Kritizálja a családvédelmi törvényt az MSZP

2011. december 06. 13:55

A párt szerint a javaslat visszaengedné a végrehajtó hatalmat a háló- és gyermekszobába.

2011. december 06. 13:55

Az MSZP szerint a KDNP családvédelmi törvényjavaslata oda engedné vissza a végrehajtó hatalmat, ahol ma már egy modern államban sincs helye: a háló- és gyermekszobába. Lendvai Ildikó kifejtette, hogy az előterjesztés értelmében nem lesz család a még gyermektelen élettársi közösség, és nem számít majd családtagnak az élettárs, aki párjával közösen neveli annak gyermekét. Lendvai Ildikó szerint „az elváltak egyenesen nádpálcát érdemelnek”, nem állami támogatást, hiszen „a család akkor tölti be szerepét”, ha az anya és az apa „tartós és szilárd kapcsolatban élnek”.

Kifogásolta azt is, hogy minden kiskorúnak kötelessége lesz, hogy „tartózkodjék az egészségét károsító életmódtól”. Kitért arra, hogy a javaslat megismétli az alaptörvény azon rendelkezését, amely szerint a magzati életet már a fogantatás pillanatától törvényi védelem illeti meg. Szerinte immár a második kétharmados törvény teszi lehetővé az abortusz szabályozásának szigorítását, sőt az esemény utáni tabletta betiltását. Bírálja azt is, hogy a tervezet kétharmados törvénnyel betonozza be a gyerekek utáni adókedvezmény „igazságtalan rendszerét”: továbbra is kisebb támogatás járna annak a gyereknek, akinek a szülei keveset keresnek, elvesztették munkájukat, rokkantak vagy egyszülős családban élnek.

Az MSZP szerint a családvédelmi törvény csak a KDNP normái szerint élő és ehhez méltó jövedelemmel rendelkező családokat támogatja, ezért az MSZP olyan átfogó családvédelmi törvénycsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely a kereszténydemokrata kurzus 18. századi családmodellje helyett a mai magyar társadalom kihívásaira kínál 21. századi megoldást.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
novara
2011. december 06. 19:20
Kérném a Mandinert,akkor szóljon,ha a levedlett komcsik valamit nem kritizálnak! Az még hirértékkel birhat.Bocs,Lendvai botox akkor sem.Esetleg,ha főszerepet vállalna a Múmia 3-ban. ...akkor sem.Inkább a Heller.
60felett
2011. december 06. 19:08
Liberális jogvédők, hol vagytok? Bezzeg, ha cigány lenne, bezzeg, ha... de ezt már le sem írom.
Faqtya ezredes
2011. december 06. 15:26
Qss komcsik!
rakosi
2011. december 06. 15:19
Hol látod te itt a mestert pisilni? Kaszál! Dolgozik és nem körlevelez! http://server2001.rev.hu/oha/oha_picture_id.asp?pid=1767&idx=7534&lang=h
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!