Orbán stílusát elemzi az Economist

2011. augusztus 12. 08:56

A kellemetlen csapat címmel közölt cikket a brit The Economist című hetilap. Az írás a nemzetközi kritikák kereszttüzében álló Orbán-kormányt emeli ki példaként, amely a cikk szerint eredményeket ért el agresszív fellépésével.

2011. augusztus 12. 08:56

„A kellemetlen csapat”  címmel közölt írást a kelet-európai politikusokról, köztük Orbán Viktorról az Economist brit hetilap. A cikk azt firtatja, miért keresik a konfliktusokat Európa egyes szegényebb, külföldi befektetésekre számító országainak vezetői. A lap példaként elsősorban a 2010-es hivatalba lépése óta külföldi kritikák kereszttüzében álló Orbán-kormányt említi.

A cikk szerint a „csapatnak” rossz véleménye van a hagyományos diplomáciáról, amelyre éppen ezért nem fektet különösebb súlyt. Az Economist felhívja a figyelmet: a magyar választók nagy többsége támogatja Orbán Viktor „nyers” megközelítésmódját.

Az Economist úgy véli, a Fidesz intézkedései nem tesznek jót az ország egyébként is „megtépázott” nemzetközi hírnevének. A brit lap ugyanakkor azt állítja, a magyar EU-elnökség nem látta kárát a magyar belpolitikát érintő kritikáknak: a veszekedések után a kritizált ország sokszor engedményeket ért el.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. augusztus 12. 15:46
"A cikk azt firtatja, miért keresik a konfliktusokat" Azért mert a konfliktusok velejárói a tenni akarásnak. Konfliktuskerülő magatartással Magyarország soha nem fog elérni semmit. Legfeljebb a jó nemzetközi sajtóvisszhangot, az meg kinek számít?
marko11
2011. augusztus 12. 14:31
Óooh! A demokratikus és művelt Nyugat! Értetlenkedik, hogy a szegény ká ejrópai miért nem gazsulál a gazdag Nyugatnak. Mint tette pl. oly meggyőzően gyurcsány. Vagy korábban: gorbi, a nyugat kedvence. ("Csak" az oroszok utálták.)
benkolevente
2011. augusztus 12. 11:37
Itt a lényeg, a többi rizsa: "Emollient behaviour, such as Poland’s current diplomacy under its polished prime minister, Donald Tusk, may bring modest rewards, but stroppiness has incurred little visible penalty. Foreigners sniped and griped about the Kaczynskis, but life went on. Sneers about domestic politics hurting Hungary’s presidency of the European Union in the first half of 2011 proved largely groundless. Rows are not the end of the world; after the sound and fury, they can bring concessions, not isolation. That is because, although some easterners may be irritating, noisy and unfashionable, in modern Europe they are indispensable."
Julio Salazar
2011. augusztus 12. 11:17
Naná, hogy megy a siránkozás, hisz a The Economist, egy liberális fórum a legsűrűbbjéből. Azért sem értem a nyavalygást mert az Orbán Kormány is ugyanúgy kiszolgálja a multinacionális nagytőként, mint elődei. Mi akkor a bajuk ??!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!