országgyűlési képviselője ? Na ez az a fajta gusztustalanság, ami mindig is a Jobbik sajátja volt! Más: A Jobbik hogy egyezteti össze ezeket a nyilatkozatokat Arab barát külpolitikájával? Szánalmas.
Soma
2013. február 14. 21:39
Ahogy elnézem a tendenciát, a beduinok legalább nem rontanának a beteg állapotán. A mai orvoslást nagyrészt a gyógyszer lobbi irányítja. Saját tapasztalat: Ha baj van, csak idős tapasztalt orvoshoz fordulva lehet megúszni a felesleges gyógyszerszedést, illetve a kínokkal járó vizsgálatokat. Az a baj, hogy már kevesen vannak. A társadalom elpazarolja azt az értéket, ami nélkülözhetetlen a gyógyításban. Egyébként minden téren ez van.
Gregorius
2013. február 14. 21:32
Én a Műegyetemből indulok ki, ahol ugyanaz volt a követelmény az arabbal és a magyarral szemben. Hülyét nem engedtünk át, mert kárt okozhat és ezzel csak rontaná az egyetem hírnevét. Szerintem hasonló a SOTE hozzállása is, így az itt végzett külföldi, de nálunk maradt orvosoktól, ha tökéletesen tudnak magyarul, nem kell tartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!