Schmitt Pál támogatja a nukleáris leszerelést

2012. március 27. 10:46

Magyarországnak nagyon fontos a nukleáris energia használatának biztonsága, s a magyar tudósok mindig fontos szerepet játszottak a nukleáris technológia, azon belül a biztonsági intézkedések fejlesztésében - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök kedden a nukleáris biztonsággal foglalkozó szöuli csúcstalálkozón.

2012. március 27. 10:46
Az államfő leszögezte, hogy Magyarországnak komoly érdeke nukleáris létesítményei és a nukleáris anyagok biztonságának szavatolása, a nukleáris terrorizmus veszélyének csökkentése, ezért támogatja Barack Obama amerikai elnök Szöulban elhangzott javaslatát, hogy újabb területekre terjesszék ki a nukleáris leszerelést.
 
Schmitt Pál emlékeztetett rá, hogy Magyarország megerősítette a nukleáris biztonság jogi és szabályozási kereteit. Mivel tudatában van annak, milyen nagy károkat okozhat a magasan dúsított uránium, ha rossz kezekbe kerül, jelezte, hogy Magyarország csökkenti a magasan dúsított urán felhasználását polgári létesítményeiben. 
 
Az államfő felajánlotta, hogy a NAÜ-vel együttműködésben Magyarország tréningeket és továbbképzéseket tart majd nukleáris témában. 
 
Tisztában vagyunk azzal, hogy a nukleáris biztonság szavatolásában egyedül senki nem lehet sikeres. Ezért nagyra értékeljük a partnereinktől kapott támogatást és segítséget, s hisszük, hogy a nemzetközi együttműködés ezen a téren rendkívül fontos - jelentette ki a magyar államfő.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 27. 20:01
Én pedig támogatom Plagi álamfő leszerelését.
cili
2012. március 27. 18:34
..és egyben támogassa a saját leszerelését is!! Nagyon ciki,és vállalhatatlan ez a történet. Minél tovább húzza -nyúzza a lemondását,annál szégyenteljesebb lesz a távozása.
emhem
2012. március 27. 11:25
ha már ennyire a német hozzáállást akarja másolni (höhö, most nem _úgy_), ajánlom figyelmébe Karl-Theodor zu Guttenberg igaz történetét. "In February 2011, evidence was made public that Karl-Theodor zu Guttenberg had violated academic standards by copying many passages from sources such as newspaper articles, speeches or term papers in his dissertation.[156][157] On 18 February 2011, Guttenberg announced that he would "temporarily stop using his doctor's title".[158] On 21 February 2011, Guttenberg made a statement declaring that he would no longer use the academic title.[159] He requested that the University of Bayreuth revoke his doctoral degree due to "serious errors" on his part. The university revoked the degree two days later on 23 February 2011, based on their own investigation and citing "extensive violations" of doctorate regulations by the omission of source citations." http://en.wikipedia.org/wiki/Karl-Theodor_zu_Guttenberg ja és itt tenném hozzá, hogy marhaságnak tartom, hogy a forrásmegjelölésekre van kihegyezve a dolog (pl. a magyar nemzet, vagy akár az origo mai cikke), mintha ha odaírta volna, hogy "a következő 180 oldalt georgiev művéből másolom", akkor semmi probléma nem lenne. nem. a doktori tézis tudományos munka: önálló kutatási eredmények rendszerezése, mindig is ez volt. ha a fenti mondatot beleírja, körberöhögik, és hazaküldik, hogy menjen inkább tolmácsnak vagy műfordítónak. ő ezt pontosan tudta, ezért is nem írta bele. ha a tanács ennek ellenére nem vonja vissza a címet az első sorban szégyen az egyetemre nézve, indikátora a magyar demokrácia halálának, és végső soron az ország szégyene.
sky.net
2012. március 27. 11:21
doktor nukulláris megoldja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!